Nepečený tvarohový dortík a malinová omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenChystáte narozeninovou oslavu nebo letní posezení na zahradě s přáteli? Tento nepečený tvarohový dezert přelitý malinovou omáčkou v horkých letních dnech výborně osvěží…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Chystáte narozeninovou oslavu nebo letní posezení na zahradě s přáteli? Tento nepečený tvarohový dezert přelitý malinovou omáčkou v horkých letních dnech výborně osvěží…
Knedlíky, neboli blbouny, vaříme nejčastěji v letní sezoně, kdy nám dozrává ovoce. Můžeme tak použít meruňky, jahody, ostružiny nebo borůvky. K plněným knedlíkům pak…
Bílky vyšleháme do tuha. Dva sáčky želatiny rozpustíme dle návodu. Po zahřátí a rozpuštění přidáme šťávu z citronu. Směs promícháme s předem vyšlehaným tvarohem, do…
Na těsto nejprve smícháme všechny sypké ingredience, přidáme máslo nakrájené na menší kousky a vejce. Vypracujeme těsto, které zabalíme do mikrotenu a necháme v…
Ve vetsi misce smichame ovesne vlocky s podmaslim nebo jogurtem. Nechte chvili stat a mezitim si pripravte druhou misku, do ktere date mouku, sodu, prasek do peciva a…
Na těsto smícháme nejprve všechny sypké suroviny (mouku, cukr, prášek do pečiva) a potom teprve přidáme mléko, olej a vejce. Vymícháme hladké těsto, které nalijeme do…
Piškotové těsto: Troubu předehřejeme na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Do mísy dáme vejce, cukry, olej, horkou vodu a vše dobře vyšleháme do pěny. Přidáme mouku…
Banana split je velmi známým zmrzlinovým dezertem. Mezi dvě půlky banánu servírujeme ideálně vanilkovou zmrzlinu a doplníme je ještě sladkými polevami. Vše pak zakryje…
Zapneme troubu na 180 °C a hlubší plech, který budeme používat vyložíme pečicím papírem.Do misky prosejeme mouku, přidáme ostatní sypké ingredience a dobře promícháme.V…
1.Našleháme cukr se žloutky do pěny, přidáme horkou vodu, opět zašleháme . Lehce zamícháme předem ušlehaný sníh a nakonec přes síto mouku s kakaem. 2.Upečeme (např. v…
Všechny suroviny na korpus smícháme, pečeme v troubě na 160 stupňů cca 35-40 minut. Necháme vychladnout.Smetanu vyšleháme do tuha, poté zašleháme mascarpone, cukr a…
Pěry jsou velké nadýchané ovocné knedlíky, lehoučké jako pírko, pocházející z Valašska a Slovácka. S tímto receptem si tuto skvělou dobrotu zvládnete připravit i u vás…
Předehřejeme troubu na 200° C. Těsto rozdělíme podélně na polovinu a svisle na 7 obdélníčků. Spodní část každého obdélníčku přejedeme speciálním mřížkovacím válečkem,…
Punčové řezy jsou pro mnoho z nás láska už z dětství. Ty klasické jsou doslova nasáklé cukrem, a tak jsme pátrali po svěžejší alternativě. Každý, kdo ochutnal punčák…
Do mísy vyklepneme vejce, přidáme rozpuštěné máslo a mléko a vyšleháme. Dále přidáme vanilkový cukr, obyčejný cukr, prášky do pečiva a mouku. Nakonec opatrně přidáme…
Nejprve oddělíme žloutky od bílků. V míse vyšleháme žloutky s polovinou cukru, přidáme vodu, olej a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.V jiné nádobě…
Sušenky rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Vtlačíme na dno do dortové formy.Náplň připravíme z tvarohu a zakysané smetany, vmícháme postupně do ztužovače…
Změklý tuk vyšleháme s cukrem a po jednom přidáváme žloutky.Utřememe hustou bílou pěnu. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuha.Sníh zlehka vmícháme do žloutkové pěny…
Skleničkový dezert s tvarohovým čokokrémem a malinami je zdravým mlsáním pro děti i dospělé. S touto jednoduchou, ale úžasnou kombinací si můžete dopřát chvíle sladkého…
Nejprve rozvaříme maliny, ke kterým přidáme malinko vody a podle chuti osladíme třtinovým cukrem. Necháme zchladnout.Avokádo rozkrojíme, zbavíme pecky a lžící vydlabeme…
Všechny suroviny na bublaninu smícháme v misce. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem. Dáme péct na 220 - 230 stupňů a pečeme cca 15-20 min Když je buchta…
Začneme přepuštěním másla: na nejmenším plameni v rendlíku se silným dnem máslo rozpustíme a necháme cca 10 minut jemně probublávat. Sbíráme pěnu a nakonec přecedíme…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Prapodivná kuchyně starých Egypťanů zahrnovala chleba s pískem i zeleninu vařenou v medu
10 nejoblíbenějších druhů pizzy. Mezi všemi vede pizza rozmarná. Víte, která to je?
Ty nejsladší a nejlepší rakousko-uherské moučníky: Vanilkou vonící kremeše nebo dokonalý Sachrův dort. Jak na něj?