Bublanina II
Recept ještě nebyl hodnocenJednoduchý recept na úžasnou bublaninu vonící ovocem. Jedná se o velmi snadný pracovní postup, který zvládne i naprostý začátečník. Odměnou vám bude pochoutka, která vám…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jednoduchý recept na úžasnou bublaninu vonící ovocem. Jedná se o velmi snadný pracovní postup, který zvládne i naprostý začátečník. Odměnou vám bude pochoutka, která vám…
Oblíbený osvěžující nápoj z čaje a drobných praskajících kuliček můžeme připravit snadno doma, a to bez umělých sladidel a konzervantů. Navíc ho můžeme doladit podle své…
Sušenky rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Těsto ze sušenek namačkáme na máslem vymazané dno dortové formy o průměru 20 cm, a dáme vychladit do lednice.Krém: …
Tento výborný tradiční italský dezert připravíme jen z několika surovin. Smetanu, vanilkový lusk a cukr krátce povaříme a poté necháme chladit. Dezert podáváme s…
Žloutky, máslo, cukr, sůl a vanilkový cukr vyšleháme. Přidáme kůru a šťávu z citronů, smetanu, krupici a tvaroh. Metličkou vše pořádně promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý…
Nejdříve nakrájíme ovoce na drobné kousky (cca 1x1cm) a vyšleháme na piškot z bílků a špetky soli tuhý sníh. Troubu předehřejeme na 200 °C.Žloutky vyšleháme s cukrem do…
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, zabalíme do folie a dáme na 30 minut do ledničky. Troubu zapneme na 170 ° C. Zatím smícháme tvaroh, smetanu, pudink, oba cukry a 2…
Osvěžující a sladká ovocná šťáva vám zajisté v parném létě přijde k chuti nejen dětem, ale i dospělým. Zpracovat do ní můžete jakékoliv ovoce ze zahrádky a pokud ji…
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, postupně přidáme vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec tuhý sníh z bílků.Polovinu těsta vlijeme na plech vyložený…
Zdravější variantu slavnostních minidortíčků si připravíte podle našeho receptu. Použití celozrnné mouky a nízkokalorického sladidla vám umožní mlsat a zároveň šetřit…
Ze studeného másla, cukru, mouky a prášku do pečiva udělejte drobenku. Jde to pochopitelně rukama, ale můžete použít i mixer a to pak trvá opravdu 3 minuty. Ušlehejte…
Nenáročné a nepečené moučníky plné ovoce a lahodného krému mají rádi snad všichni. S tímto receptem připravíme dort z piškotů, šlehačkového krému a vrstvy ovoce, které…
Zo všetkých prísad na cesto vypracujeme hladké cesto. Necháme ho v chlade odpočinúť cca 30 minút.Potom cesto vyberieme a na vymazaný a vysypaný plech nastrúhame polovicu…
Tvaroh smíchejte s cukry, přidejte med, šťávu i kůru z citronu.Smetanu ušlehejte dotuha a přimíchejte k tvarohu. Dejte do lednice.Ovoce dejte do mističek, rozmačkejte…
Ovocie rozmixujeme. Smotanu vyšľaháme do tuha, pridáme cukor a prešľaháme. Vmiešame jogurt a ovocnú drť. Dobre premiešame a naložíme do formičiek na nanuky. Dáme do…
Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na pevný sníh. Do sněhu pak zlehka vmícháme žloutky a vanilkový cukr. Nakonec vmícháme mouku s kakaem.Těsto rozetřeme na plech…
Nejdříve uvaříme vanilkový pudink ze dvou balíčků prášku a 800 ml mléka, přidáme 4 lžíce cukru. Necháme vychladnout.Listové těsto rozdělíme na dvě části. Jedno těsto…
Maliny vložte do mixéru a vyrobte z nich tekuté pyré. V Sodastreamu připravte sodovku a promíchejte ji s malinovým pyré. V trošce teplé vody rozmíchejte cukr a…
Sladkou smetanu ušleháme do tuha a přidáme obě zakysané smetany. Osladíme.Formu můžeme vyložit potravinářskou folií a dno poklademe piškoty. Na ně navrstvíme krém a…
Tapiokové perly vsypeme do půl litru mléka a necháme hodinu nabobtnat. Poté osladíme, pozvolna přivedeme k varu a minutu vaříme do zhoustnutí a zprůhlednění perel.Pak už…
Zapneme troubu na 180° C a vysoký plech (pekáček) 23x32 cm vyložíme papírem na pečení ( nutné i boky). V míse promícháme všechny sypké suroviny, přidáme mléko s…
Vejce, vodu, cukr, vanilkový cukr a špetku soli vyšleháme. Mouku, škrobovou moučku, kakao a prášek do pečiva smícháme v misce, prosyjeme a opatrně přimícháme do…
Lehká a rychlá bublanina patří k létu. Stačí miska čerstvě natrhaných malin, chvilka přípravy a počkat u trouby na výsledek. Jen nesmíte zaváhat a honem si ukrojit. …
Mousse z bílé čokolády: Do trochy mléka dáme nabobtnat želatinu, zbytek přivedeme k varu.Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni. Nabobtnanou želatinu nalijeme do horkého…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Poslední večeře princezny Diany byla jednoduchá: Omeleta se zeleninou a čerstvými houbami Lady Di chutnala
Sedm tipů, jak ušetřit v kuchyni: Vyplatí se poschoďové pečení, využívání zbytkového tepla i rychlovarná konvice
Cukrář Josef Maršálek radí, jak na domácí pařížskou šlehačku: Díky jedné ingredienci skvěle drží tvar a chutná božsky