Crumble s rebarborou, mandlemi a brusinkami
Recept ještě nebyl hodnocenCrumble je typickým dezertem zejména na Britských ostrovech. Jedná se o zapečený moučník z ovoce a drobenky. Tento recept využijete zejména v sezoně rebarbory, která se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Crumble je typickým dezertem zejména na Britských ostrovech. Jedná se o zapečený moučník z ovoce a drobenky. Tento recept využijete zejména v sezoně rebarbory, která se…
Ovesné vločky rozmixujeme najemno, smícháme s práškem do pečiva, jedlou sodou a solí. Promícháme. Ve druhé míse ušleháme cukr s banány a jogurtem. Nalijeme do směsi s…
Nejprve jsem si oloupala jablka a nakrájela je na kostičky. Dala jsem je do misky, kde jsem je zakápla šťávou z citronu, aby mi nezhnědla.Do jiné mísy jsem nasypala…
Velikonoce bez nadýchaného a voňavého mazance si dovede představit jen málokdo z nás. Díky měkkému tvarohu, přidanému do těsta, bude mazanec vláčný. Citronová a…
Troubu předehřejeme na 180 °C a vymažeme dortovou formu. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva. Vedle v míse vyšleháme žloutky s cukrem. Poté vše smícháme…
Játra očistíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli nasekáme nadrobno a zpěníme ji na třetině másla. Přidáme pokrájená játra, několik snítek tymiánu, nadrcený česnek,…
Vyšleháme smetanu, pak přidáme vanilkový cukr, tvarohy a třtinový cukr a vše důkladně zašleháme do hladkého krému.Čerstvé nebo mražené ovoce dáme do hrnce a necháme…
Želatínu namočíme do vody.Kompót rozmixujeme, prelejeme do hrnca a dáme zohrievať. Pridáme šťavu, vanilkový cukor, škoricu a slivovicu. Odstavíme.Do teplej slivkovej…
Tento výtečný dezert je lehký a nadýchaný. Tvoří ho vrstva těsta potřená sněhem a zasypaná mandlovými plátky, bohatá vrstva šlehačky, mandarinky a navrchu opět těsto se…
Také si rádi pochutnáte na domácí vánočce, a to nejen o Vánocích? Při pečení provoní krásně domov, a což teprve lahodná chuť, když ji krájíme k snídani. Náš recept vás…
Vlašské ořechy nasekáme nahrubo, smícháme s ovesnými vločkami a vysypeme do plechu vyloženým pečícím papírem. Dáme do vyhřáté trouby na 180 stupňů a necháme 10 minut…
Mandlové loupáky podle našeho receptu udělají radost dětem i dospělým. Těsto je malinko pracnější na přípravu, zato výsledek vás určitě potěší. Nezapomeňte je opravdu…
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do tuha. Žloutky ušleháme s cukrem pěny, přidáme zakysanou smetanu, mouku s práškem do pečiva.Dále přidáme…
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do tuha. Žloutky ušleháme s cukrem pěny, přidáme zakysanou smetanu, mouku s práškem do pečiva.Dále přidáme…
Z očištěného celeru nakrájíme 6 plátků cca 0,5 cm hrubých. Hermelín rozkrojíme na 3 plátky. Z celerových plátků vykrojíme kolečka přibližně velká jako sýr. Salám…
Mleté maso smícháme se všemi surovinami, dochutíme a necháme půl hodiny odpočinout. Těsto rozbalíme a potřeme masovou směsí.Na směs uložíme plátkový sýr a těsto pevně…
Těsto rozválím, a rozdělím na 4 části (jak kdo je zvyklý). Na části nasypu trochu strouhanky, pokladu oloupanými nastrouhanými jablky, kolečky banánu, posypu vanilkovým…
Po másle voňavý, s mandlemi na povrchu křupavé kůrky a uvnitř hebký a jemný mazanec plný rozinek a nasekaných mandlí. Zpravidla je podávaný na velikonoční snídani. A…
Všechny suroviny na těsto zpracujeme. Těsto zabalíme do folie, necháme cvhíli v lednici. Připravíme si drolenku - vše smícháme dohromady. Jablka nastrouháme na…
Do mísy nastrouháme kůru z omytého pomeranče a pak pomeranč ostrým nožem okrájíme tak, aby na něm nezůstala bílá část. Pomeranč přidáme do mísy a rozmixujeme.Přidáme…
Rebarboru očistíme a nakrájíme na kousky. V míse lehce prošleháme bílky (není potřeba šlehat sníh). Přimícháme rozpuštěné máslo, mleté mandle, cukr a mouku. Nakonec…
Ředkvičky omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Vložíme do mísy, přidáme řeřichu, plátky mandlí a sýr žervé.Podáváme s chlebem spolu se sýrem s modrou plísní.
Smícháme vločky, vejce, mléko, čtyři čajové lžičky medu a necháme deset minut vločky nasáknout. Pak přidáme prášek do pečiva, důkladně promícháme a dáme do malého…
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
V pražských restauracích „frčí“ na Vánoce šneci: Nejlevnější jsou na Malé Straně. Za porci zaplatíte 199 Kč
Ochutnávka jídla z celého světa - to je JustFest 2016 Brno
Vynikající škvarková pomazánka třikrát jinak: Její chuť vylepší vařená vajíčka, pikantní křen, ale překvapivě i brambory