Schwarzwaldský višňový dort
Recept ještě nebyl hodnocenSchwarzwaldský dort pochází z Německa a tvoří ho nadýchané piškotové pláty ochucené vanilkou, mandlemi a čokoládou, polité višňovou šťávou a proložené višněmi a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 2 466 kJ / 590 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,50 g |
Tuky | 47,50 g |
– nasycené | 4,50 g |
– nenasycené | 42,50 g |
–– mononenasycené | 22,50 g |
–– polynenasycené | 20,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 10,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 18,00 g |
– cukry | 1,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Schwarzwaldský dort pochází z Německa a tvoří ho nadýchané piškotové pláty ochucené vanilkou, mandlemi a čokoládou, polité višňovou šťávou a proložené višněmi a…
Návštěva je skoro za dveřmi a vy potřebujete vyčarovat moučník? Rychlá buchta z kefíru a kakaa vás zachrání. Kouzlo kefírovky spočívá v hrníčkovém receptu - žádné…
Hříšně dobrý po čokoládě, lahodný po másle, vhodný i pro bezlepkáře. Takový je koláč pocházející ze slunné Itálie. Je zcela bez mouky, tu totiž nahradí její mandlová…
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do velké mísy dáme cukr a spolu se žloutky vyšleháme do nadýchané pěny. Zašleháme do ní olej a mléko. Přidáme Jizerku, kypřící prášek a…
V míse vyšleháme med společně s vejci do pěny. Poté postupně přidáváme olej, mléko, mouku s práškem do pečiva, pudinkový prášek a mandle. Vše řádně vymícháme na jemné…
Bílky ušlehejte dotuha a pak zašlehejte cukr, až získáte lesklou pěnovou hmotu. Moučkový cukr rozmixujte s mletými mandlemi na jemný prášek, dvakrát prosejte a pak…
Na korpus vyšleháme 4 žloutky s cukrem a horkou vodou.Zamícháme promísenou mouku s práškem do pečiva a madlemi. Nakonec jemně a opatrně převracením těsta vmícháme sníh…
Může být voňavější a lahodnější dezert než čokoládový? Tento možná působí složitě, ale zvládne ho i začátečník. Pokud vydržíme a necháme ho odležet do druhého dne, stane…
Kdo by neměl rád štrúdl plněný skvělou jablečnou náplní vonící po skořici a smíchanou s rozinkami naloženými do rumu. Vyzkoušejte ho upéct podle tohoto receptu ze…
V míse smícháme mouku, 110 g cukru a sůl. Přidáme nakrájené máslo a prsty zpracujeme drobenku. Oddělíme od ní asi dvě třetiny a důkladně ji natlačíme na plech nebo do…
Nadýchaná buchta, která je vhodná i pro ty, co nemohou lepek. Bezlepkový moučník plný tvarohu, kokosu a mandlí je díky sněhu z bílků jemný jako obláček. Citronová kůra…
Všechny sypké ingredience smícháme v míse. Přidáme vejce, máslo, podmáslí, amaretto a řádně promícháme. Do vymazané a vysypané formy nalijeme půl těsta. Do druhé půlky…
sirup: Vodu, cukr a ruzovou esenci rozmichame, privedeme k varu, zakapneme citronovou stavou a svarime na sirup, cca 15 minut. Nechame zcela vychladnout. kunafe: …
Všechny sypké ingredience smícháme dohromady (mouka,cukr,kypřící prášek, ořechy, mandle). Dále přidáme i zbytek ingrediencí.Předehřejeme troubu na 180 °C. Formu na…
Mouku s práškem do pečiva a cukrem prosejeme na vál. Do směsi uděláme důlek, vyklepneme do něj vajíčko, přidáme mandle, špetku soli, vodu, mandlovou tresť a nastrouháme…
Rozdělíme žloutky a bílky. Vaječné bílky vyšleháme s krystalovým cukrem a špetkou soli do pevného sněhu. Máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny, poté přidáme žloutky a…
Představte si křehké a nadýchané kynuté rohlíčky, které se rozplývají na jazyku. Tento lahodný dezert slibuje spojení kakaa s jemnou mandlovou chutí a dopřeje vám skvělý…
Smíchame zvlášť suché a mokré suroviny a pak smíchame oboje dohromady.Dáme do pečící nádoby uležet alespoň na hodinku.Pečeme na 180 st. 30-40 minut.
Ze všech uvedených surovin vypracujeme těsto, vytvarujeme rohlíčky a dáme péct na 200 °C 10-12 minut. Teplé rohlíčky obalujeme ve skořicovém cukru.
Z mletých mandlí, mouky, cukru a prášku do pečiva vytvoříme sypkou směs. Pak přidáme žloutky, olej a vodu a vše promícháme, aby se udělalo kompaktní těsto. Z bílků…
Oddělte bílky od žloutků. Dejte však pozor, aby měly pokojovou teplotu. Odvažte mandle a moučkový cukr, nasypte do robota a pomelte na jemno. Prosejte přes síto, máte…
Každý tuhle královnu zná, pěkně nadýchaná, voňavá a vláčná, to je Vánočka, tradiční symbol českých Vánoc. Pokud si ji každý rok kupujete, letos je čas na změnu.…
Španělský pomerančový koláč je lahodná dezertní pochoutka plná sladkého citrusového aroma a šťavnatosti pomerančů. Každým kouskem tohoto koláče se nechte unést do…
Vejce rozklepneme a lehce našleháme metličkou s cukrem. Do našlehané směsi přimícháme rum a mléko. Mouku promícháme s kypřícím práškem, špetkou soli a špetkou skořice…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Trpělivost bochník přináší: Ovládněte sílu kvásku a naučte se péct domácí chléb na jedničku
Ceny cukroví 2023: Na internetu od 400 Kč za kilo, v cukrárně Dolce u Pohlreicha dáte za kilogram 2127 Kč
Pěstování bylinek na jednom stanovišti: Rozmarýn a tymián mají rádi slunečné aranžmá, v polostínu se daří majoránce nebo kerblíku