Čína s mandlemi a bambusovými výhonky (bez tuku)
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme. Přidáme cca polovinu škrobu, dobře promícháme a necháme odležet, než si připravíme další suroviny.Mandle spaříme horkou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme. Přidáme cca polovinu škrobu, dobře promícháme a necháme odležet, než si připravíme další suroviny.Mandle spaříme horkou…
Nejprve spaříme a oloupeme mandle. Očištěné kuřecí maso nakrájíme na velikost soust. Bambus, mrkev a pórek nakrájíme na tenké nudličky, česnek a chilli nasekáme najemno…
Do mísy nasypeme mouku a sůl. Přidáme vejce, rozpuštěné máslo, ocet, vlahou vodu a hněteme na robotu 10 minut. Bochánek dáme na vál, přikryjeme nahřátým hrnkem a…
Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny. Přidáme žloutky a trochu prošleháme na pomalém stupni. Dále přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a směs těsta zlehka…
Autorčin osvědčený recept na vanilkové rohlíčky vás vybízí k jejich vyzkoušení. Cukroví voní mandlemi a je krásně křehké. Upečené je během chvilky. Dáte této verzi…
Kokos a cukroví, tak tohle je dvojka, která rozhodně patří k sobě. Připravte si tyto fantastické kuličky, jsou opravdu snadné a rychle hotové. Pozor, jsou prudce jedlé a…
Tento recept vás zavede do čínské kuchyně s vůní Orientu. Kuřecí prsa Kung Pao doplněná chutnými mandlemi, náležitě okořeněná a s notnou dávkou zeleniny, vám budou…
Na korpus vše rozmixujeme. Pokud máme menší mixér, můžeme mixovat po částech. V případě, že by se vám směs nechtěla slepit dohromady, přidejte více datlí. Vytvoříme…
Očištěného, vykuchaného, opláchnutého kapra rozdělíme na dvě půlky, pak naporcujeme. Porce ryby pak vložíme do osolené vařící vody, zvolna vaříme asi 12 - 14 minut a…
Maso nakrájíme na kostky, cibuli na drobno, sušená rajčata na nudličky, kapii na kostečky, cherry rajčátka na půlky a zelenou část jarních cibulek na kroužky.Nakrájenou…
Mandle a kešu namočíme nejlépe přes noc do studené vody.Druhý den vodu slijeme, propláchneme a dáme do mixéru. Přidáme vodu, citronovou šťávu, med, a vsypeme obsah…
Troubu předehřejeme na 200°C. Z vajec, vody, 120g cukru, soli, mouky a škrobové moučky vypracujeme piškotové těsto. Dno otevírací formy (o pruměru 26cm) vyložíme papírem…
Snadno a levně připravíte spoustu mandlových lupínků, které nesmí na vánoční tabuli chybět. Základ je sněhové těsto, do kterého přidáme naše oblíbené ořechy a sušíme v…
Sušenky a mandle umeleme, přidáme heru a med a pořádně promícháme. Natlačíme na dno formy, kterou jsme si lehce vytřeli máslem. Šťávu z kompotu zahřejeme na 80C a…
Vajíčka rozdělíme na žloutky a bílky, z bílků uděláme sníh. Do žloutků přidáme cukr, horkou vodu, dobře promícháme, přidáme olej, mouku a opět promícháme. Nakonec…
Máslo s cukrem a žloutky vyšlehat aspoň 10 minut.Pak přidáme strouhanku,kakao,mandle a sníh ze čtyřech bílků.Lehce promícháme a rozetřeme do vymazaného pekáčku (asi jako…
Listy mangoldu omyjeme, osušíme a pokrájíme na menší kousky. Vložíme je do mixéru spolu s mandlemi, sýrem a česnekem a rozmixujeme.Během mixování přiléváme olej až do…
Mandle namočíme alespoň na 4-5 hodin do vody, scedíme a rozmixujeme se zbylými ingrediencemi.
Omyté a osušené maso nakrájíme na proužky.V míse maso promícháme se solamylem, kořením Thajský gril, chilli papričkou a troškou soli. Promíchané maso přikryjeme fólií a…
Každý slavnostně prostřený stůl by na Velikonoce měl zdobit lesklý, sladký, nadýchaný mazanec. Podle tradice by se měl na mazanci před upečením ostrým nožem naříznout…
Z mouky, soli, cukru, kůry, žloutku, vlažného mléka, rozpuštěného vlahého tuku a droždí zaděláme běžným způsobem těsto, které necháme vykynout. Nejlépe je ale použít…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Potraviny, které si můžete dát před spaním: Vajíčka, kešu nebo krůtí maso zaženou hlad, navodí klid a neohrozí štíhlou linii
Šéfkuchař Přemek Forejt dnes představil nové burgery: Mekáče miluju a nenašel jsem na nich žádnou chybu, řekl při tom
Historie na talíři: Apačové si pochutnávali na kaktusech a placky pečené nad ohněm ochucovali chilli a divokou cibulí