Linecká kolečka III.
Recept ještě nebyl hodnocenLinecké cukroví je stálicí mezi vánočním cukrovím. Mají ho rádi velcí i malí, neznám nikoho, kdo by ho nemiloval. Provoní celý byt a vytvoří tu pravou atmosféru. Můžeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Linecké cukroví je stálicí mezi vánočním cukrovím. Mají ho rádi velcí i malí, neznám nikoho, kdo by ho nemiloval. Provoní celý byt a vytvoří tu pravou atmosféru. Můžeme…
Linecké patří mezi nejoblíbenější vánoční cukroví. Je dokonce tak oblíbené, že se připravuje i na Velikonoce, svatby nebo jen tak pro radost. Upečte si libovolné tvary a…
Nejdřív upečeme roládu: celá vejce s cukrem ušleháme do husté světlé pěny, pak zašleháme olej. Vařečkou lehce vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem…
Vánoční cukroví, které nesmí chybět na svátečně prostřeném stole? Rozhodně košíčky Izidor. Příprava je sice časově náročnější, ale výsledek bude stát za to. Ořechové…
V míse promíchejte všechny suché ingredience, přidejte vejce, olej, marmeládu, rum a mlékem zadělejte lité těsto. Nalijte na vymazaný a polohr. moukou vysypaný plech. …
Omyté, osušené na plát rozříznuté maso naklepeme přes potravinovou folii nebo sáček od středu do stran. Osolíme, mírně opepříme a natřeme rybízovou marmeládou.Na…
Na 1,5 lžíci sádla podusíme velkou cibuli, přidáme sladkou papriku a na plátky nakrájené srdce. Krátce orestujeme, opepříme dle chuti, přidáme lžičku koření na divočinu…
Kuřecí prsa opláchneme a osušíme. Odkorojíme menší, boční části a do velkých zbylých kusů masa nařízneme hlubší zářezy do tvaru mřížky. Vezmeme si mezi prsty špetičku…
Maso opláchneme, osušíme, odstraníme lůj a jiné nečistoty, celý špalík masa okořeníme Divočinou, potřeme olejem, zabalíme do alobalu a dáme do ledničky uležet(já mněla 2…
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, po lžících přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, vodu, ořechy, citronovou kůru a nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků…
V míse pečlivě smícháme všechny suché přísady: mleté ořechy, hladkou mouku, hrubou mouku, cukr, kypřicí prášek do perníku, jedlou sodu a kakao.Do mísy se suchými…
Chutné cukroví plné kokosu, propojené marmeládou a navíc máčené v čokoládě. Příprava je extrémně jednoduchá a výsledek víc než uspokojivý. Pokud před Vánoci hledáte…
Moučník s originálním názvem Zázrak zaujme snad každého. A zajímavá je také technologie přípravy výchozího těsta, jehož podstatu tvoří hladká mouka vypracovaná v hnětači…
Korpus:Suché přísady krom cukru nasypeme do mísy a smícháme. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, postupně z lehka vmícháme sypkou směs, dobře promícháme a nalijeme do…
Na dno pekáčku dáme snítky rozmarýnu a celé stroužky česneku. Maso osolíme, vložíme do pekáče na rozmarýn a dáme péci do rozehřáté trouby dozlatova a doměkka. V…
Z mouky, cukru, másla, vajec a prášku do pečiva zpracujeme těsto. Rozdělíme na 2 stejné části, do jedné zapracujeme kakao. Bílé těsto rozválíme na velikost plechu a…
Košíčky vonící rumem s máslovým krémem a v tolika možných obměnách, jako třeba s kandovaným ovocem, polité čokoládou, nebo s oříšky. Vypadají nádherně a ještě lépe…
Na korupus si ušleháme žloutky s cukrem do pěny, postupně přiléváme olej a vodu. Nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva a opatrně zamícháme sníh z bílků. Takto…
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme pomalinku olej a vodu, mouku s kakaem a vyšlehaný sníh z bílků. Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 10-11…
Žĺtky vyšľaháme do hustej peny s polovicou cukru, pričom postupne pridáme horúcu vodu. Bielky vyšľaháme dotuha s druhou polovicou cukru. Žĺtkovú hmotu jemne zmiešame s…
1.Ingredience na těsto důkladně uhněteme ve vláčnou hmotu. Těsto necháme zhruba 30 minut odpočinout a pak rozdělíme na dvě poloviny.Z každé vyválíme plát o velikosti…
Milujete košíčky pro jejich rozmanitost? Vyzkoušejte zrovna tyto z ořechového těsta, plněné báječným kokosovým krémem, ozdobené čokoládovou polevou. Uvidíte, že se…
Křehký linecký základ, který omývá čokoládová poleva, na němž stojí šťavnatá rozcuchaná kokosová kupole. A vevnitř čeká překvapení v podobě osvěžující chuti marmelády s…
Ocásky opláchneme a trochu pokrátíme o kostnaté konečky, které nevyhodíme, ale necháme např. k přípravě huspeniny apod. Takto připravené maso vložíme do hlubší zapékací…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Chutě známých politiků: Miloš Zeman má nejraději brambory na loupačku
Brynza se hodí nejen na halušky. Jak v českém obchodě poznat tu pravou slovenskou?
Špagety s medvědím česnekem à la carbonara: Stačí na ně jen pár surovin, levou zadní je zvládne i začátečník a skvěle chutnají