Kuřecí vývar s blanšírovaným květákem
Recept ještě nebyl hodnocenKdyž se pustíte do přípravy kuřecího vývaru, můžete už rovnou počítat s návdavkem. Třeba s polévkou, když si jinak vývar dáme stranou na pozdější využití. V tom případě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Když se pustíte do přípravy kuřecího vývaru, můžete už rovnou počítat s návdavkem. Třeba s polévkou, když si jinak vývar dáme stranou na pozdější využití. V tom případě…
Nakrájíme cibuli na kostičky, vložíme na pánev s rozehřátým olejem. Až bude cibule sklovitá, přidáme maso (podle toho, jaké máte rádi). Posypeme kořením, osolíme,…
Nakrájíme kuřecí maso a necháme osmažit buď na trošce oleje nebo másla. Dále si nakrájíme cuketku - na kolečka a pak na čtvrtky, papriku na drobnější kousky (cca 1cm) a…
Na kousku másla osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme osmažit na nudličky nebo kostičky pokrájenou slaninu a pokrájené osolené a opepřené maso.Po…
Rýži (500 g - tato hmotnost mi vychází na 2 hrnky) vysypeme do zapékací mísy, posypeme vegetou a promícháme. Poté zalijeme vodou (3 hrnky vody - stejně velké jako hrnky…
Kuřecí maso nakrájíme na kostky. Do trochy oleje v míse dáme rozpustit uvedené množství koření Tandoori masala a Aztécký poklad a dobře promícháme a necháme rozležet…
Rýži propláchneme a dle návodu uvaříme doměkka v osolené vodě.Kuřecí maso a očištěnou dýni pokrájíme na kostičky a na kousku másla osmažíme ze všech stran. Poté vmícháme…
V hluboké pánvi rozehřejeme olej, na kterém zprudka orestujeme nakrájené kousky masa. Občas promícháme, aby se zatáhlo ze všech stran a zatím nakrájíme na měsíčky cibuli…
Utřeme česnek, posekáme zázvor, nať koriandru, cibulky a čili papričku. Vaříme rýži v kuřecím vývaru doměkka. Pak přidáme vývar, polovinu česneku a zázvoru a rozvaříme…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme mletú papriku, majoránku, na kocky nakrájané mäso a premiešame. Podlejeme vodou, osolíme, okoreníme a dusíme 10…
Pokrájame kuracie mäso a ananás na kúsky. Cesnak nastrúhame alebo roztlačíme.Na rozpálenom oleji osmažíme mäso a zalejeme ho sójovou omáčkou. Keď sa mäso osmaží,…
Nejdřív nakrájíme plátky, které pořádně rozklepeme, osolíme a opepříme. Klobásu a žampiony nakrájíme na plátky.V pánvi maso zprudka z obou stran opečeme. Maso vyndáme,…
Maso jemně pokrájíme, přidáme rýži, drobně pokrájené broskve a zalijeme zálivkou, promícháme a necháme zchladit.
Sekanou smícháme s vodou, vejci, krájenou cibulí, mačkaným česnekem, dochutíme podle chuti a trochu zahustíme strouhankou. Urovnáme do menšího pekáčku vymazaného sádlem…
Kuřecí i vepřové maso nakrájíme na kostičky nebo na nudličky jak to máte radši, na oleji ho necháme zatáhnout, přidáme k němu houby (používám krájené žampionky)a pokud…
Uvaříme rýži (cca 8-9 min.). Propláchneme a dáme do misky. Přidáme tatarku, majonézu (dle chuti). Promícháme. Dále přidáme, kuřecí maso na nudličky(orestované na…
Cviklu uvaríme, necháme prechladnúť, potom olúpeme a nakrájame na menšie kocky.Na oleji orestujeme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané mäso a necháme za…
Kuřecí maso si upravíme do úhledných větších čtverců(není nutné), osolíme a necháme stát, dokud v pekáčku na oleji neosmažíme na měsíčky nakrájenou cibulku do sklovita,…
Maso a klobásu umeleme, přidáme na drobounko nakrájenou cibuli a ostatní suroviny a dobře promícháme.Vypracujeme 12 koulí. Opečeme je sádle nebo na oleji.Těstoviny…
Na pánvi s trochou oleje orestujeme cibuli, rozvoníme houby (nenamáčím je), přidáme směs koření, chviličku rozvoníme.Přidáme maso a necháme zatáhnout, pokapeme sojovkou,…
Kuřecí maso opláchneme, osušíme a mírně přes folii naklepeme. V misce si rozmícháme olivový olej, sušený zázvor, kouřovou sůl, nadrcené bylinky, zamícháme a vetřeme do…
Mäso nakrájame na kocky a premiešame so sójovou omáčkou, cukrom a múkou.Na panvici rozohrejeme olej, vložíme mäso a za stáleho miešania restujeme, kým sa nezatiahne…
Maso nakrojíme tak, aby z něj byly plátky cca 0,5 - 1 cm tlusté (prsní řízky většinou rozřízneme napůl, stehenní často nejsou potřeba naříznout vůbec) a daly se tedy…
Vývar s vínem uveďte do velmi mírného varu tak, aby se jen zachvíval. Olej rozehřejte ve velkém nepřilnavém kastrolu. Osmažte na něm pórek, česnek a tymián, až začne…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Květák smažený v bramborovém těstíčku se sýrem voní majoránkou a je krásně křupavý. Nejdůležitější je správná hustota těstíčka
Rakytníkový džem je nejlepší z vylisované šťávy. Jeho chuti prospěje přidání skořice nebo kardamomu
Retro okénko: Pamatujete na bonbony Sisinky? Stály 3 Kčs, vytahovaly plomby, ale děti je stejně milovaly