Pistáciový dortík s čokoládovou pěnou
Recept ještě nebyl hodnocenDortová forma kulatá 18cm - nejlépe nastavitelná nebo otvírací. Lze i s klasickou formou, jen budou pěny vrstveny na sebe. Ve výsledku budou vidět vrstvy z boku, je to…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dortová forma kulatá 18cm - nejlépe nastavitelná nebo otvírací. Lze i s klasickou formou, jen budou pěny vrstveny na sebe. Ve výsledku budou vidět vrstvy z boku, je to…
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme nahrubo, rajčata nakrájíme na menší kostky, jarní cibulku nakrájíme na kolečka.Na lžíci oleje, nejlépe na wok…
Vánočka je královnou mezi sladkým kynutým pečivem. Její tradice pečení je zejména v období Vánoc. Vůně máslového těsta, které zdobí rozinky předem namočené v rumu a…
Mleko, smetanu a sul promichame, dame na mirny ohen ohrat. Kdyz mleko dosahne 80 stupnu, coz trva tak 10 minut, pomalu vlijeme citronovou stavu, ve ktere jsme rozmichali…
Do hluboké rozehřáté pánve dáme olej a na něm zesklovatíme nasekanou cibuli a česnek. Přidáme plátky masa, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran.Přihodíme půlky…
Do mísy rozklepneme celá vajíčka, přilijeme olej a pořádně vyšleháme (ruční šlehač nebo robot) - asi 4 min. Do vyšlehané směsi přidáme cukr, šťávu a kůru z citronu,…
Ledová káva nás dokáže horkých dnech příjemně osvěžit. Její příprava není náročná ani pracná. Její výhodou pak je, že může být připravená v lednici, kdykoliv na ní…
Pastýřský koláč je pokrm pocházející z Velké Británie. Nejedná se však o sladký, nýbrž o slaný koláč, kde jeho základ tvoří mleté maso s rajčatovou omáčkou a vrchní část…
1. Ve středně velkém hrnci smícháme 1 hrnek (240 ml) smetany a kakaový prášek. Zahřejeme na plotně na středním stupni a mícháme, aby se kakao dobře rozpustilo. 2. Směs…
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme cibuli lehce dorůžova. Fazolky krátce spaříme v osolené vodě, scedíme. Po osmažení cibuli zaprášíme moukou a za stálého míchání…
Mléko se solí přivedeme k varu a přisypeme polentu. Za stálého míchání umícháme hustou kaši. Vypneme a necháme vychladnout.Oloupeme máslovou dýni a nakrájíme na větší…
Filety dle vlastního výběru pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a posypeme čerstvě nasekaným koprem (lze použít i sušený). Kdo chce, může na filety přidat i…
1) Troubu si předehřejeme na 200°C. 2) Na těsto si smícháme zvlášť sypké a zvlášť mokré suroviny. Sypké pomalu vmícháme do mokrých. Zbytečně nepřemícháváme, když někde…
Jedním z tradičních slovenských pokrmů podávaných na Velikonoce je hrudka nebo také syrec. Jde o sýr připravený z mléka a vajec. Jeho jemnou chuť můžeme doplnit…
Ze surovin si připravíme křenovou omáčku-viz: v mých receptech. Dáme na talíř, přidáme na porci lžíci brusinkového kompotu, pak si ho v omáčce promícháme. Masíko podle…
Z mouky, vajec, mléka a soli připravíme hladké těstíčko a necháme ho 20 minut odpočinout. Velkou pánev rozehřejeme a upečeme 5 tenkých palačinek.Cibuli nakrájíme a…
Víno se skořicí dáme vařit a necháme ho zredukovat až na 125 ml. Necháme vystydnout a pak ho dáme vychladit do lednice.Smetanu s mlékem dáme zahřát.Žloutky s cukrem…
Do hrnečku nalijeme vlahé mléko, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr, rozdrobené kvasnice a rozmícháme. Neděláme kvásek. Do mísy dáme povolené máslo, 200 g mouky,…
Z bílků, špetky soli a vody vyšleháme sníh. Poté zašleháváme cukr, žloutky a mouku promíchanou s pudinkovým práškem. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a…
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme. Můžeme i dle chuti opepřit. Česnek oloupeme a nastrouháme na jemno. Připravené plátky masa opečeme na rozehřátém oleji z…
Do mísy dáme moučkový cukr, vanilkový cukr, povolené máslo, žloutky a šleháme do pěny. Pak přidáme tvaroh a ještě necháme chvíli šlehat. Pomalu zašleháváme mouku…
Z kapustiček odřízneme košťál, očistíme je a dáme vařit na páru. V pánvi rozehřejeme kousek másla, přisypeme strouhanku a na mírném ohni ji osmažíme dozlatova. V…
Smíchejte suché přísady ve středně velké míse. V druhé míse smíchejte mokré přísady pomocí metliček nebo šlehače. Pomalu přidávejte suchou směs, než vznikne krásně…
Není nad to si jednou za čas osladit život něčím jemně alkoholickým. Domácí Baileys je co do přípravy naprosto jednoduché a rychlé. Dokonce je to podstatně rychlejší než…
Přidáno před 55 minutami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
5 nejlepších romantických snídaní do postele: Vaječné košíčky, sladké vafle nebo zapečené croissanty s malinami zkrásní celý den
Lehké ovocné dezerty
Hospodská gulášová polévka: Mleté hovězí dodá skvělou chuť, paprika zase barvu, důležitý fígl je ve správném osmažení cibule