Bezlepkový nekynutý knedlík hrnečkový
Recept ještě nebyl hodnocenDoslova bleskové hrnečkové knedlíky připravované bez kynutí, do čtvrthodiny budete mít přílohu k hlavnímu chodu hotovou. Díky použití bezlepkové mouky a housek jsou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 640 kJ / 392 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 0,90 g |
–– mononenasycené | 0,40 g |
–– polynenasycené | 0,50 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 7,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 80,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Doslova bleskové hrnečkové knedlíky připravované bez kynutí, do čtvrthodiny budete mít přílohu k hlavnímu chodu hotovou. Díky použití bezlepkové mouky a housek jsou…
V míse smícháme všechny suché suroviny, kmín a lněné semínko dáme podle chuti, přidáme olej a vodu a umícháme hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě…
Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme. Přidáme vejce, mléko, olej a zamícháme. Nakonec přidáme borůvky a zlehka promícháme. Vznikne husté těsto, kterým plníme formu…
I lidé se zdravotními potížemi si mohou dopřát lahodný zákusek. Rebarboru mnozí mylně považují za ovoce (pravděpodobně kvůli její lehce nasládlé a ovocné chuti), jedná…
Pokud patříte mezi ty, kteří musí dodržovat bezlepkovou dietu, tak je pro vás tento recept jako dělaný. Jednoduchý ovocný koláč s posypkou, potřený rumem chutná výborně…
Nejprve oddělíme žloutek od bílku. Žloutek vyšleháme s částí cukru, postupně k němu přidáme všechny ostatní ingredience. Nakonec vmícháme vyšlehaný bílek. Těsto vlijeme…
Žloutky s oběma cukry vyšleháme do světlé pěny, přiléváme tenkým praménkem olej, přisypeme mouku s práškem do peč., mléko a promícháme. Nakonec sníh z bílků.Těsto…
Bezlepkové bramborové knedlíky nabízejí stejnou chuť a texturu jako klasické knedlíky, avšak bez obsahu lepku. Jsou ideální k různým druhům omáček nebo k dušeným pokrmům…
Brambory oloupeme a syrové nastrouháme najemno. Šťávu, kterou pustí, nesléváme. Osolíme, přidáme mouku a vypracujeme těsto. Je-li příliš řídké, přidáme trochu mouky.…
Připravte si jednoduchou a zdravou večeři, vhodnou i pro celiaky, nebo pro ty, co dodržují redukční dietu. Kuřecí maso, dušené v mrkvi, zvládnou uvařit i úplní…
Standardně v obchodě koupíme jen klasické pšeničné piškoty nebo předražené bezlepkové. Pokud tedy vy nebo vaše děti máte bezlepkovou dietu, můžete si skvělé piškotky…
Z droždí, cukru, lžíce mouky a vlažné vody zaděláme kvásek a necháme ho asi 10 minut na teplém místě vzejít. Mouku promícháme se solí, vlijeme rozpuštěné sádlo,…
Z droždí, cukru, lžíce mouky a vlažné vody zaděláme kvásek a necháme ho asi 10 minut na teplém místě vzejít. Mouku promícháme se solí, vlijeme rozpuštěné sádlo,…
Banány rozmačkáme vidličkou. Utřeme vejce s cukrem a tukem. Přidáme banány, pak mouku smíchanou s práškem do pečiva a kousky čokolády nebo oříšků. Krátce promícháme a…
Vejce s cukrem, vanilkovým cukrem a solí vyšleháme do husté pěny, přidáme máslo, kůru a šťávu a prošleháme. Zašleháme mrkev a nakonec mouku. Těsto nandáme do vymazané a…
Připravíme si kvásek z mléka, droždí a lžičky cukru a necháme vyběhnout. V míse smícháme bezlepkovou mouku se solí, postupně přidáváme olej, vejce, mléko, kvásek,…
Vejce s máslem, olejem, šťávou z pomeranče, cukrem a solí vymícháme, přidáme polovic mléka a zapracujeme mouku. Dále podle hustoty těsta přidáváme druhou polovičku mléka…
Všechny přísady odměříme do hlubší mísy a vymícháme v ne příliš husté těsto. Nalijeme ho na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C asi 25-30 minut. Po…
Bílky se solí vyšleháme do polotuha, přidáme cukry a došleháme do tuha. Přidáme žloutky a zašleháme je do směsi. Potom za stálého šlehání vlijeme olej. Nakonec přesejeme…
Očištěné brambory a mrkev nastrouháme najemno. Přidáme olej, prolisovaný česnek a majoránku a podle chuti osolíme a opepříme. Zahustíme moukou a škrobem, množství v…
V troše mléka se lžičkou cukru rozmícháme droždí a dáme k teplu oživit kvásek. Do dvou polévkových lžic vody dáme nabobtnat psylium. Rozpustíme máslo, přidáme mléko,…
Pokud máte rádi koblihy, ale musíte brát v potaz, aby byly bezlepkové, máme pro vás tento recept. S bezlepkovou moukou vykouzlíte stejně dobré smažené dobroty, jako s…
Rostlinné mléko mírně ohřejeme, přidáme lžíci cukru a sušené droždí, rozmícháme a necháme na teplém místě asi 10 minut. Mezitím si odvážíme sypké suroviny a důkladně je…
Všechny sypké suroviny odměříme do mísy a důkladně je promícháme. Poté přidáme tekuté suroviny, jemně nastrouhanou mrkev a citronovou kůru a vymícháme středně řídké…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Drobenka je ozdobou každého koláče. Aby byla křupavá, je třeba dodržet poměr ingrediencí, vůni jí dodá skořice nebo vanilka
Pořiďte si šikovné pomocníky. Pobaví vás a ušetří vám čas
Pokřtili jsme Extrakurzy! S Janem Punčochářem, Lukášem Hejlíkem i s úžasným dortem od Šárky Divácké