Těstoviny se smetanovou omáčkou s liškami
Recept ještě nebyl hodnocenLišky jsou delikátní houby, kterým sluší jednoduchá úprava. Se smetanou a parmezánem tvoří vynikající dvojici. Doplňte je kvalitními těstovinami ze semoliny nebo ještě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 452 kJ / 347 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,00 g |
Tuky | 1,00 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 0,50 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,40 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 70,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Lišky jsou delikátní houby, kterým sluší jednoduchá úprava. Se smetanou a parmezánem tvoří vynikající dvojici. Doplňte je kvalitními těstovinami ze semoliny nebo ještě…
Vejce před výrobou těstovin vytáhneme z lednice. Je důležité, aby měly pokojovou teplotu, protože jen tak se s moukou pěkně spojí. Mouku prosejte do velké mísy, přidejte…
Smíchám vejce s moukou a osolím. Ze semoliny se tolik nelepí jako z obyčejné. Vypracuji těsto a pak už "pracuje" strojek Imperia (strojek si nemůžu vynachválit).Těsto…
Nejprve nakrájíme hlívu na tenké proužky a osmahneme na cibulce, přidáme papriku, zamícháme, hned přilijeme vodu a vaříme. Vložíme libeček. Přidáme kostku gulášového…
12 hodin předem umícháme suroviny na preferment – nejprve ve vodě dobře rozmícháme ždibínek droždí, aby bylo v prefermentu rovnoměrně rozptýleno, teprve pak vmícháme…
Těstoviny můžeme snadno připravit i doma. Naplníme je ricottou a uvaříme. Na závěr je ještě osmažíme obalené ve strouhance. Podáváme je s jednoduchou rajčatovou omáčkou,…
suroviny na omládek dobře vymícháme a zakryté necháme v teple místnosti asi 45-60 minut pracovat. Než vykyne, na 2-3 lžících z připraveného oleje lehce osmažíme…
Na oleji krátce osmahnu na plátky nakrájený česnek, přidám nasekané feferonky, rajčata rozkrájená na půlky, olivy na půlky, ančovičky nakrájené na kousky. Vše chvíli…
Smícháme suroviny na rozkvas a v teple místnosti necháme 12 hodin pracovat.K vykynutému rozkvasu přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho zakryté přibližně 2…
Smícháme suroviny na rozkvas a v teple místnosti necháme 12 hodin pracovat.K vykynutému rozkvasu přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho zakryté přibližně 2…
Z mouky a vajec (pokud jsou malá, přidáme žloutek) vypracujeme nejlépe ručně pružné, měkké těsto, rozdělíme na 3 díly, zabalíme do fólie a necháme odpočinout v chladu…
Mouku a kurkumu dáme do mixeru, přidáme vajíčka, žloutek a olej. Metličkami vymícháme těsto. Až se spojí, pracujeme již ručně. Vypracujeme vláčné těsto, rozdělíme na 2…
Rybu nakrájejte na kousky. V hrnci poduste na másle česnek, rozpusťte na něm sardelky, po chvíli přidejte rybu. Pomalu restujte, osolte a podlijte vínem. Přikryjte a…
Předehřejeme troubu na 160 stupňů.Smícháme všechny suroviny a dle potřeby buď doředíme olejem, pokud je těsto husté, anebo v opačném případě dosypem moukou. Ale já vždy…
Do kastrolu naliju polovinu citronové šťávy a přidám ¼ cukru. Oloupu jablka a pokrájím na tenké plátky, nejlépe škrabkou na brambory. Pak to vařím až do momentu než cukr…
V miske si spolu rozmiešame vajcia a mlieko. Pridáme krupicu a múku, ktorú sme si vopred zmiešali s kypriacim práškom. Všetko spolu vymiešame na jemnú hmotu a pridáme…
Osolíme vroucí vodu, povaříme špagety a scedíme. Špagety dáme do misky. Tuňák pokapeme dle chuti citronem a dáme na špagety. Vše přizdobíme nakrájenou lahůdkovou…
Sušené houby si předem namočím do studené vody. Pak je přecedíme. Na pánev si dám olej, osmažím na něm česnek nakrájený na plátky, cibuli na půlkolečka, nasekanou…
Předehřejeme troubu na 170 stupňů.V robotu vyšleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme olej.V druhé misce smícháme mouku, prášek do pečiva a kakao.Po lžících přidáváme do…
1)Troubu předehřejeme na 200 stupňů. 2) Kukuřici,jarní cibulku,česnek a semolinu rozmixujeme v kuchyňském robotu na hladkou kaši. 3)Směs přendáme do hrnce,zalijeme…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Trochu jiný pudink: Slavný britský sticky toffee pudink chutná spíš jako vláčná buchta. S karamelem je dokonalý!
Budoucí maminky, pozor! Jak se správně stravovat, když čekáte miminko?
Nejkřupavější krutony jsou ty ručně trhané. Máslo, česnek a voňavé bylinky udělají z obyčejného starého pečiva luxusní zážitek