Chleba z pravého kvásku
Recept ještě nebyl hodnocenVezmeme kvásek z lednice a přelijeme do misky. Oživíme ho žitnou moukou a vlažnou vodou a vše společně zamícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme přes noc nakynout. Poté…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vezmeme kvásek z lednice a přelijeme do misky. Oživíme ho žitnou moukou a vlažnou vodou a vše společně zamícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme přes noc nakynout. Poté…
K přípravě těchto nadýchaných a křupavých placiček stačí jen několik surovin. Nejprve necháme vzejít kvásek, přidáme mouku, vločky a koření a vypracujeme těsto, které…
Do mísy připravíme veškeré suché ingredience a řádně promícháme. Pak odměříme kvásek (když bude trochu více, nevadí), nakonec přilejeme vodu. Krátce promícháme, aby…
Vše kromě cibule do pekárny. Program \"Základní\". Po zaznění signálu přidáme do zlatova osmaženou vychlazenou cibulku.
Všechny suroviny kromě vody a octa dáme do mísy a na sucho promícháme. Přidáme vlažnou vodu s octem a vypracujeme těsto, které se líně sune - je řidší. Necháme kynout 1…
Nejdříve si zaděláme kynuté těsto, kam přidáme koření. Nepíšu poměr, protože já prostě těsto vždy dělám od oka. Na másle si jen zlehoučka orestujeme listy mangoldu…
Do kyšky dáme ovesné vločky, zamícháme a necháme asi 20 minut odležet. Potom přidáme ostatní suroviny, vše smícháme. Vznikne hutnější těst, které necháme ještě 10 minut…
V malé misce rozmícháme rozdrobené droždí s lžící cukru, vznikne polotekutá kašička.Přidáme 3 lžíce mléka a lžíci mouky.Misku přemístíme na teplé místo kynout na 10-15…
V malé misce rozmícháme rozdrobené droždí s lžící cukru, vznikne polotekutá kašička.Přidáme 3 lžíce mléka a lžíci mouky.Misku přemístíme na teplé místo kynout na 10-15…
Nejprve dáme do nádoby pekárny vše tekuté a droždí. Poté mouky smíchané s ostatními přísadami.Zapneme pekárnu na program Klasik. Propečení kůrky střední. Váha větší.Po…
Večer před pečením připravíme rozkvas. Vezmeme kvásek, dáme do mísy, přidáme 150 g žitné mouky a přidáme stejne množství vody. Přikryjeme potravinovou fólií a necháme v…
Smícháme všechny sypké ingredience, a pak přidáme vodu. Zamícháme jenom tak, aby se ingredience spojily, ale těsto bylo stále nevzhledné, ne hladké - spíše mělo…
Cibuľu pokrájame na céčka, a pomaly osmažíme skoro do hneda na oleji. Necháme vychladnúť.Žitnú múku rozmiešame v 150 ml vlažnej vody (odoberieme z odmeraného množstva) s…
V malé misce rozmícháme 2 lžíce vlažné vody, 1 lžičku hladké mouky, droždí a 1 lžičku cukru, zakryjeme a necháme vzejít kvásek. Ve velké míse smícháme prosáté mouky se…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Klasik (Základní). Před třetím kynutím pekárnu otevřeme a chleba bohatě posypeme semínky.
Výrobky z poloviny mouky pšeničné a poloviny žitné. Vyrobíme kvásek z pšeničné mouky, žitná se přidává do těsta.Mohou se vyrábět také tak, že pšeničné těsto se vyrobí na…
Do misky prosejeme mouky, přidáme sušené droždí, špetku soli a promícháme. Přilijeme vlažnou vodu, nakonec olej a uhněteme těsto. Zakryjeme fólií nebo víkem a necháme 30…
Připravím kvásek přidám všechny suroviny promíchám (propracovat) a nechám vykynout asi 3h, vložím do připraveného římského hrnce kde mám vložený pečící papír pro snadné…
Kvásek odebraný 5-7gr a 50gr vody + 50gr žitné mouky pořádně promícháme a necháme zhruba 10-12h kvasit v pokojové teplotě. Pak všechny ostatní suroviny smícháme v robotu…
Nejprve smícháme připravený kvásek s vodou a moukou a těsto necháme pracovat 12 - 16 hodin zakryté utěrkou nebo potravinářskou fólií při pokojové teplotě. Po této době…
Do nádoby pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí a zapneme program na těsto. Hotové těsto propracujeme a rozdělíme na 8-10 stejně velkých kousků.Z každého kousku…
Do jogurtu vmiešame cukor a droždie, necháme v teple stáť. Obidve múky zmiešame so soľou, pridáme zmäklé sádlo (nie roztopené), kvások, pretlačený cesnak a pridávame…
1) Mateřský kvásek: Smíchejte ve sklenici, zakryjte papírovým ubrouskem nebo utěrkou a ponechte v pokojové teplotě po 3 dny. Směs začne vytvářet bublinky a bude lehce…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Nejlevnější zdroj vitamínů vyroste i v zavařovačce. Dopřejte si klíčky a buďte fit!
Císař František Josef I. miloval obyčejný chléb a kyselé mléko, neodolal vařenému hovězímu masu „tafelspitz“
Nechybí vám na zahradě arónie? Hvězda domácích sirupů se vejde do každé zahrádky a pěstování snadno zvládne i začátečník