Domácí chlebík
Recept ještě nebyl hodnocenDomácí voňavý chléb s křupavou zlatou kůrkou je čím dál oblíbenější. Příprava není složitá, ale vyžaduje dostatek času. Tento pšeničný chlebík s žitnou moukou kyne 12-18…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 442 kJ / 345 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,00 g |
Tuky | 1,40 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 1,10 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 8,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 70,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Domácí voňavý chléb s křupavou zlatou kůrkou je čím dál oblíbenější. Příprava není složitá, ale vyžaduje dostatek času. Tento pšeničný chlebík s žitnou moukou kyne 12-18…
Chcete si upéct domácí křupavý chléb, ale odrazuje vás složitý postup hnětení a překládání těsta? Právě pro vás je tento recept. Upéct podle něj chlebík zvládne doslova…
Chcete si upéct domácí křupavý chléb, ale odrazuje vás složitý postup hnětení a překládání těsta? Právě pro vás je tento recept. Upéct podle něj chlebík zvládne doslova…
Není nad vůni čerstvě upečeného chleba. Možná vás překvapí, že jeho příprava není až tak složitá. Vyzkoušejte si ho připravit podle tohoto receptu i vy a objevte kouzlo…
Kváskové pečivo odjakživa patřilo mezi luxusní záležitost, která vyžaduje znalosti a zkušenosti. Je to taková malá alchymie, aby pečivo bylo dokonalé. Základem je však…
Uvítání hostů chlebem a solí byl zvyk našich předků. I dnes je chleba každodenní jídlo v mnoha domácnostech a nesmí chybět v žádné kuchyni. Dopřejte si možnost vytvořit…
Pečete doma chléb chcete zkusit nějakou změnu? Vyzkoušejte tento semínkový s melasou, který má lehce oříškovou chuť po použitých semínkách. Je připraven s droždím, péct…
Pro čerstvé a křupavé pečivo nemusíte chodit do pekárny, ale můžete si ho připravit v pohodlí vašeho domova. Za pomoci domácí pekárny to není žádná věda a brzo bude vaše…
Podrobný popis postupu pečení chleba jednak s kváskem a jednak s droždím. Pečení těsta se zdá složité i když není. Ale vůně, která se pak line celým bytem se vám odmění…
Jednoduchý hrnkový recept na domácí chléb, pokud nemáte na pomoc domácí pekárnu nebo vám připadá složitá příprava vícedenního kvásku. Semínka na posypání si může zvolit…
Příjemně sladký dort s jablky, je krásně vláčný zásluhou mrkve, která se ukrývá v těstu, společně s rozinkami. Posypaný mletými oříšky a potřený medem, se bude v ústech…
Domácí chléb, který provoní kuchyň, naladí chuťové buňky a láká k zakrojení pořádného kousku. Ať již s máslem nebo pomazánkou, vždycky bude chutnat. Domácí pekárna…
Oddělíme žloutky od bílků. Do bílků přidáme špetku soli a vyšleháme sníh.Žloutky rozmícháme s medem, skořicí, přidáme mléko, olej a kypřící prášek.Přidáme mrkev…
Mák namočíme na hodinu do vody, poté scedíme. Přidáme tvaroh, žloutek, med, citron a promícháme. Směs bude celkem tekutá, tak přidáme vločky a mouku. Vločky necháme…
Listy čerstvého špenátu rozmixujte společně se 2 vejci.Rozmixovanou směs přelejte do větší mísy a přidejte mléko, sůl a obě mouky. Metličkou vyšlehejte klasické…
Čočku prolijeme studenou vodou a smícháme v misce s vajíčkem, solí, česnekem, moukou smíchanou s práškem do pečiva a kysanou smetanou. Osolíme. Čočka si bere hodně soli,…
Z trochy mléka, droždí a cukru vypracujeme kvásek a necháme ho vykynout.Po vykynutí ho přidáme k ostatním ingrediencím. Vymícháme těsto (ideálně v pekárně) a necháme v…
Do kastrůlku vložíme máslo, přilijeme mléko a lehce zahřejeme, máslo necháme rozpustit. Do misky nasypeme mouku, semínka, sůl a uprostřed uděláme důlek. Do důlku…
Postupně zpracujte vejce, mléko i mouku na polotekuté, typické palačinkové těsto. Smažte na rozpálené pánvi palačinky (v té mojí s kvalitním nepřilnavým povrchem to jde…
Sypké suroviny smícháme, uděláme důlek a vlijeme vodu. Rozmělníme do ní droždí a trošku cukru a necháme vzejít kvásek. Pak vmícháme vejce a olej. Vypracujeme těsto a…
Mouku vsypeme do mísy, na jednu stranu přidáme sůl, na druhou droždí. Přidáme melasu a 2/3 vody a prsty začneme vypracovávat těsto. Je-li potřeba, přilijeme zbytek vody,…
Smícháme obě mouky + kypřící přášky + sodu + koření do perníku + cukr, přidáme vejce+olej. Zamícháme a přidáme jogurt + med + marmeládu. Pečeme pomalu, jinak to…
První tři dny použijeme šťávu (měla jsem z vymačkaného pomeranče) a celozrnnou žitnou mouku. Šťávu proto, že přirozeně okyselí prostředí a zabrání tak množení…
První tři dny použijeme šťávu (měla jsem z vymačkaného pomeranče) a celozrnnou žitnou mouku. Šťávu proto, že přirozeně okyselí prostředí a zabrání tak množení…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 08:38