Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chléb v římském hrnci

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

9. 3. 2013 09:52

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie9 552 kJ / 2 283 kcal
Bílkoviny67,15 g
Tuky34,94 g
Vláknina27,62 g
Cholesterol 12 mg
Sodík 6,49 g
Sůl16,20 g
Sacharidy411,16 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dana61

11. 3. 2013 12:15

chlebík máš nádherný:yes::-D v římském hrnci jsem ještě nezkoušela;-)

Nadja Nadja

10. 3. 2013 11:33

Chuchu: děkuji za info - už jsem o tomto způsobu tady četla, rcp tady na topkách je, ale nezkoušela jsem.

Chuchu

10. 3. 2013 00:33

Nadja: Římský hrnec není potřeba, stačí smaltovaný s rovnými stěnami a pokličkou - nevymazávat a nahřát přiklopený 30 minut v troubě při 200oC a pak vložit těsto a přiklopené péct 30 minut a bez pokličky asi 15-20 minut podle toho jak má být tmavý. Vyklopí se dobře.

roy71

9. 3. 2013 13:47

JezulkaS:Římský hrnec klasicky nanočit pečese přiklope na konci dopéct bez poklopu kdo chce ...

roy71

9. 3. 2013 13:47

tejaja:1/3 kostky droždí (kostka42g, 1/3=14g)

roy71

9. 3. 2013 13:46

Nadja:omlouvám se promíchat- propracovat

Nadja Nadja

9. 3. 2013 11:49

Chlebík je moc hezký, krásně vypečený.
:-? V postupu mne zarazilo, že "všechny suroviny promíchám" - těsto není třeba vypracovat, opravdu stačí jen promíchat suroviny?:-?
Římský hrnec nemám, ani jsem ho u nikoho neviděla, jen jsem o něm četla ať tady nebo na netu.

JezulkaS

9. 3. 2013 10:57

Mám maličký dotaz - ten římák mám klasicky připravit tj.namočit do vody? A pak se ten chleba peče bez víka a nebo s víkem římáku?

tejaja tejaja

9. 3. 2013 10:16

irena: 1 kocka = 42 g, takže 1/3 kocky = 14 g;-) Keďže gramáž droždia ( kociek ) je už desaťročia rovnaká, tých 42 g, tak sa bežne nepoužíva gramáž, ale píše sa kocke a častiach kocky ;-)

irena

9. 3. 2013 10:06

kolik dkg je 1/3 kostky? :-O:-O:-O

Irrena Irrena

9. 3. 2013 09:56

:yes::yes::yes:jen nemám římský hrnec:-(

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: římský hrnec recepty domácí chleba pečený v hrnci chleba v hrnci kolik je 1/3 pečení chleba v římském hrnci domácí chléb pečený v hrnci babicovy dobroty 9.3.2013 domácí chléb recept domácí chleba kostka droždí gramáž domácí chleba pečení v hrnci hrnec na domácí chléb recept na chleba recept na domácí chleba jak péct chleba v římském hrnci chleb v rimskem hrnci mail vika.sk loc:cz chleba v římském hrnci recepty pro řimsky hrnec chleba pečený v římském hrnci

Suroviny: mléko, voda, olej, ocet, cukr, sůl, mouka hladká, mouka žitná, droždí, kmín celý

TopRecepty.cz

Domácí chléb v římském hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/50mv