Kuřecí vývar z PH
Recept ještě nebyl hodnocenZeleninu očistíme, maso omyjeme a dáme do hrnce. Přidáme koření (doporučuji solit až hotovou polévku). Fazolky a knedlíčky nebo nudle si necháme až do fáze hotového…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zeleninu očistíme, maso omyjeme a dáme do hrnce. Přidáme koření (doporučuji solit až hotovou polévku). Fazolky a knedlíčky nebo nudle si necháme až do fáze hotového…
Do pánve dáme 3 lžíce oleje. Na něm orestujeme oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli. Než začne hnědnout, přidáme mletou sladkou papriku a na kousky nakrájené kuřecí…
Všetky suroviny (okrem ementálu ) zamiešať.Ementál dať do mikroténového sáčku, s gumičkou uviazať (ja dám pre istotu pred varením ešte do 2. mikrosáčku). Variť 15 minút…
Kmínová polévka je stará klasika našich babiček. U nás doma ji vaříme podle našeho receptu, o který se s vámi ráda podělím, protože takto nám chutná nejvíce. Na sádle…
Cestoviny uvarime podla navodu na obale. Mnozstvo cestovin nie je pevne stanovene (je rozdiel ked varime siroke rezance, alebo kolienka).Mrkvu a salotku ocistime.…
Vepřovou krkovici nasekáme i s kostí na silnější plátky a pouze bohatě osolíme, opepříme a necháme v chladu odpočinout cca 3 hodiny. Po uležení plátky masa velmi prudce…
Hejka omyjeme, osušíme, osolíme a potřeme marinádou z uvedených surovin. Necháme uležet cca 2 hodiny.Pak na pečícím papíře ve vyhřáté troubě grilujeme z každé strany cca…
Zdravé a tučné avokádo je ideální surovinou pro přípravu jednoduché pomazánky. Stačí ho rozmačkat, smíchat s uvařenými vejci, jarní cibulkou a petrželkou a je hotovo.…
Hovězí oháňku rozdělíme na jednotlivé články a velmi pečlivě omyjeme a osušíme.Hovězí oháňku i zeleninu opečeme na větší pánvi na 2 lžících olivového oleje. Tím částečně…
Tyto slané košíčky jsou ideální pohoštění, které je připravené během chvilky, a můžete ho tak podávat i nečekaným návštěvám. Kolečka z listového těsta stačí pomazat…
Do vody dáme vařit nakrájené hlávkové zelí, nastrouhanou mrkev a petržel, osolíme a okmínujeme. Až je zelenina uvařená, přidáme do polévky 2 lžíce krupice na zahuštění a…
V pánvi rozehřejeme asi 4 lžíce oleje, zpěníme na něm nožem rozmáčknutý a posléze nasekaný česnek.Přidáme pokrájené ančovičky, necháme rozpustit, pak nakrájené olivy,…
Hovězí drštky dáme do hrnce a zprudka přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Následně tento rychlý vývar slijeme a přelijeme dršťky čistou novou vodou. Vložíme dvě kostky…
Opláchnuté brambory i se slupkou nakrájené na plátky poklademe do předem vymazaného pekáčku. Okořeníme dle vlastní chuti,posypeme petrželovou natí a na drobno nakrájenou…
Do misek rozdělíme nakrájenou zeleninu a dílky natvrdo uvařených vajec.Zeleninu a vejce přelijeme zálivkou připravenou ze smetany, citronové šťávy, soli, pepře a cukru…
Jedním ze symbolů jara je zelená barva, která by se podle tradice měla objevit na velikonoční tabuli. Připravte si proto nádivku s bylinkami a šunkou. Uvnitř nadýchaná,…
Uvnitř nadýchaná, zvenčí krásně dozlatova vypečená. Taková by měla být perfektní velikonoční nádivka s vůní uzeného masa a spoustou zelených bylinek. Tradičně se peče na…
Zeleninu nakrájame. Na troške oleja osmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme papriku, premiešame, vsypeme nakrájanú zeleninu, osolíme, podlejeme vodou a dusíme do polomäkka.…
Zeleninu nakrájame. Na troške oleja osmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme papriku, premiešame, vsypeme nakrájanú zeleninu, osolíme, podlejeme vodou a dusíme do polomäkka.…
Krůtí prsa nakrájíme na 8 kousků, cibuli a česnek nakrájímé nadrobno, žampiony a rajčata na plátky, lístky petržele nasekáme. Ve velké pánvi rozpálíme olej a medailonky…
Všetko nakrájam na tenučké rezance….syr, kyslé uhorky, reďkovky…. Cibuľu na malé kocky. Tvar nie je až taký určujúci, pokiaľ budete robiť šalát napr. z točenej, tak…
Z tuňáka slijeme šťávu a dáme do misky, rozmačkáme ho vidličkou, přidáme mozzarellu, kterou jsme nastrouhali na hrubém struhadle.Dále přidáme vejce, hořčici, prolisovaný…
Dáme jeden hrnek kuskusu do misky, polijeme olivovým olejem a zalijeme vroucí vodou. Necháme ho několik minut pod pokličkou, dokud nezměkne.Do kastrolu dáme sušená…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Jak na dokonale vláčný mrkvový dort? Těsto se nesmí přesušit, dobré chuti prospěje i citronová poleva a krém z Lučiny
Dort Esterházy podle Josefa Maršálka: Bílky na těsto je lepší nedošlehat a máslo a pudink do krému musí mít stejnou teplotu, radí cukrář
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář