Zapékané těstoviny
Recept ještě nebyl hodnocenCestoviny uvarime podla navodu na obale. Mnozstvo cestovin nie je pevne stanovene (je rozdiel ked varime siroke rezance, alebo kolienka).Mrkvu a salotku ocistime.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cestoviny uvarime podla navodu na obale. Mnozstvo cestovin nie je pevne stanovene (je rozdiel ked varime siroke rezance, alebo kolienka).Mrkvu a salotku ocistime.…
Nejprve uvaříme předem udělané těstoviny ve větším množství vroucí osolené vody, čerstvé domácí 3-4 minuty, koupené dle návodu na obalu. Uvařené na skus scedíme a dáme…
Nejdříve vyloupeme hrášek, pokrájíme na jemno polovinu cibule a nakrájíme na kolečka mladou mrkev a petržel.Na pánvičce rozpustíme asi 80 g másla. Na opravdu malé…
Při vaření se rychle nashromáždí spousta odřezků. Pokud nemáte v úmyslu přidat je hned do vývaru, domácí bujón je skvělou možností, jak podpořit chuť jídla a…
Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky. Z obou stran mírně naklepeme, nařízneme na okrajích a lehce poprášíme paprikou, solí a pepřem. Česnek prolisujeme, celer…
Kmínová polévka je stará klasika našich babiček. U nás doma ji vaříme podle našeho receptu, o který se s vámi ráda podělím, protože takto nám chutná nejvíce. Na sádle…
Zdravé a tučné avokádo je ideální surovinou pro přípravu jednoduché pomazánky. Stačí ho rozmačkat, smíchat s uvařenými vejci, jarní cibulkou a petrželkou a je hotovo.…
Maso na okraji třikrát prořízneme, osolíme a opepříme, lehce obalíme v mouce a v pánvi na olivovém oleji a másle orestujeme z obou stran do zlatova. Nakrájíme cibuli a…
Maso omyjeme a nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a za stálého míchání opečeme na rozehřátém oleji dozlatova.Potom přidáme česnek rozetřený se solí, bobkový list,…
Zeleninu očistíme, maso omyjeme a dáme do hrnce. Přidáme koření (doporučuji solit až hotovou polévku). Fazolky a knedlíčky nebo nudle si necháme až do fáze hotového…
Plátek veky potřený jemnou a lehce pikantní česnekovou pomazánkou ozdobíme debrecínkou, okurkou, paprikou a cherry rajčátky. Tyto chlebíčky budou ozdobou každé oslavy,…
Pokud s čínskou kuchyní začínáte, zkuste uvařit napřed jednodušší jídla. Toto ocení především milovníci pikantních jídel. Na oleji minutkově připravené orestované…
V hrnci na 2/3 sádla osmažíme dorůžova nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou zásmažku.Nakonec do zásmažky vmícháme mletou papriku a ihned zalijime vodou,…
Sýrové rolády jsou českou specialitou, která se připravuje v mnoha variantách. Velkou výhodou je variabilita, můžete použít celou řadu sýrů či nátěrek. Není příliš…
Z bílých fazolí máslové chutě připravíme výborný turecký pokrm. Fazole zkombinujeme se sušenou i čerstvou paprikou, rajčaty a mletým masem. Vše dusíme doměkka a podáváme…
Uvnitř nadýchaná, zvenčí krásně dozlatova vypečená. Taková by měla být perfektní velikonoční nádivka s vůní uzeného masa a spoustou zelených bylinek. Tradičně se peče na…
Očištěná játra nakrájíme na kousky a umeleme na masovém strojku (lze i mixovat), vložíme překrojenou malou cibuli a umeleme k játrům. V jiné misce smícháme metličkou…
Hovězí líčka nepatří mezi maso, které by lákalo na pohled. Oblíbenou přípravu s červeným vínem proslavil v minulých letech Zdeněk Pohlreich. Jde vlastně o poměrně…
Maso smícháme s vejsem, polovinou nakrájené cibule, solí, pepřem, petrželkou a strouhankou. Papriky rozřízneme na půl, očistíme a naplníme masem. Do pekáče nalijeme…
Připravíme si bramborové těsto. Maso rozmixujeme na hrubo nebo nakrájíme na drobné kostičky, dáme do misky spolu s vejcem, nakrájenou natí, rozdrceným česnekem,…
Petrželovou nať dejte do sekáčku a nasekejte (pokud sekáček nemáte nakrájejte na jemno).Přidejte česnek a ořechyNakonec vmíchejte olej a je hotovo.Dejte do sklenic, v…
Kuracie prsia mierne naklepeme, posypeme grilovacím korením. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme na drobno pokrájané huby, osolíme, okoreníme,dusíme. Rohlíky…
Baklažány po dĺžke rozpolíme, čiastočne vydlabeme. Vzniknuté lodičky posolíme, dužinu pokrájame na menšie kúsky a necháme vypotiť. Na oleji osmažíme na drobno pokrájanú…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Luštěniny jako základ sladkého moučníku: Čočkové sušenky, fazolové brownies i cizrnové kuličky chutnají skvěle
Šéfkuchař hotelu Pupp: Na tento legendární vajíčkový salát do našeho hotelu chodí i Jiří Bartoška
Pečeme s Ivou: Úžasně voňavý chlebík z banánového těsta je pečený ve formě a každý jeho krajíček je zdobený skořicovou kresbou