Fazolový makovec
Recept ještě nebyl hodnocenFazole si den předem namočíme, druhý den vodu slijeme a cca 20 minut bez solení povaříme. Přesuneme do mixéru a jednoduše fazole rozmixujeme i s vodou, poté přidáme mák…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Fazole si den předem namočíme, druhý den vodu slijeme a cca 20 minut bez solení povaříme. Přesuneme do mixéru a jednoduše fazole rozmixujeme i s vodou, poté přidáme mák…
Cuketu si oloupeme, nakrájíme a v mixéru rozmixujeme spolu s polovinou ořechů, kokosovým mlékem a špetkou soli do hladka. Druhou půlku ořechů a kokosový olej jednoduše…
Vyšleháme mokré suroviny. Přidáme je k sypkým surovinám a vypracujeme vláčné těsto.Toto těsto dáme na pečícím papírem vystlanou formu (já použila menší čtvercový pekáček…
Nejdříve nahruho nastrouháme jablka i se slupkou, k nim přidáváme hrubou krupici, může být i špaldová. Neuvádím množství, každé jablko jinak saje, přidáme dle potřeby.…
Nejdříve udělejte těsto: Květák rozdělte na malé růžičky a dejte do mixéru. Mixujte tak dlouho, dokud z květáku nebude jemná "rýže", trvá to asi minutku. V menším…
Nejdříve udělejte těsto: Květák rozdělte na malé růžičky a dejte do mixéru. Mixujte tak dlouho, dokud z květáku nebude jemná "rýže", trvá to asi minutku. V menším…
Papriky, rajčata a žampiony nakrájíme na menší kostičky, přidáme na drobno nakrájený koriandr a cibulku. Do pánve dáme 1 lžíci kokosového oleje a celou směs prohřejeme,…
Všechno dohromady zamíchat a péct cca na 165 stupňů 20 -23minut.
Vločky zalejeme mliekom a necháme ho úplne vstrebať.Jablká nastrúhame nahrubo a premiešame s makom, hrozienkami, cukrom a škoricou.Nasiaknuté vločky zmiešame s jablkovou…
Tvrdý tvaroh nastrouháme a vše smícháme.Nalijeme do formiček, vymazaných troškou kokosového oleje.Ozdobíme borůvkami, vložíme do trouby a pečeme 20 minut na 180 °C.
Každá babička a maminka má svůj osvědčený recept na perníčky. V tomto receptu dáváme do základu těsta kokosový olej. Po vyválení těsta a vykrájení tvarů pomašlujeme…
Zásadní surovinou, která dodává perníčkům tu pravou chuť je, kromě medu, perníkové koření. V tomto receptu naleznete poměr k přípravě domácího koření a recept na…
Nízkoenergetický Šmakoun lze zakomponovat i do takové lahůdky, jakou jsou domácí pralinky. Ty můžete servírovat jako moučník či cukroví při slavnostních příležitostech,…
Poháry všeho druhu jsou velmi oblíbeným dezertem při oslavách, nebo jen tak, místo sladkého, tučného moučníku. Lze do nich využít jakékoliv ovoce a doplnit zdravým…
O Velikonocích nikdy nesmí chybět tradiční mazanec. Vyzkoušejte letos připravit zdravější variantu z tvarohu a špaldové mouky. Mazanec je plný brusinek, je krásně vláčný…
Začněte svůj den s našimi proteinovými donuty! Každý kousíček nabízí nejen lahodnou chuť, ale také silnou dávku proteinů, které vás posílí a dodají vám energii na celý…
Datle a lískové oříšky jsou skvělou kombinací. Jednoduše se o tom můžete přesvědčit u těchto nepečených kuliček. Jsou skvělou svačinou na výlety, dětem do školy nebo je…
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Oslavte mezinárodní den mrkve! Proč je dobrá pro oči a nevhodná pro miminka?
Pasta a basta! Jak uvařit těstoviny jako Ital? Fíglem je dát je do vody ve správný okamžik a pak ihned zamíchat. Co ještě nepodcenit?
Rok buvola je tu! Vaše čínské znamení prozradí, jaký jídelníček k vám nejvíc sedí