Nadýchaná piškotová roláda
Recept ještě nebyl hodnocenPotřebujete snadný a rychlý, přesto efektní moučník pro návštěvu? Piškotová roláda vás nenechá na holičkách. Naplňte ji sladkým máslovým krémem s vanilkovým pudinkem,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 2 697 kJ / 645 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,50 g |
Tuky | 57,50 g |
– nasycené | 5,50 g |
– nenasycené | 50,75 g |
–– mononenasycené | 45,00 g |
–– polynenasycené | 5,75 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 8,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 15,00 g |
– cukry | 3,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Potřebujete snadný a rychlý, přesto efektní moučník pro návštěvu? Piškotová roláda vás nenechá na holičkách. Naplňte ji sladkým máslovým krémem s vanilkovým pudinkem,…
Nepečené řezy patří k nejrychlejším dezertům a příprava je jednoduchá, jen je třeba počítat s časem potřebným pro uležení v chladnu. Lotus řezy jsou líbivé díky vrstvám…
Žemlovka, zemlbába, zkrátka sladká tečka za nedělním obědem, kterou si někteří dopřávají jako hlavní chod. Úžasná je teplá i studená, obohatit ji můžete tvarohem či…
Výborný recept na donuty, které se pečou jednoduše v troubě. Jelikož se nesmaží na oleji, jsou mnohem lépe stravitelnější. Touto pochoutkou uděláte radost především…
Chystáte se upéct štrúdl, ale zapomněli jste koupit listové těsto? Nepropadejte panice, máme pro vás záchranné lano. Pokud doma máte tvaroh, vyzkoušejte štrúdl z…
Máte rádi hrnkové recepty? Tohle je jeden z nich - bábovka vonící kokosem, známou a oblíbenou tyčinkou Margot. Příprava je snadná, měli by ji zvládnout i začátečníci.…
Upéct vláčnou a kyprou bezlepkovou bábovku vyžaduje zkušenosti nebo alespoň osvědčený recept. Ale naší bábovku z pudinkového prášku zvládne hravě i začátečník. Těsto…
Roláda nemusí představovat pouze piškotové těsto s lahodným krémem a bohatým zdobením. Vyzkoušet můžete i roládky naslano, třeba z toustového chleba. Plnění a zdobení je…
Moučníky z listového těsta se vždy spolehlivě podaří. Zde je nutné pod poměrně mokrou náplň dát vrstvu ořechů (nemáte-li, stačí strouhanka), aby částečně vlhkost náplně…
Mouku, cukr, olej, kypřicí prášek, vajíčka a kysanou smetanu smícháme. Do světlého těsta přidáme vanilinový cukr a do tmavého kakao.Do těsta přimícháme např. čokoládu…
Dobrý moučník pro posezení s rodinou či přáteli. Kvůli alkoholu ho sice nebudeme nabízet dětem, ale nahradíme-li rum čajem nebo džusem, pak si na něm i děti velmi…
Bábovka už po celá desetiletí patří mezi nejoblíbenější moučníky českých kuchyní. Tato bábovka je příjemně vláčná díky zakysané smetaně a strouhanému jablku a zajímavě…
Ne každý je natolik zdatný, aby vykouzlil domácí laskonky. Nicméně v obchodě bývají k dispozici hotové skořápky, které už jen stačí naplnit krémem. Pokud vám nechutná…
K přípravě tohoto jednoduchého nepečeného dezertu nepotřebujete troubu, ale zato se hodí lednička. Jemné kakaové sušenky promazané pudinkovým krémem, čerstvé jahody a…
Kynuté těsto nejlépe připravíme v domácí pekárně. Nejdříve do nádoby pekárny dáme tekuté ingredience, pak sypké, nakonec na povrch rozdrobíme čerstvé droždí. Pokud…
Odměříme si 300 ml vody, do hrnce nasypeme vanilkový cukr, na něj 250 ml vody a dáme vařit. Ve zbytku vody (50 ml) si rozmícháme pudinkový prášek a když voda v hrnci…
Rozehřejeme máslo a spolu se žloutky a cukrem vše vyšleháme. Postupně přidáváme mouku, prášek a oříšky. Z bílků si ušleháme sníh a přidáme ho do hotového těsta. Nakonec…
Domácí ovesné sušenky, které hravě zvládne i malé dítě. Můžete si je variabilně zpestřit a vylepšit přidáním různých semínek a oříšků. Jsou lahodné a perfektně křupavé.…
Víkend u babičky vždy znamená nějakou dobrotu v podobě moučníku. Jednoduché buchty mohou působit příliš obyčejně, nicméně šikovné babičky mají recepty vymazlené k…
Náročnější příprava cukroví je vyvážena dokonalou medovo-oříškovou chutí. Tenké křupavé těsto stočené do kornoutku namočíme do čokoládové polevy, posypeme ořechovými…
Smícháme med, šťávu, likér a skořici. Banány oloupeme a podélně rozpůlíme. Potřeme ochuceným medem. Rozpustíme máslo s pár kapkami oleje a banán opečeme krátce z obou…
Připravíme si hlubší plech- vymažeme a vysypeme h. moukou. V nádobě vyšleháme žloutky s cukrem. Během šlehání přidáme asi 4 lžíce vařicí vody. Pak postupně zašleháme…
V míse si promícháme všechny ingredience na těsto. Nalijeme na předem vymazaný a vysypaný plech a pečeme na 180°C po dobu 15 minut (max 20 minut dorůžova).Kompot,…
Mini dortíky různých tvarů a příchutí si snadno můžete připravit na další oslavu. Vespod je nadýchaný piškot, který má na sobě vrstvu krému libovolné chuti, od…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Kolik třešní, tolik višní: Čím se liší červené letní plody a kdy na ně vyrazit?
MasterChef Česko: Připravte si zapečenou bagetu! Máme pro vás 10 tipů, čím ji naplnit!
Václav Noid Bárta: Po večírcích mi bývalo špatně, teď mám díky správnému jídlu energie na rozdávání. Smažák si ale stejně dám s chutí