Hovězí hospodský guláš
Recept ještě nebyl hodnocenKdo by neznal klasický hospodský guláš? Podle tohoto receptu si ho můžeme uvařit i doma, kdykoliv na něj dostaneme chuť. Základem úspěchu je správně zvolený druh masa a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 167 kJ / 40 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,30 g |
Tuky | 0,40 g |
– nasycené | 0,06 g |
– nenasycené | 0,30 g |
–– mononenasycené | 0,15 g |
–– polynenasycené | 0,15 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 1,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 7,00 g |
– cukry | 4,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Kdo by neznal klasický hospodský guláš? Podle tohoto receptu si ho můžeme uvařit i doma, kdykoliv na něj dostaneme chuť. Základem úspěchu je správně zvolený druh masa a…
Vyzkoušejte náš tip na tři skvělé pomazánky. Zvládne je i začátečník a jsou z běžně dostupných surovin. Přijdou vhod jako rychlé pohoštění na narozeninové party, oslavě,…
Vaječná tlačenka je zpravidla záležitostí období kolem Velikonoc. Upotřebíte výslužku a ještě připravíte skvělou svačinu. Tlačenka je plná zeleniny, šunky, vajíček a vše…
Pokud sójové maso připravíme správně, nemusíme se obávat nevýrazné a mdlé chuti. V tomto receptu ho ochutíme pikantním kořením, přidáme zeleninovou směs a nakládanou…
Masové závitky, které v sobě ukrývají sýr, slaninu a kousky zeleniny. Trocha práce s přípravou masa navíc, ale výsledek bude super. Milovníci rozehřátého sýra i dobře…
Camping salát si mnozí z nás pamatují ještě z dětství. I dnes si ho můžeme koupit, ale podle tohoto receptu si salát sami snadno připravíme tak chutný, jako byl za…
Maso nameleme a dáme do misky. Přidáme všechno sypké koření a vodu. Důkladně promícháme, aby se vše krásně propojilo. Poté přidáme sterilovanou červenou papriku a…
Suroviny na dresink dáme do misky a promícháme.Na dno skleniček dáme nadrobno nakrájený ledový salát a vrstvíme: nakrájenou šunku, kukuřičky, vejce, cibulky, papriku,…
Salámová pomazánka není nic složitého, jen je třeba počítat s delší dobou na odležení. Aby se chutě opravdu dokonale propojily, necháme ji v lednici 12 hodin odležet.…
Sýrová roláda je výborná záležitost. Stačí jen opatrně natavit plátky sýra v troubě, vytvořit plát a na něj navrstvit oblíbenou pomazánku, nakrájenou zeleninu, uzeniny…
Rybí karbanátky upečené do zlatova necháme vychladnout.Připravíme nálev a vaříme 5 minut. Nálev necháme vychladnout.Karbanátky skládáme do vhodné nádoby nebo sklenic.…
Změklé máslo vyšleháme do pěny. To je důležité, aby pomazánka byla nadýchaná. Přidáme tvaroh, papriku, sůl a podle potřeby mléko. Vše dobře vyšleháme.Cibuli nakrájíme na…
Žampiony nakrájíme na plátky a osmahneme na kousku másla, posolíme a necháme vychladnout.Cibuli nakrájíme na céčka, spaříme horkou vodou a necháme okapat.Tvrdý sýr…
Jednou z oblíbených pomazánek na sváteční chlebíčky je ta bramborová. Uvařené brambory spolu s dalšími surovinami nastrouháme a dochucujeme podle vlastní chuti. Někdo…
Chcete-li mít na stole něco extra, pusťte se do aspiku. Příprava je jednoduchá a výsledek vždy překvapí. Suroviny zalité v aspiku jsou efektní a tento způsob pohoštění…
Pomazánka pro milovníky pálivých a pikantních večeří nebo svačin. Bude chutnat na chlebu i zdravějším rohlíku. Škvarky se sádlem se postarají o tu správnou konzistenci a…
Nejdříve si uděláme přípravu, protože pak to jde ráz na ráz! Maso si nakrájíme na tenké proužky nebo lupínky, cibuli na půlměsíčky. Okurku nastrouháme na…
Maso nakrájíme na nudličky. Olej rozehřejeme v papiňáku a do rozpáleného oleje vložíme maso, které osolíme a opepříme, když se zatáhne přidáme na kolečka nakrájenou…
Masa připravujeme odděleně, ve dvou hrncích. Zachovají si tak své aroma a chuť. Později obě směsi spojíme, takže je dobré mít k dispozici aspoň jeden 5 l hrnec na…
Sušená rajčata necháme okapat a pokrájíme najemno. Česnek utřeme se solí. Salát dobře omyjeme. Plátky slaniny opražíme nasucho na pánvi. Vejce uvaříme natvrdo můžou…
Využití tofu je opravdu všestranné, hodí se do spousty různých pokrmů. Z uzeného tofu můžete připravit výbornou pomazánku, která má zajímavou, lehce kouřovou, chuť.…
Z žampionů a papriky si předem odlijeme vodu. Maso nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na drobno, osmahneme na oleji dozlatova (nejlepší je jako na guláš, do hněda)…
Hovězí nakrájíme na plátky nebo na menší kousky, osolíme, opepříme. Orestujeme na sádle ze všech stran a přidáme na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek..…
Salám i papriky nakrájíme na nudličky, vejce s cibulí na kolečka, okurky na plátky. Vše smícháme s fazolemi, promícháme s nálevem a necháme vychladit v lednici. …
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 27. 4. 2024 11:39
Přidáno 27. 4. 2024 09:12
V akci: Vánoce za hubičku? Majonéza, vejce, olej, Salko či okurky jsou teď k mání za výrazně nižší ceny
Zázrak jménem jackfruit: Plody exotického chlebovníku snadno upravíte jako maso. Poradíme, jak na to!
Která jídla patří k babímu létu? Perfektně se hodí třeba pečená dýně, zeleninové a ovocné šťávy či dobře zvolený koláč