Hlíva ústřičná na paprice a fazolkách
Recept ještě nebyl hodnocenHlívu očistíme a nakrájíme na proužky, cibuli oloupeme a nasekáme nahrubo. V hluboké pánvi na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dozlatova. Přidáme hlívu, promícháme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hlívu očistíme a nakrájíme na proužky, cibuli oloupeme a nasekáme nahrubo. V hluboké pánvi na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dozlatova. Přidáme hlívu, promícháme a…
Tato vydatná hrachová polévka vás díky vysokému obsahu vlákniny z hrachu skvěle zasytí. Doplněná je navíc párky, takže ji ocení i všichni milovníci uzenin. S kouskem…
Kuřecí prsa jsou velmi snadná na přípravu. Stačí chvilku orestovat a jsou připravena k obědu. Smetanovou omáčku připravíme z parmazánu, koření a česneku. Výborně se k ní…
Tarhoňa je úžasná těstovina s jednoduchou přípravou, která se zabydlela i v našich kuchyních. Doplněna voňavou slaninou, žampiony a aromatickými sušenými rajčaty bude…
Z jakéhokoliv kousku masa jde udělat velmi chutný pokrm. V tomto receptu jsou použity marinované plátky vepřového masa, které jsou rozkrájeny na nudličky a poté…
Filet kapra dostatečně osolíme z obou stran a vložíme do pekáčku. Z uvedených surovin smícháme marinádu a nalijeme ji přes rybu. Necháme min. hodinu marinovat a poté…
Jednoduchá a rychlá zeleninová polévka, která vždy zasytí a v zimě i zahřeje. Zdejší variace s červenou čočkou, která na rozdíl od zelené odrůdy nenadýmá, vám zajisté…
Kotlety zlehka naklepeme a nařízneme okraje. Osolíme a opepříme. Připravíme těstíčko z rozšlehaných vajec, podmáslí, česneku, mouky, hořčice a papriky. Nakonec vmícháme…
Domácí bramborové lupínky jsou daleko chutnější, než ty kupované. Neplavou v oleji a pečeme je spolu s kořením dokřupava v troubě. Spolu s hořčičnou majonézou jsou…
Až ochutnáte domácí brambůrky, kupované už chtít nebudete. Jsou krásně křupavé a voní česnekem, nebo je můžeme ochutit uzenou paprikou. Je to dokonalé večerní mlsání,…
Z mořských plodů se největší oblibě těší krevety, hlavně pro svoji příjemnou chuť a opravdu snadnou přípravu. Restované a předem marinované krevety Gambas voní po…
Syrovou brokolici oddělíme od košťálu a rozdělíme na růžičky. Rozšleháme vejce se solí, česnekem a strouhanku smícháme se sýrem.Růžičky obalíme v mouce, vejcích a…
Koledníky na Velikonoce nemusíte pohostit jen sladkým beránkem - jistě jim přijde k chuti i slané občerstvení, třeba vaječná tlačenka s kouskem čerstvého chleba.…
Vychutnejte si sváteční oběd z vepřového masa a skvělé omáčky. Každá kapsa skrývá vnitřek plný lahodné masové směsi doplněné o šťavnaté žampiony. Jako přílohu můžete…
Připravte si k obědu pečený bůček ochucený kmínem a česnekem, který upečete v jednom pekáčku spolu s brambory ovoněnými uzenou paprikou. Jídlo můžete ještě vylepšit…
Multifunkční hrnec je úžasný pomocnik. Pokud ho dobře osedláte, začnete využívat tlakové programy, nebudete ho již nikdy uklízet z linky. I obyčejné šunkafleky v něm lze…
Toto jídlo u nás zdomácnělo v trochu jiné podobě než v rodné Itálii a díky tomu, že je chuťově dobré, lehce stravitelné a vhodné i pro děti je velmi oblíbené. Navíc je…
Kuřecí prsa nařízneme, abychom udělali "kapsu", osolíme, opepříme zvenku i zevnitř. V hlubší misce smícháme 2 lžíce oleje s kořením, do něj namočíme na silnější kolečka …
Kuřecí plátky masa na zeleninovém lůžku z mrkve, celeru a zázvoru a zapečené v troubě vám jistě zachutnají. Díky kouřovému aroma uzené papriky a výrazné citrusové chuti…
Sáčky na pečení můžete použít na pečení masa, ryb, zeleniny nebo pečiva bez použití tuku. Můžete si tak dopřát zdravé jídlo s nízkým obsahem kalorií, které si uchová…
Maso nakrájíme na větší kusy, zhruba na 4 cm kostky a v míse smícháme s nahrubo pokrájenou cibulí, nasekaným česnekem, solí, kořením, protlakem, šťávou z jednoho…
V kastrolu rozškvaříme nadrobno nakrájenou slaninu, přidáme sádlo a nakrájenou cibuli. Osmahneme dozlatova a poprášíme paprikou.Po chvilce přidáme od blan očištěné a na…
Králík má vysoce ceněné maso. Aby při přípravě nezůstal suchý, je lépe přidat k němu kousek bůčku. S pomocí moderní techniky se doba přípravy pokrmu zkrátí na necelou…
Očištěné maso nakrájíme na kousky velikosti soust, osolíme a opepříme. Do hluboké pánve na rozehřáté sádlo a špek dáme maso, poprášíme moukou a necháme zatáhnout.…
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Top 3 klasické polévky pro rychlý a vydatný oběd
Co s vajíčky od koledníků? Kromě oblíbené pomazánky a vaječné tlačenky vyzkoušejte tahle lehce pikantní nakládaná vejce
Znáte mišpule? Sladké zimní ovoce je ideální na marmeládu, ta spolu se skořicí dodá nezaměnitelnou chuť křehkým tartaletkám