Pivní preclíky
Recept ještě nebyl hodnocenK pivu patří drobnost k jídlu! Vypečené preclíky jsou tím pravým. Z těsta ovšem nemusíte motat preclíky, stejnou službu vám udělají i méně složité uzlíky nebo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
K pivu patří drobnost k jídlu! Vypečené preclíky jsou tím pravým. Z těsta ovšem nemusíte motat preclíky, stejnou službu vám udělají i méně složité uzlíky nebo…
Rozpalíme maslo s olejem,dame žebra a opečeme,potom vložíme do trouby na 220 stupňů,malinoko podlijeme vodou a dusíme .Asi po půl hodině mrkneme a začneme podlévat pivem…
Žampiony očistíme odřízneme nožky a překrojíme na poloviny nebo čtvrtiny.Smícháme vejce, pivo, sůl, pepř a koření. Přisypáváme mouku a metličkou připravíme hustší…
Zelí scedíme, pokud je příliš kyselé, tak i opláchneme a pokrájíme nadrobno.Rozmícháme vejce s pivem, zelím a přidáme tolik polohrubé mouky, aby vzniklo těstíčko. Podle…
Zelenina a vepřové plátky potřené dobrou hořčicí, vytvoří po upečení v troubě jemnou omáčku, která se hodí k bramborovým knedlíkům. Spolu s nimi vykouzlíte chutný…
Drobně nakrájenou cibulku osmažíme na oleji pěkně dozlatova, jako základ do každého guláše. Přihodíme nakrájené maso, spařená a oloupaná rajčata, kapie, houby a dusíme…
Cibuli nakrájíme na drobno, mrkev nastrouháme na jemno. Smícháme je s masem a zbytkem surovin. Dochutíme a mokrýma rukama tvoříme kuličky.Papriky a cibuli nakrájíme na…
Všechny suroviny na marinádu smícháme. Omyté maso vložíme do marinády a necháme marinovat do druhého dne.Před tepelnou úpravou maso vytáhneme půl hodiny předem.…
Nejprve kolena umyjeme a dáme na cca hodinu a půl vařit do papiňáku s celým kořením (pepř, nové koření, bobkový list a sůl podle chuti, já dala víc a bylo to lepší než…
Vepřový bok si nakrájíme podél kosti na kousky, dáme do hrnce s vodou (maso by mělo být ponořené), přidáme pepř, bobkový list, sůl a nové koření a vaříme na mírném ohni…
Kvásek zaděláme pivem, přilijeme k mouce, přidáme žloutek, sůl, vlažný tuk a zaděláme nelepivé těsto. Za 3/4 - 1 hodinu vyválíme těsto v tyčky. Lze dělat i jiné tvary…
Do hrnku nalijeme mírně ohřáté pivo, nasypeme rozdrobené droždí a přidáme 1 lžíci mléka. Necháme vzejít kvásek Do důlku v osolené mouce opatrně nalijeme kvásek,…
Uzená vepřová žebírka pečeme v troubě potřená výbornou marinádou ochucenou medem, sójovou omáčkou, pivem, hořčicí a sladkou chilli omáčkou, která ke sladké chuti dodá…
Kombinace masa a piva funguje prostě skvěle. Ať už masový pokrm pivem zapijete pro lepší trávení nebo pivo zakomponujete rovnou do jeho přípravy. Nejčastěji se kombinuje…
V hrnci na rozpáleném másle společně s olejem orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli (asi 10 min, dokud lehce nezhnědne), pak přidáme na kostky pokrájené hovězí maso a…
Cibule oloupeme společně s česnekem a nasekáme a následně rozmixujeme či rozetřeme na hustější kaši. Tuto směs vložíme do mísy a zalijeme pivem. Zrající sýry nakrájíme…
Kuře na zelí může směle nahradit kachnu. Zkuste ho upéct, okořeňte dobře podle své chuti, dozlatova upečte a podávejte nejlépe s bramborovým knedlíkem. Uvidíte, že bude…
Vepřovou krkovičku necháme nejprve odležet v marinádě, a pak ji upečeme na kořenové zelenině, cuketě a cibuli. Takto připravené maso je krásně šťavnaté a podáváme ho…
Vepřovou krkovičku necháme nejprve odležet v marinádě, a pak ji upečeme na kořenové zelenině, cuketě a cibuli. Takto připravené maso je krásně šťavnaté a podáváme ho…
Nenechte se názvem zmást, moravský vrabec ve skutečnosti není vrabec! Jsou to šťavnaté výpečky, kousky opečeného vepřového masa. Tradiční spojení je se zelím a…
Do kotlet opatrně nařízneme kapsu a opět opatrně naklepeme.Slaninu a Hermelín nakrájíme na kostičky, dáme do misky.Přidáme najemno nakrájenou cibuli, slité žampióny,…
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak tuhé, tuk vlahý, rozpuštěný) a použijeme program Těsto.Vykynuté propracujeme, rozdělíme na 6 dílků a z každého uděláme bulku. Asi…
Stehna rozdělíme na dva kousky. Všechnu zeleninu nakrájíme na větší kousky, česnek nadrobno. Špekáčky oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Do pekáče dáme všechnu zeleninu…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Grilovaný bůček po asijsku: Křupavé maso se sladkokyselou chutí voní citronovou trávou a je neskutečně šťavnaté
Pomalu grilovaná žebra: Vychutnejte si šťavnaté maso vonící kouřem a kořením
Holka u plotny radí: Z jednoho těsta uděláte 6 druhů cukroví od čoko koleček po ořechové dortíčky. Necelé kilo vyjde na 150 Kč