Patero slaných závinů
Recept ještě nebyl hodnocenListové těsto je zkrátka geniální ve své univerzálnosti. Díky své neutrální máslové chuti se dá kombinovat takřka s čímkoli. Slaný moučník, křupavý i šťavnatý současně,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 381 kJ / 330 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,33 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,33 g |
Tuky | 26,67 g |
– nasycené | 3,00 g |
– nenasycené | 22,33 g |
–– mononenasycené | 18,33 g |
–– polynenasycené | 4,00 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 183 mg |
Sůl | 0,33 g |
Sacharidy | 16,67 g |
– cukry | 4,67 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Listové těsto je zkrátka geniální ve své univerzálnosti. Díky své neutrální máslové chuti se dá kombinovat takřka s čímkoli. Slaný moučník, křupavý i šťavnatý současně,…
Z avokáda odstraníme slupku, vidličkou v misce rozmačkáme a zalijeme citronovou šťávou. Z rajčat odstraníme semínka a nakrájíme nadrobno.Přidáme nahrubo nastrouhaná…
Recepty z jednoho hrnce nebo pekáče patří k těm nejoblíbenějším. Příprava bývá jednoduchá a rychlá, navíc po ní nezůstane hromada špinavého nádobí. Gnocchi zapečené se…
Mleté maso promícháme s vajíčkem, kostičkami sýru, šunky, jemně pokrájenými rajčaty a cibulkou i s natí. Dochutíme bylinkovou solí, řádně prohněteme a necháme v ledničce…
Vyzkoušejte tento skvělý způsob, jak snadno a rychle připravit kuřecí prsní řízky. Řízky na přírodní způsob se sušenými rajčaty a šťávou ochucenou bylinkami chutnají…
Do mixéru vhodíme opraný špenát, vejce a rozmixujeme. Rozmixovanou směs přelijeme do mísy, přidáme mouku, mléko a špetku soli. Vznikne nám palačinkové těsto. V případě,…
Avokádo rozpůlíme, vytáhneme pecku a vnitřek lžičkou vydlabeme. Cibuli, kapary a rajčata nakrájíme nadrobno. Avokádo nakrájíme nebo vidličkou rozmačkáme nahrubo.Pokapeme…
Rajčata a mozzarella se k sobě náramně hodí. Když je zabalíte do plátku z kuřecího masa a to obalíte sušenou šunkou, vznikne vám skvělý a chutný oběd. K závitkům si…
Slaninu nakrájíme na špalíčky a vyškvaříme ji na suché pánvi. Přidáme cibulku, nakrájenou na kolečka a ještě chvíli prohazujeme. Špecle vložíme do cedníku, prolijeme…
Panenka je část vepřového masa, která je jemná, méně tučná a v kuchyni velmi oblíbená. Připravte podle tohoto receptu slavnostní oběd inspirovaný středomořskými chutěmi…
Cibulku nakrájíme na jemno a osmahneme do sklovata na oleji, který jsme odlili ze sušených rajčat. Potom přidáme na kousky nakrájená sušená rajčata a česnek nakrájený na…
Jestli máte chuť na kuřecí maso, vyzkoušejte tyto řízky naložené ve skvělé, svěží marinádě. Jemná chuť smetany a balsamica je v marinádě skvěle vyvážená pikantností…
Výbornou a svěží pomazánku připravíte snadno z pomazánkového másla, sušených rajčat a balkánského sýru. Trochu česneku a nasekané voňavé bylinky dodávají pomazánce tu…
Nakládané sýry patří mezi oblíbené jedlé dárky, které potěší každého. Tentokrát jsme v receptu použili hned několik druhů a nezapomněli jsme ani na bylinky. Při…
Rozehřejeme velkou pánev, přidáme lžíci oleje ze sušených rajčat a slaninu na nudličky. přidáme domácí, předem vařené noky nebo koupené gnocchi a opékáme cca 5 minut.Do…
Quinou na sítku propláchneme pod tekoucí vodou, zalijeme 1,5 násobkem vody, osolíme a přivedeme k varu. Poté stáhneme plamen na nejnižší stupeň a pod pokličkou vaříme 15…
Hovězí tatarák všichni jistě znáte. Ale co takhle zkusit vegetariánský ze sušených rajčat? Rozhodně nebudete litovat. Skvěle dochucený česnekem, balsamikem a bazalkou a…
Ochutnejte jedno z typických jídel italské kuchyně, jemné lahodné krémové rizoto, obohacené o intenzivní chuť sušených rajčat. Užijte si toskánskou inspiraci a nechte se…
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Lehce naklepeme přes fólii. Osolíme, opepříme, poklademe plátky šunky, plátkem mozzarelly. Dále dáme sušené rajče, bazalku,…
Kotlety naklepeme, mírně osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem, na každou dáme plátek sýra a několik kousků rajčat. Maso podélně přeložíme, sepneme špejlí nebo jehlou a…
Lilek rozpůlíme, dužinu nařeže křížem a osolíme. Necháme alespoň půl hodiny vypotit. Poté otřeme, pomažeme trochou olivového oleje, vložíme do trouby vyhřáté na 250…
Maso osušíme, očistíme od blan, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji.Poté vložíme na cca 5 minut do rozpálené trouby na 200°C dopéct.Mezitím si…
Z uvedených ingrediencí vypracujeme vláčné těsto, které necháme v lednici cca 30 minut odpočívat.Mezitím nastrouháme na hrubo oškrábané brambory, které pořádně vymačkáme…
Nakládaný Hermelín je oblíbenou hospodskou chuťovkou. Vy si je však můžete naložit i doma nebo je připravit jako jedlý dárek. Poloviny Hermelínů proložíme výraznou…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Třetí řada Peče celá země nabídne souboj učitelky, pracovníka v IT, hudebnice ze slavné rodiny i gymnazisty. Půjde o hodně
Pražské koule, recept na slavný retro zákusek s krémem uvnitř a čokoládou zvenku z pořadu Peče celá země
Pěstujeme i bez bez zahrady aneb Zelenina z truhlíků. Teplomilné lilky potřebují slunce a hodně živin