Mandlové pralinky
Recept ještě nebyl hodnocenPoctivě připravené domácí pralinky můžeme naskládat do krabičky nebo sáčku s mašličkou a dát přátelům jako dárek. Příprava je náročnější technologicky, ale výsledkem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Poctivě připravené domácí pralinky můžeme naskládat do krabičky nebo sáčku s mašličkou a dát přátelům jako dárek. Příprava je náročnější technologicky, ale výsledkem…
Pokud potřebujete do ozdobné krabičky jednoduchý druh pralinek, zkuste připravit tyto, podle našeho receptu. Rozinky vychucené rumem, kvalitní čokoláda a křupavý akcent…
Jsou rodiny, kde se z pokolení na pokolení dědí recepty na pochoutky. Vánočka je jedna z takových dobrot. Pro ty, kdo milují pořádné, byť těžší kynuté těsto, je tohle…
Tyto slzičky nesmí na vánoční tabuli chybět. Připravíme je z křehkého lineckého těsta, do kterého přidáme kakao. Slepujeme čokoládovým krémem s rumem a zdobíme…
Vláčný velikonoční beránek z mramorového těsta, ozdobený mašlí kolem krku, hojně pocukrovaný moučkovým cukrem, by na sváteční tabuli neměl chybět. Tradice pečení beránka…
Beránek jako symbol Velikonoc by na svátečním stole neměl chybět. Tento je z klasického těsta s máslem, kapkou rumu a voní po vanilce. Po upečení jej můžeme jen…
Netradiční základ mají tyto pařížské rohlíčky. Vespod mají křehké kokoskové těsto a na něm je nastříkaný lahodný smetanový krém s chutí vanilky a rumu. Na čokoládovou…
Vláčnost tohoto velikonočního beránka nám zajistí vyšlehaný sníh z bílků. Ten opatrně vmícháme do směsi vyšlehaných žloutků s moukou, cukry a dalšími surovinami. Zároveň…
O Velikonocích nikdy nesmí chybět tradiční mazanec. Vyzkoušejte letos připravit zdravější variantu z tvarohu a špaldové mouky. Mazanec je plný brusinek, je krásně vláčný…
Jedním ze symbolů Velikonoc je tradiční beránek. Receptů na něj existuje opravdu nespočet a každý má svůj osvědčený. Vyzkoušejte letos připravit beránka z jablečného…
Beránek na velikonočním stole může být i z těsta na biskupský chlebíček. Můžete ho vyladit spoustou přísad uložených v těstě. Oříšky, kandované ovoce, čokoládové pecičky…
Pečení mazance má opravdu dlouhou tradici a recepty na něj se často předávají z generace na generaci. Mazanec připravený dle tohoto receptu je příjemně sladký a vláčný.…
Beránci jsou tradičně pečeni na Velikonoce jako jeden z jejich symbolů. V tomto receptu je beránek je z nadýchaného těsta, ve kterém najdete také kousky kandovaného…
Velikonoční beránci nemusí být jen z čistě piškotového těsta. Do tohoto máslového těsta s medem přidáme také drobně nakrájená jablíčka. Osvěží tak každé kousnutí. Se…
Recept na americké perníčky určitě uvítají ti, kteří mají problém s příjmem mléka. Použití rostlinného produktu umožní konzumovat perníčky i lidem s bezlaktózovou dietou…
Štola na vánočním stole nesmí chybět. A protože má v cukroví velkou konkurenci, musí být dokonalá. Tato je z tvarohového těsta, které je dlouho vláčné, nevysychá a proto…
Štola na vánočním stole nesmí chybět. A protože má v cukroví velkou konkurenci, musí být dokonalá. Tato je z tvarohového těsta, které je dlouho vláčné, nevysychá a proto…
Povidla, podle tohoto receptu jsou moc dobrá. Nebojte se experimentovat. Lze přidat půl lžičky mleté skořice a rumovou esenci místo rumu. Skvělé jsou do buchet, jen tak…
Perníčky ve tvaru Hello Kitty udělají radost hlavně dětem a budou ozdobou každé dětské oslavy narozenin. Z těsta však můžete vykrojit i jiné tvary a připravit tak…
Datlové kuličky ze čtyř surovin jsou velmi snadné na přípravu a jistě je uvítáte zejména na oslavě pro dospělé. Jednou z důležitých surovin je totiž rum. Ten spolu s…
Špaldovo-žitné perníčky můžete připravit hned ve dvou variantách. Ozdobené rumovou polevou, nebo slepené švestkovými povidly, máčené v čokoládě. Ať už se rozhodnete pro…
Datlové kuličky ze čtyř surovin jsou velmi snadné na přípravu a jistě je uvítáte zejména na oslavě pro dospělé. Jednou z důležitých surovin je totiž rum. Ten spolu s…
Špaldovo-žitné perníčky můžete připravit hned ve dvou variantách. Ozdobené rumovou polevou, nebo slepené švestkovými povidly, máčené v čokoládě. Ať už se rozhodnete pro…
Klasická česká švestková povidla využijeme po celý rok jako náplň do koláčů, sladkých knedlíků či buchet. K dochucení použijeme vanilkový lusk a rum, díky kterému budou…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Cuketový prívarok voní koprem a česnekem a chutná podobně jako fazolky nakyselo. Levný letní oběd je navíc na přípravu velice snadný
Osvěžující brazilská limonáda: Dostane vás příchutí limetek a jednou neobvyklou ingrediencí
Jak správně skladovat vánoční cukroví: Pusinky patří do krabice, perníčky do plechové dózy a úly do lednice