Koláč mnoha chutí a vůní
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve našleháme sníh z bílků s přidáním špetky soli. Žloutky našleháme s moučkovým cukrem, přidáme olej, třtinový cukr a vanilkový cukr a ještě chvíli zašleháme.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdříve našleháme sníh z bílků s přidáním špetky soli. Žloutky našleháme s moučkovým cukrem, přidáme olej, třtinový cukr a vanilkový cukr a ještě chvíli zašleháme.…
Kynuté těsto (mouka, trochu cukru, špetka soli, žloutek, kvásek) necháváme dvakrát překynout, poprvé bez másla, potom s rozpuštěným máslem vmícháme do těsta cca 5 dkg…
Šlehačku ušleháme s cukrem,přidáme jogurt a vše krátce vyšleháme. Dle návodu si připravíme ztužovač,vmícháme do krému a důkladně promícháme. Krém rozdělíme na dvě…
Mlieko privedieme k varu a pomaly doň vsypeme krupicu. Za stáleho miešania povaríme, kým nezhustne. Potom vmiešame cukor, vanilínový cukor, maslo a vajcia. Kašu…
Našleháme bílky se špetkou soli a cukrem do tuhého sněhu.Postupně přidáváme žloutky, 2 lžíce horké vody a 2 lžíce oleje.Pak ručně přimícháme prosátou mouku s práškem do…
Rozpůlíme ananas,vykrojíme dužinu a dále každý podle své fantazie.
Našleháme bílky se špetkou soli a cukrem do tuhého sněhu.Postupně přidáváme žloutky, 2 lžíce horké vody a 2 lžíce oleje.Pak ručně přimícháme prosátou mouku s práškem do…
Vajíčka s cukry vyšleháme, přidáme mouky s práškem do pečiva, mléko, olej, zakysanku, pomerančovou kůru a šťávu a nakonec rozinky i s rumem. Vymícháme těsto, půlku…
Jablka oloupeme, pokrájíme na kostky, přidáme 300 ml vody, celou skořici a krátce povaříme. Do změklých jablek přidáme ještě rozmrazený rybíz a dál krátce povaříme.…
Mouku a cukr dáme do mísy. Vejce našleháme v sirupu se smetanou se špetkou soli. Tekutou směs postupně za stálého šlehání přidáme k mouce. Vzniklé těstíčko necháme 20min…
Jablka oloupeme, pokrájíme na kostky, přidáme 300 ml vody, celou skořici a krátce povaříme. Do změklých jablek přidáme ještě rozmrazený rybíz a dál krátce povaříme.…
Snítku rybízu a dvě tři maliny si necháme na ozdobu. Zbytek ovoce propasírujeme přes cedník do misky. Přidáme nahrubo nadrcený růžový pepř, olej, balzamiko, hořčici,…
Žloutky, moučkový cukr, povolené máslo, rum, citronovou kůru, vanilkový cukr, ušleháme do tuhé pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a po částech zašleháváme do těsta…
Předehřete si troubu na 170 stupňů Celsia (nebo podle autorky plyn 3, ale s tim nemám zkušenost.) Vymažte a vysypte moukou vyšší kulatou formu (nebo malou formu na dort)…
Jablká zbavíme jadrincov a so škoricou a 1 lyžicou vody podusíme cca 10 minút. Potom rozmixujeme a vmiešame chia semienka.Ríbezle povaríme cca 5 minút, odstavíme,…
Lístkové cesto vyvaľkáme a uložíme na plech. Úplne ho zasypeme drobným ovocím.Uvaríme hustý puding, ktorý navrstvíme na ovocie.Vyšľaháme všetky prísady na cesto (má mať…
Rybíz pečlivě omyjeme a necháme okapat. Máslo s cukrem ušleháme do pěny. Postupně doplňujeme o vajíčka, vanilkový cukr a troškou soli. Mouku prosejeme s práškem do…
Do vymazané dortové formy si naskládáme dvojitou vrstvu piškotů, pokapeme rumem, zalijeme vrstvou krému, bohatě posypeme rybízem, můžeme zalít dortovým želé připraveným…
Změklé máslo ušleháme s krupicovým cukrem a špetkou soli do pěny. Po chvíli postupně přišleháme vejce. Mouku smícháme s kypřícím práškem a mandlemi a vmícháme do…
Oddělíme si žloutky od bílků a smícháme s ostatními surovinami na těsto. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Nalejeme do vymazaného pekáčku. Opět si oddělíme žloutek a…
Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát a z něj vykrájíme kolečka, která pak přeneseme na plech, vyložený papírem na pečení.Potřeme je rozšlehaným vejcem…
Všetky suroviny na cesto vymiešame dohladka. Pečieme z neho z oboch strán malé omeletky s priemerom cca 10 – 12 cm. Drobné ovocie podlejeme trochou vody (málo, ovocie…
Jablka oloupat, nakrájet na menší kousky a se lžící třtinového cukru na pánvi osmahnout, aby trochu změkla-stále mícháme. Vánočku na suché pánvi opražit a potom…
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, všľaháme vanilkový cukor. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a striedavo s múkou ho zapracujeme do žĺtkovej hmoty. Cesto vylejeme do…
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Výborná fazolová polévka: Vařené brambory ji dokonale zahustí, klobáska skvěle navoní a smetana báječně zjemní
Jak na domácí marmelády? Přinášíme zaručené rady, se kterými se vždy povedou!
Falešná sekaná z hub je delikatesa nejen pro vegetariány. S tímto kořením je k nerozeznání od té masové