Čína la za jí
Recept ještě nebyl hodnocenJídla s chutí Asie mají u našich strávníků čím dál víc příznivců. Jednoduchá a rychlá příprava, dostupné suroviny a většinou i chutný výsledek. Zkuste též tuto variaci…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 493 kJ / 357 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,40 g |
Tuky | 2,40 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 2,20 g |
–– mononenasycené | 0,90 g |
–– polynenasycené | 1,30 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 74,90 g |
– cukry | 0,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Jídla s chutí Asie mají u našich strávníků čím dál víc příznivců. Jednoduchá a rychlá příprava, dostupné suroviny a většinou i chutný výsledek. Zkuste též tuto variaci…
Uvařit rýži není žádná věda, to zvládne každý začátečník i podle návodu na obalu. Nicméně s naším receptem připravíte dokonalou, nadýchanou a voňavou přílohu. Dušená…
Nejdříve do malého kávového šálku dáme vrchovatou lžičku škrobu, který zalijeme vodou a zakápneme sojovou omáčkou.Nakrájíme kuřecí prsíčko na malé kostičky.Papriky…
Máte chuť na omáčku s houbami a nenašli jste žádné v lese? Ještě že existují žampiony a skvělá jídla, která z nich lze připravit. Omáčka s žampiony s česnekovou příchutí…
Kuře rozčtvrtit a díly vykostit. Vařit ve vodě s 4 lžícemi ústřicové omáčky a 4 sójové, jednou tyčkou skořice a jednou hvězdičkou badyánu, kousek oloupaného zázvoru, sůl…
Čtvrtinu chilli papričky, zbavené žeber a semínek, nakrájejte na jemňoulinké nudličky. Zbytek rozmixujte se zázvorem, česnekem, všemi stonky a třetinou lístků koriandru…
Vepřový bůček na kůži nařežeme ostrým nožem, aby vznikla mřížka.Uděláme marinádu. Vepřový bůček zalijeme marinádou a vmasírujeme do masa. Necháme přes noc marinovat.Z…
Nejprve si připravíme zálivku. Do teplé vody vsypeme cukr a důkladně ho rozmícháme, pak přilijeme rybí omáčku a limetkovou šťávu a přidáme najemno nakrájenou papričku a…
Asijská kuchyně se vyznačuje plnou chutí, kterou tvoří typické omáčky. Delší doba marinování zaručí, že maso bude krásně křehké a šťavnaté. Hotový pokrm servírujeme s…
Kuřecí filátka osušíme a očistíme, překrojíme napůl. Dáme do mísy, přidáme 1 vejce, lžíci solamylu, lžíci oleje, koření 5 vůní dle chuti, cca lžička a půl je deální…
Krůtí prsa nakrájíme na kostky a vetřeme v oleji rozmíchané koření Tandoori masala a necháme odležet. V misce rozšleháme 2 celá vejce, přidáme 2 lžíce solamylu, sůl…
Kuřecí maso omyjeme a pokrájíme na kousky velikosti sousta. Vložíme ho do hrnce, přidáme kořeni dle chuti a zalijeme trochou vody, aby bylo maso potopené. Maso vaříme do…
Rýži a quinou dáme do mixéru a rozmixujeme na mouku. Přidáme sůl, cottage, prášek do pečiva a nakonec vmícháme vejce - nemusí být nutně, ale bála jsem se, že by to bez…
Voňavá a lepkavá jasmínová rýže se skvěle hodí na přípravu asijských jídel a díky lepivosti se dobře jí hůlkami. Jak ji ale připravit, aby byla tak dobrá jako z…
Rýži uvaříme v rýžovaru nebo klasicky dle návodu na obalu. Na teflonové wok pánvi rozehřejeme mraženou zeleninu, přidáme natrhané kousky masa bez kůže, rozšlehaná vejce…
Jako první nakrájíme maso a promícháme ho s kari a škrobem. Na pánev dáme olej a cibuli a orestujeme. Když je cibulka zezlátlá, přidáme maso. Maso musíme pořádně osmažit…
Rýži uvaříme al dente (nesmí být úplně měkká, hlavně ne převařená).Do misky mezitím dáme 4 polévkové lžíce kukuřice, hrášku (já jsem měla obojí Bonduelle) a 4 lžíce…
Luštěniny by měly být pravidelnou součástí vyváženého jídelníčku. Červená čočka je lehce stravitelná a méně nadýmavá. V kombinaci s kokosovým mlékem, rajčátky a kari…
Na pánvi rozpálíme olej, krevety máme buď chlazené nebo necháme rozmrazit a zbavíme pomocí ubrousku přebytečné vody, poté vložíme na pánev, osmahneme z každé strany asi…
Do pomalého hrnce vložíme rajčata, česnek, chilli omáčku, třtinový cukr, sojovou omáčku, sůl, pepř, bílé víno a vše metličkou promícháme. Kuřecí stehna zbavíme kůže,…
Vepřové kotlety naklepeme, okořeníme dle chuti a dáme zprudka udělat společně s jemně nakrájenou cibulí.Podusíme do měkka a na pánvi orestujeme 8 platků libové slaniny…
Kuřecí prsa pokrájíme na nugetky a necháme 24hod marinovat. Druhý den si na oleji orestujeme nadrobno nasekanou cibuli, prolisovaný česnek a jemně nastrouhaný zázvor.…
Očistit a omýt papriky.Připravit náplň: usmažit cibulku dorůžova, po vychladnutí smíchat s mletým masem, solí, pepřem, bylinkami, petrželí, libečkem, vejcem a vařenou…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Brambory se špekáčky na pivu: Lehce pikantní pokrm z jednoho pekáčku báječně chutná, a přitom ho zvládne i začátečník
Javorový sirup objevil kdysi dávno indiánský náčelník. Dnes tuhle delikatesu miluje celý svět!
Štědrý večer se štědrákem. Ochutnejte tradiční slovenský sváteční kynutý koláč