Vepřová zelná roláda s omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenPlát vepřového masa naklepeme přes fólii. Pokud nemáme plát masa silný, naklepávat nemusíme. Osolíme, opepříme z obou stran.Tučnější mleté maso dáme do mísy, přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plát vepřového masa naklepeme přes fólii. Pokud nemáme plát masa silný, naklepávat nemusíme. Osolíme, opepříme z obou stran.Tučnější mleté maso dáme do mísy, přidáme…
V pekárně zaděláme těsto smícháním všech surovin. Po vykynutí rozdělíme na 8 dílků, z každého utvoříme bochánek, dáme na pečící papír a rukou lehce zploštíme. Každý…
Twister jde udělat jak z velké usmažené bramborové placky, tak z lokše, kterou usmažíme nasucho a pak potřeme rozpuštěným sádlem.Na placku položíme list salátu, kus…
Čočku propláchneme a hodinu namočíme v dvojnásobném množství vody, co je čočky. Pak dáme vařit, dokud není čočka měkká. Lze dolít vodu dle potřeby (ale pouze vařící,…
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, klobásu, přidáme zelí, lehce osmahneme, vlijeme vývar nebo vodu. Do vajíčka na čaj dáme bobkové listy, pepř a nové koření, vložíme do…
K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin (pokud použijeme kefír koupený, řidší než domácí, bude dobré z odměřené vody odebrat velkou lžíci) a umícháme těsto, které…
Na sádle zpěníme cibuli,přidáme nakrájené na malé kousky srdíčko,orestujeme,okořeníme,zalijeme vodou s bujónem a zavřeme do tlakového hrnce.Po 60 minutách otevřeme…
Do kastrolu vhodného do trouby dáme sádlo, na to omyté hovězí kousky. Přisypeme oloupané stroužky česneku a dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů.Po cca 20 minutách…
Do kastrolu dáme na kousky nakrájené sádlo tak, aby pokrylo dno. Přidáme maso, cibuli nakrájenou na půlkolečka a prolisovaný česnek.Osolíme, okmínujeme a posypeme…
Na sádle orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme rajský protlak, nadrobno nasekaný česnek, sladkou papriku, můžeme přidat podle chuti i pálivou papriku, promícháme…
Hovězí kousky omyjeme, pokud nejsou stejně velké, větší rozkrájíme. Česnek nasekáme nadrobno.Do kastrolu dáme kousky sádla, na ně hovězí kousky, posolíme, trochu…
Vepřový plátek, mrkev i brambory nakrájíme na malé kousky.V kastrůlku rozehřejeme sádlo, dáme na něj maso, osolíme, okmínujeme a ze všech stran opečeme. Podlijeme vodou…
Pokud máme maso vcelku, nakrájíme ho na kousky. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, česnek nasekáme nadrobno.Do kastrolu, vhodného do trouby, dáme hovězí kousky, cibuli,…
Vepřový plátek omyjeme a po stranách nařežeme, aby se nakroutil. Jemně osolíme z obou stran.Do pekáčku dáme trochu sádla, na něj položíme maso, podlijeme trochou vody a…
Králičí nožku omyjeme a osolíme. Do pekáčku dáme kousek sádla, položíme na něj nožku a podlijeme trochou vody. Přikryjeme víkem nebo alobalem a dáme do trouby na 180…
Umeleme asi tak 150 g tučného vepřového a 150 g hovězího masa, 100 g jater, 100 g uzeného masa (bůčku), kousek špeku a případně můžeme umlít i nějaký zbytek uzenin z…
Na sádle osmažíme cibulku nadrobno pokrájenou, přidáme mouku a mícháme, až máme světlehnědou jíšku, přidáme čočku, zalijeme vývarem a vaříme. Postupně přidáme část…
Králičí nožku omyjeme a osolíme. Do pekáčku dáme kousky sádla, nožku na něj položíme, podlijeme trochou vody a dáme do trouby, vyhřáté na cca 180 stupňů. Pečeme, než je…
Játra očistíme, nakrájíme na velikost soust a spaříme vřelou vodou, scedíme, necháme okapat a osušíme papírovou utěrkou. Brambory a celer očistíme, nakrájíme nadrobno,…
Na sádle osmahneme slaninu, cibuli, česnek (na kousky), pak přidáme nastrouhanou mrkev a celer, zasypeme krátce sladkou paprikou, oreganem a tymiánem, zalijeme vývarem,…
Uvařte vejce, nechte vychladnout a poté oloupejte. Nakrájejte cibuli na malé kostičky, česnek rozetřete. Na pánvi rozpálíme sádlo a na něm zesklovatíme cibuli a…
Uvařené maso z vepřových hlav, nebo laloků, a syrová játra semeleme na jemné šajbě 2x, přidáme všechno koření (koření dáváme raději méně, než je v receptu, vždy můžeme…
Zaděláme kvásek. Smícháme ostatní suroviny a uhněteme hladké těsto.Necháme kynout přibližně hodinu. Poté vytvoříme bagety, potřeme vodou a posypeme sezamem. Necháme opět…
Na jemno nakrájíme kapustu a vložíme do většího hrnce. Přidáme mrkev nakrájenou na kostky, brambor, také na kostky. Přilijeme vývar nebo vodu.Vše osolíme a přidáme mletý…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
V letošním roce u nás dle odhadu skončí v koši potraviny v hodnotě 3 519 Kč na obyvatele. Podle průzkumů jich nejvíce vyhodí mladí lidé
Ve starověkém Řecku bylo maso drahé, jedly se víc ryby. Sparťané vařili polévku z vepřové krve podobnou naší „prdelačce“
Zapálená vlastenka, až poté kuchařka. Magdalena Rettigová psala i červenou knihovnu