Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse
Recept ještě nebyl hodnocenLokše, bramborové placky původem ze Slovenska, můžete využít jako přílohu ke svátečnímu obědu, kdy pečete kachnu nebo husu. Placky můžete naplnit restovanými kuřecími…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 3 180 kJ / 760 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 1,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 84,00 g |
– nasycené | 32,00 g |
– nenasycené | 52,00 g |
–– mononenasycené | 41,00 g |
–– polynenasycené | 11,00 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 97 mg |
Sodík | 27 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Lokše, bramborové placky původem ze Slovenska, můžete využít jako přílohu ke svátečnímu obědu, kdy pečete kachnu nebo husu. Placky můžete naplnit restovanými kuřecími…
Dvě tři hodiny před přípravou namočíme fazole do studené vody a necháme nabobtnat, potom k nim přidáme česnek, bylinky a uvaříme je téměř doměkka. Uzený bůček, klobásu,…
Do misy rozklepneme vajcia a vyšľaháme ich so soľou a zázvorom.Vyšľahané vajcia vymiešame s husacou masťou a pridáme nadrvený maces. Dobre vymiešame a za stáleho…
Nejprve oberte zbylé maso z kostí a nakrájejte na kousky. Játra očistěte, také nakrájejte na menší části a cibuli na kostičky. Na pánvi nechte rozpustit sádlo a cibuli…
Kožu z krkov poriadne premyjeme. Jednu časť uzavrieme špáradlom a pripravíme na plnenie. Pripravíme si plnku. Plnka: Na husacej masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu…
Na husacej masti opečieme kocky chleba do chrumkava. V hrnci na masti orestujeme cibuľu, múku, zalejeme vývarom a povaríme do zmäknutia cibule. Okoreníme mletým čiernym…
Kachní srdíčka zbavíme odkrojením vrchní tučné části a pořádně propereme ve vodě, aby došlo k vyplavení případné sražené krve. Srdíčka necháme vcelku – jsou malá a…
Slaninu pokrájíme a necháme ji rozpustit na pánvi. Přidáme sádlo, nakrájenou cibuli, necháme zpěnit, vložíme vepřové maso a zprudka orestujeme. Do PH dáme zelí,…
Fazuľu, krúpy a hrach namočíme do studenej vody na 24 hodín, každé zvlášť. Večer pred prípravou narežeme kožu na husacích stehnách a stehná dobre nasolíme. V deň varenia…
Na husacej masti orestujeme cibuľu, pečeň a necháme úplne vychladnúť. Zmes rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme pokrájané vajcia a znovu premixujeme do hladka. Podľa…
Na husacej masti orestujeme cibuľu, pečeň a necháme úplne vychladnúť. Zmes rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme pokrájané vajcia a znovu premixujeme do hladka. Podľa…
Do misy dáme vajcia pokrájané na malé kocky. Na husacej masti orestujeme cibuľu, naškriabanú kuraciu pečeň a pridáme aj s masťou k vajciam. Osolíme,okoreníme a…
Kachní jatýrka zprudka na kachním sádle krátce orestujeme spolu s trochou snítek rozmarýnu, přendáme přikryté do trouby vyhřáté na 50°C, abychom je udrželi teplé. Do…
Múku preosejeme a pomocou ostatných surovín pripravíme kysnuté cesto s pridaním husacej masti.Necháme vykysnúť a následne vyklopíme na dosku, rozdelíme na polovicu a…
Krůtí srdce zbavíme jejich tučné vrchní části obsahující zbytky tepen. Srdce překrojíme na poloviny a zbavíme propláchnutím krevních sraženin. V hrnci rozpustíme dvě…
Do neosolené vody dáme vařit oloupané, nakrájené brambory.V rendlíku zatím na části tuku usmažíme cibuli dozlatova.V polévkovém hrnci na tuku upražíme světlou zásmažku. …
Kližku odblaníme, prošpikujeme. V tlakáči rozehřejeme sádlo, kližku v něm necháme ze všech stran zatáhnout, osolíme, okořeníme, přidáme na céčka nakrájenou cibuli, na…
Křepelky dobře propláchneme a zbavíme případných zbytků peří. Vydatně je osolíme jak na povrchu tak uvnitř. Křepelky převážeme provázkem tak, že stehýnka na jejich…
1-Mnozstvo nepridavam lebo kazdy si urobi kolko chce plus sa daju pouzit zvysky pecenej kacky . My sme kupili polku pekinskej kacky ktorej maso som nakrajal na kusky …
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme pórek nebo cibuli a na středním ohni asi 2 min smažíme. Přidáme česnek a smažíme ještě jednu minutku. Nakonec smažíme játra dokud se…
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme pórek nebo cibuli a na středním ohni asi 2 min smažíme. Přidáme česnek a smažíme ještě jednu minutku. Nakonec smažíme játra dokud se…
Na pánvi rozpustíme nakrájenou slaninu, přidáme cibuli a orestujeme. Játra osolíme a opepříme a orestujeme na slanině s cibulí. Podle potřeby trochu podlijeme vodou…
Rozpůlte dýni, očistěte, lžící vyberte semínka a nakrájejte si ji na malé kostky. Na pánvi na středním plameni si rozehřejte sádlo a dýni opečte dokud mírně…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Čokoláda s láskou k deštným pralesům. Z šesti nových příchutí si vyberou všichni milovníci čokolády
Jednoduché mechové cupcakes: Recept na sladké mini dortíčky, které vás dostanou svou barvou a úžasnou chutí
Acidofilní mléko vs. kefír: Jak se od sebe liší a co je k čemu dobré?