Putimská vepřová pečeně
Recept ještě nebyl hodnocenVepřovou kýtu naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a zakápneme citronovou šťávou. Dáme do zapékací misky, přidáme šalvěj, nebo bobkový list, poklademe na kostky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřovou kýtu naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a zakápneme citronovou šťávou. Dáme do zapékací misky, přidáme šalvěj, nebo bobkový list, poklademe na kostky…
Bůček jemně umeleme(použil jsem elektrický sekáček potravin),přidáme jemně nasekaný rozmarýn, tymián a šalvěj, pohankovou krupici a mouku, škrobovou moučku, vajíčko,…
Kořenící směsi jsou velmi individuální záležitost, neboť každému chutná něco jiného. Někdo se spokojí s kupovaným kořením, někdo si svou příchuť pracně a dlouho testuje…
Vepřová panenka doplněná o neobvyklou chuť a vůni chřestu na pomerančích. Jídlo provoněné kořením, zasypané křupavou krustou parmazánu. Lahodná chuť vám jistě vynahradí…
Knedlíčky - napřed si asi na půl hodiny namočíme strouhanku mlékem, počkáme, až vsaje, pak utřeme máslo s jedním vejcem a jedním žloutkem do hladka. Spojíme se…
Kuřecí paličky omyjeme, osušíme, dáme do pekáčku, zalijeme citr. šťávou, osolíme,opepříme, přidáme šalvěj a odrhnuté tymiánové lístky a máslo. Všechno řádně promícháme a…
Čerstvé, omyté bylinky svážeme. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji studeným vývarem, prošleháme metličkou a za stálého míchání…
Mozečky asi na hodinu vložíme do studené vody s octem, propláchneme, očistíme od blan a krevních cévek, propláchneme a povaříme 10 min. v osolené vodě spolu s bylinkami.…
Krůtí prso nakrájíme na stejně velké díly (nugety, proužky). V rozpuštěném teplém másle rozmícháme 2 polévkové lžíce směsi koření, hrubozrnné soli a maso tím polijeme a…
Fazole slijeme a necháme okapat. Smícháme olej, ocet, chilli, cukr, sůl, nasekanou šalvěj a utřený česnek. Osolíme a opepříme. Vše přidáváme postupně, až vznikne zálivka…
Prsa rozkrojíme na 4 plátky, osolíme, opepříme, zasypeme medvědím česnekem (sušeným). Na pánvi osmahneme doměkka. Mezitím dáme vařit přílohu - brambory, rýži,…
Játra očistíme a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Rozehřejeme trochu oleje a játra zprudka opečeme. Přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky, cca dvě minutky opékáme a…
Maso nakrájíme na kostky, zeleninu necháme povolit a nakrájíme na menší kousky, Hrstičku sušených hub na 20 min. namočíme do vody a pak také překrojíme. Vše smícháme,…
Tresčí játra rozetřeme se sýrem, přidáme nakrájená vejce s cibulí, hořčici a nasekané bylinky. Promícháme, podle chuti přisolíme a mažeme na pečivo, hodně posypeme…
Do pekáče vložit brambory a zeleninu (kromě cuket, rajčat a paprik). Osolit, opepřit, pohodit bylinkou a kousky slaniny. Navrch rozložit osolené kousky kuřete,"lícem"…
Do pomalého hrnce dáme rozpuštěné sádlo. Játra si očistíme a nakrájíme na menší kousky. Vložíme do hrnce spolu s nakrájenou cibulí, česnekem a šalvějí. Opepříme a …
Smícháme všechny uvedené přísady a vymícháme v jednolitou směs. Dochutíme dle naší chuti. Vlijeme na Crisp talíř a v mikrovlnce na Crisp programu vlníme 15 minut a pak…
Krůtí stehno vykostíme, odstraníme kůži a maso nakrájíme na plátky zhruba 1,5cm silné. Vložíme je do vhodné nádoby, osolíme, zasypeme nakrájenou cibulí,na hranolky…
Kuřecí prsa překrojíme napůl, dáme do misky, kde máme připravenou marinádu. Tu si připravíme smícháním šalvěje, oregana, prolisovaného česneku a olivového oleje.…
Tvaroh zmiešame s najemno nakrájanou cibuľou, prelisovaným cesnakom, nasekanými bylinkami, šťavou a soľou. Tvaroh nepoužívame termizovaný, ale pevnejší.Do prsíčiek…
Bohatě nadívané kuře se stane pravidelnou součástí vašich slavnostních obědů. Nadýchaná nádivka je plná kousků masa a pikantní díky kopřivám. Celé kuře je pak během…
Hermelín nakrájíme na čtvrtiny, skládáme natěsno do sklenice a prokládáme všemi surovinami až do vyčerpání zásob.Poté zalijeme slunečnicovým olejem.
Ze všech ingrediencí si umícháme marinádu a do ní vložíme křídla na 24 hodin do lednice. Pak buď grilujeme na ohni, nebo pečeme v troubě.
Maso dáme do horké vody vařit asi na 10 minut. Předvařené omastíme sádlem, podlijeme, přidáme pokrájenou zeleninu, okořeníme a dáme péci. Na sucho opražíme mouku,…
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 29. 5. 2024 18:01
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Recepty z českých filmů: Ovar a zabijačkový guláš podle paní pivovarníkové z Postřižin
Domácí klíčení krok za krokem: Stačí vám jen zavařovačka a držet se těchto rad, pak dopadne všechno na jedničku
Jak vznikl radler? Pivo ředěné limonádou mělo možná zamaskovat problém jednoho hospodského