Telecí ragú
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nakrajame na kusky, salotky a cesnak osupeme.V kastrole rozohrejeme maslo s olejom a maso dobre opecieme zo vsetkych stran do zlata.Pridame salotku, cesnak …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso nakrajame na kusky, salotky a cesnak osupeme.V kastrole rozohrejeme maslo s olejom a maso dobre opecieme zo vsetkych stran do zlata.Pridame salotku, cesnak …
Maso očistíme, osušíme a lehounce osolíme. V misce si smícháme hořčici s podrceným pepřem a posekanými bylinkami. Směs natřeme na horní část masa. PH vytřeme olejem,…
Fazole propláchneme a na noc namočíme do studené vody.Fazole zalijeme čerstvou vodou a necháme vařit, přidáme koření a bylinky.Kořenovou zeleninu a brambory očistíme,…
Hermelín nakrájíme na čtvrtiny, skládáme natěsno do sklenice a prokládáme všemi surovinami až do vyčerpání zásob.Poté zalijeme slunečnicovým olejem.
Roštěnky mírně naklepeme, po stranách nařízneme. Osolíme, opepříme, na každý kus masa položíme 2 listy šalvěje a překryjeme plátkem šunky. Upevníme párátky ( viz.…
Do pekáče vložit brambory a zeleninu (kromě cuket, rajčat a paprik). Osolit, opepřit, pohodit bylinkou a kousky slaniny. Navrch rozložit osolené kousky kuřete,"lícem"…
Pstruhy očistíme, omyjeme a osušíme.Pokapeme zvnějšku i zevnitř limetkovou šťávou a necháme chvilku odležet.Mezitím posekáme bylinky a smícháme je se slaninou nakrájenou…
Maso osolíme, posypeme kořením a solamylem a opečeme na oleji dozlatova. Podlijeme a dusíme skoro doměkka. Pak přidáme na silnější hranolky nakrájenou cuketu a papriku,…
Kapra dobře nasolíme, posypeme kmínem a necháme odležet. Mezitím připravíme topinky a uložíme je v teple. Porce kapra obalíme v hladké mouce a zprudka je opečeme na…
Vepřové kotlety omyjeme, nakrojíme, rozevřeme a naklepeme. Maso osolíme, opepříme. Syrečky pokrájíme na plátky. Plátky slaniny rozložíme a položíme na ni pokrájené …
Grilované kuře je klasikou letních posezení u grilu. V tomto receptu najdete přehled možností jak kuře rozporcovat a jednotlivé části ochutit. Použijete tak třeba křen,…
Troubu rozehřejeme na 180 °C Maso nakrájíme na plátky a zprudka a krátce opečeme na oleji s máslem z obou stran, aby se zatáhlo. Nevadí, když bude prosvítat růžové maso…
Do vetsiho hrnce dame maslo, pridame cca sest velkych listku salveje, pokrajene dva vetsi strouzky cesneku a mirne osmahneme. Pote pridame pokrajene cibule a porek.…
Maso omyjeme, osolíme a dáme do pekáče. Posypeme kořením na krůtu. Přidáme krájené žampiony, tymián a šalvěj.Dáme péct cca tři hodiny na 150°C. Na závěr dáme na 200°C a…
Vepřovou pečeni nakrájíme na plátky a nařízneme okraje, aby se při opékání maso nekroutilo. Nasekáme šalvějové lístky a smícháme je s dijonskou hořčicí, chilli omáčkou,…
Vepřovou kýtu naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a zakápneme citronovou šťávou. Dáme do zapékací misky, přidáme šalvěj, nebo bobkový list, poklademe na kostky…
Čerstvé, omyté bylinky svážeme. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji studeným vývarem, prošleháme metličkou a za stálého míchání…
Zahřejeme olej a zasypeme jej krupicí. Mícháme, dokud jíška nezezlátne, pak odstavíme.Vajíčka rozšleháme s nasekanou šalvějí a 1 lžící nasekané petrželky a přidáme k…
Bohatě nadívané kuře se stane pravidelnou součástí vašich slavnostních obědů. Nadýchaná nádivka je plná kousků masa a pikantní díky kopřivám. Celé kuře je pak během…
Očistíme si zeleninu, cibuli, česnek, opláchneme si natě a maso. Do velkého hrnce dáme vařit vodu, přidáme kuřecí skelety, kachní droby, všechno koření, natě, sůl. Když…
Vepřové maso – krkovice nakrájené na silnější plátky (nenaklepané) potřeme malým množstvím olivového oleje. Bylinky si nasekáme nožem najemno a vložíme do hmoždíře,…
Brambory dobře omyjeme a osušíme. Uděláme zářezy, ale nedokrojíme. Pomůžeme si dvěma lžičkami, které položíme z každé strany. Do každého zářezu dáme lístek bylinky a…
Nejdříve si namočíme 50 g brusinek do vína s hřebíčkem. Můžeme nechat i přes noc. Bažanta pořádně dočistíme, omyjeme, osušíme. Vezmeme plátky slaniny a snažíme se jí…
6 velkých cibulí nakrájíme na plátky, stejně nakrájíme kořenovou zeleninu - celer, petržel, mrkev a ředkvičky. Na kostky nakrájíme vepřovou plec, uzený bok, klobásu a…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Jak vypěstovat rajčata na balkóně? Rady a tipy pro únorové sázení
Linecké řezy podle Josefa Maršálka: Máslo musí být při přípravě studené a s těstem pracujte rychle, jinak se spaří, říká cukrář
Čočková polévka s klobásou a bramborami: Klobáska ji skvěle ochutí, brambory zahustí, hlavně nás ale zasytí i báječně zahřeje