Svíčková nejen z koňského masa
Recept ještě nebyl hodnocenKořenovou zeleninu, cibuli, citron(nahrubo nakrájené), trochu octa a koření převaříme, necháme vychladnout a teprve přidáme maso. V tomto láku necháme v chladu do 3 dnů…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kořenovou zeleninu, cibuli, citron(nahrubo nakrájené), trochu octa a koření převaříme, necháme vychladnout a teprve přidáme maso. V tomto láku necháme v chladu do 3 dnů…
Vařená vejce doporučuji obrat ze skořápky. Vyjmeme žloutky, utřeme je se smetanou, citronovou kůrou, zázvorem a medem. Přidáme jemně pokrájené bílky. Lehce posolíme,…
Ze všech ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které dáme na 2 hodinky odležet do lednice. Z těsta následně tvarujeme rohlíčky, které klademe na plech vyložený pečícím…
1. Troubu předehřejeme na 160°C a čtvercový plech na pečení (vel. 21x21 cm) vyložíme alobalem nebo pečicím papírem tak, aby na protilehlých stranách přesahoval. 2. Do…
Vejce rozšleháme s mlékem, smetanou, oběma cukry a citronovou kůrou. V této směsi pak namáčíme plátky chleba a smažíme dozlatova na kousku másla, nebo i úplně bez tuku…
Rozšleháme šlehačku s jogurtem, při šlehání přidáme vanilkové aroma. Pak přidáme cukr, nalijeme do formy na zmrzlinu a dáme do mrazáku.
Kolena nařízneme nožem a prošpikujeme česnekem. Důkladně do nich vetřeme sůl. Cibuli pokrájíme na větší kousky a v rozpáleném hrnci na středním ohni ji orestujeme na…
Dáme si uvařit srdce do měkka, z poloviny vývaru uděláme polévku a druhou použijeme do omáčky, srdce nakrájíme na plátky. Čerstvé houby si nakrájíme na mírně velké…
Smícháme suroviny a hmotu rozlijeme do malých zapékacích misek. Misky vložíme do vodní lázně a tak pečeme asi 1,5 hodiny při 85°C, dokud hmota neztuhne. Krém poté…
Ze zeleniny uděláme salát jako na šopák, ale bez octu, jen sůl, trošku moučkového cukru a vinný ocet balsamico. Salát je hotov.Uvaříte těstoviny, nerozvařit, musí být al…
Králíka si naporcujeme, cibule si nakrájíme nadrobno a dáme jí osmahnout na sádle do růžova, dáme králičí porce a necháme je celé zprudka osmahnout, osolíme, opepříme,…
Zeleninu nakrájíme na větší kusy, dáme do pekáčku, přidáme rozpůlenou hlavičku česneku, vše pokapeme olejem a mírně osolíme. Pečeme asi 20 minut při teplotě 180 stupňů.…
Rýži v cedníku propláchneme studenou vodou, až teče zcela čistá. Dáme do pekáčku nebo do remosky, přidáme kurkumu, kari, máslo, rozdrobíme bujon a zalijeme vodou,…
Tvarůžek obalíme v provensálské směsi koření, přilepíme k němu z jedné strany sušenou švestku, zabalíme do plátku cikánského šálu, pak ze všech stran důkladně obalíme…
1.) Cestoviny uvaríme v slanej vode a scedíme, v mise ich premiešame s trochu olivovým olejom, muškátovým orechom a prikrijeme 2.)Nakrájame si šampiňóny, huby,…
Filety štiky opláchneme vodou, osušíme a osolíme. Oba filety na kůži nařízneme, aby se nám ryba při opékání nekroutila. Do pánve si dáme přepuštěné máslo a necháme ho…
Na těsto si našleháme celá vejce s cukrem, přidáme vodu, olej a mouku s práškem do pečiva, dáme na plech s pečícím papírem a upečeme na 180 st., 20-30 minut podle trouby…
POSTUP NA TĚSTO: Z mouky, másla a vanikového cukru vytvořte drobenku. Vmíchejte vejce a vodu a vypracujte hladké těsto, které uložte na hodinu do lednice. POSTUP…
Dýni pořádně omyjeme, vyndáme z ní semínka a i se slupkou nakrájíme na kostky. Na kostky si připravíme i oloupané brambory. V hrnci na třošce másla a olivového oleje…
Rýži si propláchneme v sítu a mezitím v hrnci rozpustíme tuk. Pak tam rýži vhodíme a chvilku ji restujeme. Okořeníme od oka a osolíme. Potom se vlije voda a dusíme…
Na přípravu budeme potřebovat metličku, lžíci a mini dózu. Do dózy nalijeme mléko se smetanou a metličkou uděláme jemnou pěnu. Až bude pěna vytvořená, přidáme 250 g…
Dužinu z cukety pokrájíme na kostky; šalotku a česnek posekáme na drobno. V hrnci rozehřejeme máslo, šalotku a česnek na něm zesklovatíme a přidáme kostky cukety.…
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme olej a osmahneme cibulku jen do zesklovatění. Pokrájíme fenykl na větší kusy (vlásky necháme na dozdobení) a…
1.těsto : smícháme všechny sypké věci dohromady a poté přidáváte tekuté. 2.těsto : u tohoto těsta je postup stejný Po vypracování těst si obě necháte vykynout(každé v…
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Holka u plotny radí: Jak udělat masopustní boží milosti, křehotinky, fánky či květinky? Jedno těsto nabízí mnoho možností
Rakytníkový džem je nejlepší z vylisované šťávy. Jeho chuti prospěje přidání skořice nebo kardamomu
Domácí listové těsto se vyplatí připravit ve větším množství. Přebytečnou část můžete zamrazit na příště