Letní Kaiser salát
Recept ještě nebyl hodnocenSalát a špenát dobře omyjte, osušte a natrhejte do mísy na menší kousky. V mixéru (nebo tyčovým mixérem) rozmixujte mandle, poté přidejte všechny ostatní ingredience na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Salát a špenát dobře omyjte, osušte a natrhejte do mísy na menší kousky. V mixéru (nebo tyčovým mixérem) rozmixujte mandle, poté přidejte všechny ostatní ingredience na…
Do většího hrnce rozdrobte tempeh. Zalijte ho vodou, přidejte sójovou omáčku, olej a bobkový list. Přikryjte a přiveďte k varu. Vařte 12 - 15 minut, dokud se většina…
Do většího hrnce rozdrobte tempeh. Zalijte ho vodou, přidejte sójovou omáčku, olej a bobkový list. Přikryjte a přiveďte k varu. Vařte 12 - 15 minut, dokud se většina…
Brambory ve slupce důkladně umyjeme a vaříme 10 minut (ne zcela doměkka). Poté vodu slijeme a necháme je vychladnout. Studené brambory nakrájíme i se slupkou na měsíčky.…
Mouku smíchejte s droždím, solí a olejem, vlijte vlažnou vodu a zadělejte těsto. Nechte na teplém místě kynout 1 až 2 hodiny. Brambory nakrájejte na tenké plátky …
Dáme si vařit 1,5 litru vody, do které dáme dva stroužky česneku (nakrájet nebo prolisovat), dvě kostky bujónu a případně dosolíme, kdyby voda nebyla dost slaná. Když se…
Nejprve si připravíme brambory, ty se pečou déle. Brambory opláchneme, slupku necháme a nakrájíme je na čtvrtky. Naskládáme na plech, já dávám i pečící papír, aby se…
Tofu vybalíme z balíčků, omyjeme, osušíme, zabalíme do čistých utěrek a zatížíme (např. prkénkem a na něm těžkými konzervami). Necháme nejméně hodinu (ale klidně déle)…
Na oleji zlehka orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku a nasekaný česnek. Přidáme mix koření, promícháme. Přisypeme pohanku a všechno společně chvíli restujeme. Zalijeme…
Sojové maso uvaříme dle návodu na obalu, poté scedíme, necháme zchladnout a následně z něj pořádně vymačkáme přebytečnou tekutinu. Vymačkané maso pokrájíme na menší…
Quinou dejte do hrnce s 1 hrnkem vody, osolte, přiveďte k varu a nechte asi 15 minut na velmi mírném plameni vařit, dokud se voda nevyvaří a quinoa není hotová.Poté ji…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Ugrilovat si maso či upéct buřta jde v Praze i na Petříně, na Parukářce nebo v Chuchli. Někde zdarma, jinde za pár stokorun
Janovské těstoviny: Přidávají se do nich rané brambory a zelené fazolky, domácí bazalkové pesto je zárukou báječné lahodné chuti
Co dělat v karanténě? Naložte si hermelíny! Jak na to, aby chutnaly jako z vaší oblíbené hospody?