Salát z řapíkatého celeru s ricottou
Recept ještě nebyl hodnocenListy šalátu rozložíme na tanier.Stopky zeleru nakrájame na šalát.Ricottu, mlieko, šťavu, soľ, prelisovaný cesnak a olej premiešame a nalejeme na šalát.Posypeme pažitkou.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Listy šalátu rozložíme na tanier.Stopky zeleru nakrájame na šalát.Ricottu, mlieko, šťavu, soľ, prelisovaný cesnak a olej premiešame a nalejeme na šalát.Posypeme pažitkou.
Mouku s máslem prsty promačkávejte, až vznikne drobenka. Přidejte vejce, sůl a uhněťte vláčné těsto. Zabalte do fólie a nechte alespoň půl hodiny v lednici uležet. …
Česnek oloupeme a nakrájíme ho na plátky. Plátky česneku pak opečeme dozlatova na lžíci olivového oleje.Štíhlé nudle připravíme dle návodu na obalu a na pánvi je…
Nejprve připravte náplň. Všechny přísady smíchejte v misce, zakryjte a odložte do chladničky.Droždí, 1,5 lžíce vlažné vody, mléko a lžíci cukru dejte do mísy a nechte na…
Všechny suroviny dáme do mísy a propracujeme těsto. Je trochu lepivé, ale spojí se a propracuje dobře.Na pomoučeném vále těsto rozdělíme na 3 nebo 4 díly, uděláme z nich…
Ricottu smícháme s posekaným špenátem, vajíčkem, osolíme a rozmixujeme. Pak zapracujeme mouku a necháme chvíli odpočinout. Mezitím připravíme cibuli - na oleji opečeme…
Do mísy dáme ricottu, vodu a olej. Lehce promícháme a zasypeme moukou. Přidáme sušené mléko, oregano a sůl. Uprostřed mouky uděláme důlek a vsypeme droždí. Propracujeme,…
Vše jednoduše smícháme a na pečícím papíru rozetřeme na tvar velké sušenky jako na fotce.Sušenku pečeme na 180°C dozlatova.
Dáme do hrnce vařit vodu na špagety. Mezitím omyjeme chřest, zkontrolujeme dřevnaté konce, které potřebují odkrojit a vložíme chřest do parního hrnce, který zapneme na…
Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu. Maso nakrájíme na tenoučké nudličky a vhodíme je na pánev do rozehřátého oleje. Opečeme skoro…
Střídku pečiva rozmixuje nožovým mixérem. Nasypte do mísy, přidejte ricottu, žloutek, zchladlé máslo, pažitku a špetku soli. Promíchejte a nechte 15 minut odležet…
Žloutky vyslehane s ricottou a mlekem, pridame mouku a prasek do peciva. Zaslehame snih z bilku a sladidlo.Jablka oloupeme, vykrajime jadrince a nakrajime na kosticky…
Banán rozmělněte vidličkou (nebo v mixéru) na hladkou kaši. Přidejte 350g ricotty i jeden žloutek a vymíchejte (nebo vyšlehejte) v hladkou hmotu. Zapněte si troubu na…
Tvaroh, ricottu a med rozmixujeme. Necháme v chlade 1 hod postáť.Potom lyžicou vytvarujeme z hmoty na tanieriky 3 mištičky.Ovocie premiešame s citrónovou šťavou (väčšie…
Podle návodu připravíme jáhlové těsto a mezitím, co odpočívá, rozpálíme troubu na 200°C a dáme vařit vodu jak na noky, tak i na brokolici. Brokolici omyjeme, okrájíme…
Filet z lososa opepříme, osolíme, pokapeme citronem a oliv.olejem, posypeme bylinkami, tymiánem, provensálským kořením, česnekem a dáme na pečícím papíru péct do trouby…
Upečte korpus cca 170 C / 45 minut. Vše vyšlehejte = krém rozetřete na vychladlý korpus.A teď mango rozmixujte v hrnci na pyré a zahřejte na plotně, přidejte sáček…
Sušenky rozmixujeme a přidáme k nim arašídový krém.Do formy na muffiny vložíme papírové košíčky a na dno namačkáme sušenkovou směs.Poté vyšleháme ricottu s arašídovým…
Tekvicu (cuketu) nakrájame na kocky, podlejeme 1 lyžicou vody a dusíme 5 minút. Potom rozmixujeme.Z mlieka, cukru a Zlatého klasu uvaríme hustý krém (varí sa krátko,…
Nejprve si připravíme dýňové pyré. Malou dýni Hokkaidó rozkrojíme napůl a vnitřek vydlabeme. Vydlabanou dýni nakrájíme i se slupkou na větší kusy, které poklademe na…
Předehřejeme troubu na 160 stupňů.Smícháme všechny suroviny a dle potřeby buď doředíme olejem, pokud je těsto husté, anebo v opačném případě dosypem moukou. Ale já vždy…
Bagetu pokrájejte diagonálně a jednotlivé plátky opečte v troubě nebo na rozehřátém grilu na pánvi, dokud nezezlátnou. Dejte stranou.Mezitím připravte na menší kusy…
Předehřejte troubu na 150 ºC, horkovzdušnou na 130 ºC. Dejte ricottu, vejce a parmazán do mísy a mixujte tak dlouho, až se spojí v soudržnou hmotu. Přidejte bylinky, sůl…
Troubu předehřejeme na 200 °C. Dýni nakrájíme na drobné kostky (1,5cm). V misce promícháme dýni se lžící oleje, špetkou muškátového oříšku, pepře a větší špetkou soli.…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
I přesolená polévka jde zachránit! Desatero osvědčených babských rad, které usnadní vaření
Španělská paella: Dokonalé jídlo vzniklo původně ze zbytků pro služebnictvo. Víte, jak se správně dělá?
Vyzkoušejte světově proslulé saláty: Jak připravit Caesar, Nicoise nebo Waldorf?