Pikantní špíz s koprovým dipem
Recept ještě nebyl hodnocenPanenku, pórek a ananas nakrájíme na 2cm plátky, střídavě napícháme na jehlu a na oleji orestujeme. Na lžíci oleje restujeme na plátky nakrájenou hlívu s najemno…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Panenku, pórek a ananas nakrájíme na 2cm plátky, střídavě napícháme na jehlu a na oleji orestujeme. Na lžíci oleje restujeme na plátky nakrájenou hlívu s najemno…
Těstem vyložíme předem vymaštěnou mísu z varného skla, nebo malý pekáček. Vyrobíme okraje, aby náplň nezatekla pod těsto. Na kousíčku másla a lžíci vody podusíme…
Chlazené listové těsto s cereáliemi vyválíme na 2 pláty (placky) a přeneseme na plech s pečícím papírem.Střed vyválených placek posypeme domácí strouhankou, poklademe…
Kuřecí paličky a křídla nasolíme, posypeme uzenou paprikou, opepříme, pokapeme olejem a dáme do chladu na 2 hodiny.Vyválené listové těsto nakrájíme na proužky. Na kuřecí…
Pórek s paprikami pokrájíme na dlouhé nudličky. Česnek oloupeme a pokrájíme na tenké plátky. Chřest oloupeme, zbavíme zdřevnatělých konců a pak podélně rozkrojíme. Na…
Z plátu listového těsta vykrojíme libovolné tvary ( já jsem dělala čtverce a z nich pak " ušaté" koláčky ). Tvaroh smícháme s pudinkovým práškem a podle chuti osladíme…
Tvaroh dáme do mísy a přidáme do něj dva žloutky, 2 polévkové lžíce moučkového cukru a zrníčka vanilky. Dobře promícháme a necháme v lednici chvilku vychladnout.…
Nejdříve jsem ochutila mleté maso.Vyválela listové těsto, potřela pálivým kečupem, pomazala masem a srolovala.Ostrým nožem nakrájela na kolečka, dala na pečící papír,…
Brambory si okrájíme, nakrájíme na kostičky, opereme. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme hříbky, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a uvaříme.Na lžíci másla…
Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále. Nakrájíme na delší pláty. Jablka zbavíme jadřinců, rozpůlime a nakrájíme na tenké plátkyNa pláty listového těsta dáme…
Všetky ingrediencie na tvarohovú náplň premiešame. Cesto rozdelíme na 2 časti a každú vyvaľkáme na plát ( budeme mať 2 záviny ). Na cestá rozotrieme tvarohovú náplň a…
nejprve si uděláme 2 náplně: kari a zeleninovou kari náplň: osmahneme si kuřecí maso na pánvi, ochutíme ho solí a kari, necháme zatáhnout a následně přidáme na…
Z plátu listového těsta vykrojíme šest koleček - o něco větších, než jsou formičky na tartaletky. Košíčky vyložíme vykrojenými kolečky, důkladně vmáčkneme dovnitř tak,…
Maso vyjmeme z tácku, dáme ho do misky a osolíme.K němu přidáme nadrobno nakrájené kyselé okurky, cibuli nakrájenou nadrobno spolu s petrželkou, té stačí tak hrst.Vše…
Z rozváleného těsta vykrojíme 6 obdélníků a necháme je 20 min v chladu. Okraje těsta nařežeme a potřeme vejcem. Prostředek obdélníků potřeme pestem, poklademe rajčata,…
Krůtí prsa odblaníme. Ve středu nožem vyřízneme kapsu, kterou vysypeme solí, pepřem, částí tymiánu. Lžící naplníme brusinkami a sepneme párátky. Povrch ještě posolíme a…
Těsto rozdělíme na dva díly a každý plát rozválíme do tvaru obdélníku. Plát potřeme rozšlehaným vajíčkem a stejnoměrně po celé ploše posypeme směsí ořechů s cukrem,…
Filety prořízneme co 2 až 3 mm od sebe tak hluboko, až ucítíme křupnutí překrajovaných kostiček. Pak filety potřeme česnekem, posolíme a opepříme. Necháme cca půl…
Toubu předehřejeme na 220°C. Než se dostatečně rozpálí, vyválíme listové těsto (nebo použijeme již koupený vyválený plát na pečícím papíru), pomažeme ho Cikánskou…
Na plech o vnitřním rozměru cca 35 x 25 cm z obou těst vyválíme jeden obdélník. Délka: cca 35 cm. Šířka: o 18 cm širší než je dvojitá šíře plechu. Tloušťka: asi 0…
Jablka oloupeme, nakrájíme na osminky a vykrojíme jadřinec.Do střední pánve nasypeme 170 g cukru a za stálého míchání necháme cukr teplem rozpustit a zkaramelizovat,…
1. Do mísy nakrájíme na kostky papriky a rajčata, přistrouháme cuketu. Vzniklou směs ochutíme kořením a osolíme. 2. Listové těsto s trochou mouky rozválíme na plech a…
Nejdříve vymícháme tvaroh se smetanou a moučkovým i vanilkovým cukrem. Poté nastrouháme pomerančovou kůru a citronovou kůru.Přidáme vaječný likér a smícháme.Na vále…
Cibulky a slaninu nasekáme nadrobno, cuketu (pokud je mladá, neloupeme) a rajčata bez vnitřní dužiny na kostičky.Na pánvi rozehřejeme malinko olivového oleje, přidáme…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Kdy sbírat blahodárnou mátu? Ze svěží byliny vyrobíte super limonádu i pikantní čatní
Slavné omáčky: Sametovou velouté vařil osobní kuchař už Napoleonovi. Příprava je snadná, výsledek božský!
Jak na poctivou rajskou omáčku: Základem jsou kvalitní rajčata a vývar. Chuť dodá perník, tymián i skořice