Jablková buchta s tvarohovým krémem
Recept ještě nebyl hodnocenZapneme troubu na 180 °C a plech 23x32 cm vyložíme papírem na pečení. Všechny sypké ingredience prosejeme do mísy, promícháme a přidáme oloupaná a nahrubo nastrouhaná…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zapneme troubu na 180 °C a plech 23x32 cm vyložíme papírem na pečení. Všechny sypké ingredience prosejeme do mísy, promícháme a přidáme oloupaná a nahrubo nastrouhaná…
Drobné pečivo z křehkého těsta můžeme připravit i naslano. Z těsta vykrajujeme tvary, které upečeme a po upečení je slepujeme krémem z žervé nebo tvarohu, který ochutíme…
Tvaroh rozmícháme se žloutkem, cukrem a poté vmícháme směs ovoce. Směsí tvarohu a ovoce plníme buchty, nebo koláče.
Zo všetkých ingrediencii vymiesime cesto. Rozvaľkáme a vykrojíme kruhy, ktoré plníme kúskom marhule. Spojíme do štvorstenov, potrieme vajíčkom a pečieme pri strednej…
Slivky dáme do hrnca so škoricou, cukrom a vodou. Na slabom ohni varíme, kým sa tekutina nezredukuje ( vyvarí na polovicu ). Rozmixujeme a necháme prechladnúť. Ešte do…
Dno tortovej formy s priemerom cca 26 cm vystelieme papierom na pečenie a boky potrieme maslom.Horalky rozmixujeme a dobre premiesime s rozpusteným maslom. Rozložíme na…
Zapneme troubu na 180 °C a pekáček 32x23 cm vyložíme papírem na pečení. Do mísy dáme všechny sypké suroviny a promícháme. V mléce rozkvedláme vejce, přidáme olej a…
Krásnou hvězdu z listového těsta, lískooříškové pomazánky a tvarohu si můžete připravit na Vánoce, ale i kdykoliv jindy jen tak. Koláč ze tří vrstev těsta chutná opravdu…
Maso smícháme s tvarohem, vejcem, sýrem a kořením. Přidáme rohlík nastrouhaný na jemno a kukuřici. Vše důkladně promícháme a necháme chvíli odpočinout.Tvarujeme ploché…
Mouku s cukrem prosejeme a smícháme se solí.Přidáme tvaroh a nakrájenou Heru.Vypracované těsto necháme v chladu 30 minut odpočinout.Vychlazené Ledové kaštany nastrouháme…
Pšeno (jáhly) dáme do mlieka a pomaly uvaríme domäkka. Odstavíme a potom v ňom rozmiešame med a napučanú želatínu (necháme ju napučať len v trošičke vody, 2-3 lyžice)…
Suroviny na halušky dobre premiešame a cesto necháme 15 minut postáť.Medzitým privedieme k varu vodu, ktorú jemne osolíme.Do vriacej vody lyžicou rýchlo sádžeme väčšie…
Vydařená úroda sladkých hrušek a vy přemýšlíte, jaký moučník zase připravit? Vyzkoušejte tento švédském inspirovaný koláč. Plátky hrušek jsou spojeny sladkým vanilkovým…
Připravte slanou obměnu oblíbené rolády. Náplň z brynzy, mangoldu, vyškvařené slaniny, ochucená česnek, si vás doslova podmaní svojí skvělou chutí. Vašim strávníkům se…
Příprava kuliček - ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a promícháme ji s rumem.Kokos promícháme s cukrem, škrobem a směs zapracujeme do čokolády společně s tvarohem.…
Všetky prísady na náplň premiešame. Cesto vyvaľkáme a narežeme na štvorce asi 8 x 8 cm. Na každý štvorec dáme kôpku plnky a na ňu uložíme bobuľky josty. Zabalíme do…
Očistíme rebarboru a 200 g nakrájené rebarbory povaříme v 300 ml vody asi 5 minut. 150 g rebarbory nakrájíme na menší kousky a jemně obalíme v polohrubé mouce. Žloutky…
Rožky narežeme na malé kocky, zmiešame s krupicou, vajíčkami, tvarohom a necháme odpočinúť v chlade aspoň 1 hod. Z cesta tvarujeme malé placičky, ktoré plníme čerstvým…
Z ingrediencií pripravíme tuhé cesto, z ktorého tvarujeme malé guličky. Tie vložíme do vriacej osolenej vody a varíme ich, kým nevyplávu na povrch, treba davať pozor,…
Tvaroh rozmixujeme s citrónovou šťavou, soľou a korením. Ak treba, pridáme 2, max 3 lyžice mlieka, viac nie.Potom postupne prilievame olej a stále mixujeme, kým nie je…
Ananás zlejeme a necháme odkvapkať. Prísady na cesto vymiesime do hladka a vyvaľkáme. Uložíme na plech. Všetky prísady na náplň rozšľaháme ( nič nevaríme ! ) a…
Cesto : Všetky ingrediencie vyšľaháme, cesto dáme na plech a upečieme. Upečené necháme vychladnúť. Náplň : Maslo vyšľaháme s cukrom, postupne všľaháme tvaroh a…
Tvaroh premiešame s mliekom (dávame ho málo, podľa hustoty tvarohu, aby tvarohová hmota nebola veľmi riedka) a chia semienkami. Necháme semienka cca 30 min nabobtnať…
Pšeno (jáhly) uvaríme vo vode domäkka. Do horúceho pšena nalámeme čokoládu a necháme rozpustiť. Občas premiešame, aby sa dobre spojila s pšenom. Necháme vychladnúť…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 13. 5. 2024 10:14
Pečení na neděli: Křehké věnečky se žloutkovým krémem podle paní Třešňákové
Kachna, svíčková i frgál: Tyhle české speciality bodují v mezinárodním žebříčku nejoblíbenějších jídel světa
Řezy Šalamoun: Neuvěřitelné vláčný a nadýchaný dezert voní rumem, božsky chutná a jeho přípravu zvládne i začátečník