Fazole v rajčatové omáčce
Recept ještě nebyl hodnocenFazole v rajčatové omáčce jsou pokrmem mexických domorodců. Je to pokrm jednoduchý, bez náročných surovin a navíc dobrý a výživný. Fazole jsou totiž jedním z hlavních…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Fazole v rajčatové omáčce jsou pokrmem mexických domorodců. Je to pokrm jednoduchý, bez náročných surovin a navíc dobrý a výživný. Fazole jsou totiž jedním z hlavních…
Mezi české klasiky patří smetanová koprová omáčka. Její typickou sladkokyselou chuť a vůni buď milujete, nebo nenávidíte. Nejčastěji ji podáváme s vejcem uvařeným…
V době lovecké sezony se ze všech úlovků nejčastěji vaří kančí guláš. Tento recept je chuťově vyladěný k dokonalosti a provede vás podrobně úskalím přípravy tohoto…
Co rodina, to recept na svíčkovou omáčku. Přesto, nebo právě proto, je dobré občas zkusit uvařit jinou variantu. Příprava v pomalém hrnci zajistí perfektně měkké maso a…
Nejdrive dame jatra do misky, zalijeme mlekem a nechame asi 30 minut stat.Mezitim si dame do vetsiho sacku mouku, pepr a sul a dukladne protrepeme.Po 30 minutach…
Původní cibulová polévka pochází z Francie. Vyzkoušejte jednoduchou a vynikající polévku z několika málo surovin, která dokonale provoní domov a skvěle chutná.…
Do vývaru vložíme na kolečka nakrájené cibule, opepříme, povaříme do změknutí cibule, přidáme rozšlehané vejce a ještě krátce povaříme. Slaninu nakrájíme na kostičky,…
Libové vepřové maso odblaníme, prošpikujeme, osolíme, opepříme a celé potřeme olejem. Pak jej dáme na chvíli do chladu a připravíme ostatní suroviny.Očistíme kořenovou…
Vejmrda je staročeská příloha - dochucovadlo k zabijačkovým pochoutkám. Nastrouhané a ochucené jablko s křenem perfektně doplní vařené i pečené vepřové maso. Vejmrdu…
Cibuli nakrájíme najemno. Papriku nakrájíme na kostky.Na hlubší pánev (například wok) nebo do hrnce nalijeme trochu oleje, na kterém osmahneme cibuli. Až cibule…
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Buřty nakrájíme na menší kousky a společně s cibulí je osmažíme na rozpáleném oleji.Jakmile bude mít cibule a maso zlatavou barvu,…
Hovězí maso si zaslouží skvělou úpravu a delší péči. Naklepat, orestovat, podusit, dochutit. Nezapomenout na vhodnou přílohu. Finální jídlo se vám odvděčí výbornou chutí…
Hrstková polévka je jednou ze základních polévek, které můžeme vařit pravidelně. Obsahuje jak zeleninu, tak luštěniny a třeba i rýži. Vše spolu povaříme a dochutíme tak,…
Plátky masa naklepeme z obou stran mezi fólií.Každý plátek lehce osolíme, opepříme a na každý rozetřeme 2 lžičky obyčejné plnotučné hořčice. Poklademe plátky šunky a…
Poctivá rajská omáčka je oblíbenou českou klasikou. Zkuste ji tentokrát zahustit strouhaným perníkem. Díky hřebíčku a skořici omáčka krásně voní. Podávat ji můžete…
Vše na masové kuličky smícháme a tvarujeme kuličky velikosti max. pingpongového míčku. Obalíme je v mouce. Na másle s přidáním oleje (tím se máslo nepřipaluje)…
Ochutnejte tuto šťavnatou vepřovou pečeni špikovanou špekem a zalitou silnou šťávou ochucenou cibulí a lesními houbami. Pokud ji k nedělnímu obědu budete podávat s…
Hovězí líčka byla dříve odpadovým masem, jejich popularita vzrostla díky televizním pořadům. Upravují se pomalým dušením. Tato jsou dušená na víně a zelenině a podávaná…
Maso nakrájíme na kostky a v kastrole osmažíme na sádle dohněda. V průběhu k němu přihodíme smažit i drobně krájenou cibuli a česnek, krájený na plátky.Vše osolíme,…
Hovězí maso je zpravidla náročnější na přípravu a ne každý má odvahu s ním pracovat. S tímto receptem se však jeho přípravy nemusíte obávat. Plátky masa obalené ve…
Slaninu a cibuli nakrájíme na drobnější kostičky a v papiňáku na rozehřátém oleji restujeme do zlatavé barvy.Do základu přidáme maso nakrájené na kostky o velikosti cca…
Cibuli s česnekem oloupeme. Cibuli nakrájíme na drobno a česnek na tenké plátky.Na pánev nalijeme trochu oleje a cibuli s česnekem osmažíme. Poté přidáme maso…
Očištěné maso nakrájíme na kousky velikosti soust mírně osolíme a opepříme.Rozehřejeme rendlík nebo hlubokou pánev, přidáme 1 lžíci sádla a necháme maso zatáhnout.…
V kastrolu rozškvaříme nadrobno nakrájenou slaninu, přidáme sádlo a nakrájenou cibuli. Osmahneme dozlatova a poprášíme paprikou.Po chvilce přidáme od blan očištěné a na…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Královské chutě: Královna Camilla nemá problém si sama uvařit, sladké moc nemusí, ale miluje tenhle piškotový dort
Do štědrovečerní rybí polévky patří jikry a mlíčí: Vylepšete si ji smetanou nebo bílým vínem
Holka u plotny radí: Je na knedlíky lepší tvaroh z alobalu nebo ten z vaničky? Vyzkoušela jsem obojí a výsledek je překvapivý