Vajíčková tlačenka
Recept ještě nebyl hodnocenZbyla vám po Velikonocích uvařená vajíčka? Můžete z nich připravit jako obvykle pomazánku, nebo tentokrát zkuste vajíčkovou tlačenku. Spolu se salátem a čerstvým pečivem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 447 kJ / 346 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 86,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,04 g |
– nenasycené | 0,14 g |
–– mononenasycené | 0,06 g |
–– polynenasycené | 0,08 g |
––– omega 3 | 0,02 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 80 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zbyla vám po Velikonocích uvařená vajíčka? Můžete z nich připravit jako obvykle pomazánku, nebo tentokrát zkuste vajíčkovou tlačenku. Spolu se salátem a čerstvým pečivem…
Vaječná tlačenka je zpravidla záležitostí období kolem Velikonoc. Upotřebíte výslužku a ještě připravíte skvělou svačinu. Tlačenka je plná zeleniny, šunky, vajíček a vše…
Vaječná tlačenka je oblíbeným pokrmem, zvláště o svátcích jara. Přísun vařených vajec od koledníků můžete zužitkovat právě do této pochoutky. I když samotná vejce už…
Koledníky na Velikonoce nemusíte pohostit jen sladkým beránkem - jistě jim přijde k chuti i slané občerstvení, třeba vaječná tlačenka s kouskem čerstvého chleba.…
Slaným dortem uděláte radost všem, kteří si nepotrpí na sladkosti, či si předsevzali, že zhubnou. Tento dort není tvořen toastovým chlebem, jak je obvyklé, proto je…
Amaroun nebo jinou formu si vyplachneme studenou vodou a navrstvíme suroviny, které máme radi. Všechny suroviny na želatinku svaříme a nechame chviličku zchladnout…
I běžné pohoštění můžeme zajímavě naservírovat, když směsí na vaječnou tlačenku, připravenou klasickým způsobem naplníme jadřinců zbavené papriky. Po ztuhnutí nakrájíme…
Omyté jazyky dáme vařit se zeleninou a kořením. Vody dáme jen tolik, aby vše bylo těsně potopené. Potřebujeme silný vývar. Vaříme do měkka.Uvařené jazyky dáme ihned…
Salám a okurky nahrubo nastrouháme, přidáme zeleninu z Moravanky (větší kousky překrojíme) a najemno nakrájenou cibuli. Přimícháme majonézu, osolíme, opepříme a …
Jak nápaditě a chutně pohostit své hosty? Co třeba vaječnou tlačenkou, se v sobě ukrytými celými vejci, které na řezu vykouzlí strukturu jarního Slunce. A zejména po…
K Velikonocům kromě špenátu, jidášů a mazance patří také beránek. Pokud však nejste fanoušci těch sladkých pečených, vyzkoušejte tohoto slaného. Vařená vajíčka, zelenina…
Efektně vypadající a navíc jedlá bude dekorace svátečního velikonočního stolu v podobě želatinových vajec. Příprava není nikterak náročná a plnit formičky z vaječných…
Nakrájet uvařená vajíčka, salám a cibuli, vše dát do misky přidat majolku, sůl a pepř a promíchat. Želatinu připravit dle návodu s masoxem, nechat vychladnout a…
Vejce překrojíme na poloviny, salám, okurku a Nivu pokrájíme na malé kostičky. Zeleninu vložíme do formy (na dno jsem do vlnovek vložil střídavě různě barevnou keleninu …
Smetanu zahřejeme na cca 40°C, nasypeme do ní želatinu, vidličkou prošleháme a necháme nabobtnat.Řeřichu ostříháme, v jemném sítku pod tekoucí vodou opláchneme a nechme…
Nivu s tvarohem a majolkou vyšleháme v misce. V druhé misce rozděláme balíčkovou želatinu na vaječnou tlačenku (nebo jen čirou želatinu) se 100 ml vlažné vody a…
Smetanu zahřejeme. Do teplé (na udržení prstu) vmícháme kakao, nasypeme želatinu, promícháme a necháme 10 minut nabobtnat.Do hlubší mísy nakrájíme oloupané kaki a banány…
Do kastrůlku dáme ocet, cukr, rozdrobíme bujón a slabým varem vaříme 2minuty. Necháme chvilku zchladnout, vsypeme želatinu, vidličkou rozmícháme a necháme nabobtnat. …
Scedíme Moravanku a nálev doplníme vodou na 600 ml (množství je na 2 želatiny z Labety). Nálev dochutíme octem, cukrem a solí a podle receptu na obalu uděláme želatinu. …
Želatinu nasypeme do teplého vývaru a necháme 10 minut nabobtnat.Mezitím nakrájíme nadrobno cibuli a uvařené kuřecí maso. Řepu oloupeme a do hlubší mísy, nebo hrnce, ji…
Maso na povrchu očistíme. Uvaříme doměkka koleno a půlku vepřové hlavy v mírně osolené vodě s cibulí a česnekem spolu s 1-2 bobkovými listy, celým pepřem (5 -10 kuliček)…
Do většího hlubšího hrnce dáme zahřát smetanu s medem. Přidáme želatinu, dobře vařečkou, nebo vidličkou promícháme a necháme nabobtnat. Mezitím opláchneme a na…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Šéf Zdeněk Pohlreich se vrací! Máme fotky z natáčení nového pořadu i rozhovor s režisérem. Proč nemusel na place křičet?
Hladové hostiny Františka Josefa I.: Nedojedené zbytky jídla hostům brali přímo od úst
12 nejoblíbenějších omáček: Dáte přednost hříbkové s těstovinami nebo klasické svíčkové?