Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Recept ještě nebyl hodnocenJahodová sezóna je v plném proudu, proto je vhodný čas připravit krémové řezy podle našeho receptu - výborné budou třeba k odpolední kávě. Nadýchaný piškot, lahodný…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 473 kJ / 352 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 88,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Jahodová sezóna je v plném proudu, proto je vhodný čas připravit krémové řezy podle našeho receptu - výborné budou třeba k odpolední kávě. Nadýchaný piškot, lahodný…
Drobné košíčky plné krému a ovoce a želé jsou vítaným a efektním zákuskem na různých oslavách. Korpus tvoří klasické linecké těsto, plněné jsou ochuceným pudinkovým…
Lahodný italský dezert panna cotta se smetanově jemnou chutí je doplněný jahodami. Nejen že krásně vypadá, ale i skvěle chutná. Podle přesného receptu se vám tento…
Horké letní dny si žádají osvěžující dobroty. Na víkendové posezení s rodinou nebo přáteli můžete připravit třeba tento lahodný smetanový mousse s čerstvými jahodami.…
Když se nám nechce moučník péct, je tady možnost si udělat dobrotu nepečenou. A zde máme na výběr z mnoha možností, zda jako spojovací prvek použít pudink nebo zakysanou…
Nadýchaný piškotový korpus, svěží smetanový krém a ovocné želé. Také se můžete po takových moučnících utlouct? Ne nadarmo se jim říká žravé řezy. K dokonalosti je doladí…
Na horké letní dny se hodí osvěžující moučníky. Jedním z takových je právě nepečený dort, který s vámi mohou připravit i vaše ratolesti. Vrstvy dětských piškotů doplňuje…
Letní moučníky připravujeme zpravidla ve svěží a lehké variantě. V tomto receptu připravíme nadýchaný piškot, na něj rozetřeme jemný krém, který poklademe plátky…
Vyzkoušejte naše lahodné řezy s ananasem. Lehounký krém z mascarpone a šlehačky, v kterém je cítit exotické ovoce, je příjemně osvěžující a výborně mu sluší i přelití…
Variant na osvěžující jahodový moučník je nespočet. Tento recept přináší dort, který má základní korpus pečený ze špaldové mouky, která je bohatější na živiny a vlákninu…
Osvěžující moučník z křehkého těsta s pudinkovou náplní a jahodami je korunován čirým dortovým želé. Porce tohoto jahodového moučníku pak vypadají jako klínky letního…
Galaretku připravíme dle návodu na sáčku, použijeme však pouze 300 ml vody. Nemáme-li galaretku, můžeme použít dortové želé. To opět připravíme dle návodu na šáčku,…
Nejdříve si upečeme piškotové těsto. Průměr formy 26 cm + malá forma na čtvrt dortu - viz obrázek. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přimícháme mouku promíchanou s…
Nejdřív upečeme roládu: celá vejce s cukrem ušleháme do husté světlé pěny, pak zašleháme olej. Vařečkou lehce vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem…
Klasický recept i pro začátečníky, jak lehce bez námahy připravit chutný zákusek s jakýmkoliv letním nebo kompotovaným ovocem. Pokud bychom chtěli použít ovoce mražené,…
Zapneme troubu na 190°C a vyložíme pekáček nebo plech s vyšším okrajem pečicím papírem. Dělala jsem menší rozměr a použila jako odměrku 150 ml hrnek.Smícháme v misce…
Korpus: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a promícháme s moukou a prdopečem. Vylijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Pečeme při 180°C asi 25 minut.…
Vejce ušleháme s cukrem, přidáme olej, vodu a mouku s kypř. práškem.Vlijeme na vymazaný vyšší plech a upečeme.Krém: Jahody umixujeme, promícháme s pudinkovým práškem a z…
Ananas scedíme a šťávu uchováme na přípravu krému. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a boky formy vytřeme olejem a vysypeme dětskou krupičkou. Těsto: Celá vejce,…
Z mléka, cukru a pudink. prášku si uvaříme krém, přikryjeme potr. fólií a dáme vychladit. Sušenky rozdrtíme, pokapeme mlékem s rumem a přidáme měkké pokrájené máslo a…
Těsto: Žloutky vymícháme s cukrem. Přidáme vodu a rozpuštěné máslo a mícháme. Přidáme mouku, kakao a prášek do perníku. Vyšleháme pevný sníh z bílků a vmícháme do těsta.…
Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, zašleháme olej a vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nalijeme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do…
Vejce ušleháme do pěny s cukrem, postupně přidáváme olej, vodu a nakonec mouku s kypřícím práškem střídavě s moukou.Těsto nalijeme do koláčové formy, kterou jsme…
V míse vyšleháme žloutky s cukrem, postupně přidáváme mouku, olej, vodu a vsypeme kávu Jacobs 2v1. Umícháme dohladka.Vyšleháme sníh z bílků a opatrně zamícháme do těsta.…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Kroupy nejsou „hloupý“! Netradiční smaženice nebo kroupové zelí překvapí, důležitý je správný postup při vaření
10 nejoblíbenějších večeří v Evropě: Jak na ten nejlepší vídeňský řízek nebo řeckou musaku?
Vyrobte si domácí sušené maso! Jednoduchý návod na dokonalé jerky nejen pro muže