Lívanečky se zelím a slaninou
Recept ještě nebyl hodnocenZelí vymačkáme a nadrobno pokrájíme. Na malé kostičky nakrájíme i slaninu a špek.V míse smícháme mouku se solí, kmínem a sodou. Přidáme kysanou smetanu a vejce. Do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zelí vymačkáme a nadrobno pokrájíme. Na malé kostičky nakrájíme i slaninu a špek.V míse smícháme mouku se solí, kmínem a sodou. Přidáme kysanou smetanu a vejce. Do…
Kapustu premyjeme, vyžmýkame, poprekrajujeme, dáme variť do trochy vody - cca na 10 min. Medzitým slaninu na kocky pokrájame, roztopíme, pridáme umytú osušenú a na kocky…
Kachna se zelím patří mezi slavností klasiku, která nikdy nezklame, ani neomrzí. Ale ne vždy máme čas na její zdlouhavou přípravu. Zkuste si připravit falešnou kačenu -…
Snad každá rodina si hýčká svůj jedinečný recept na polévku z kysaného zelí. Ať již "červená", nebo "bílá". S bramborami nebo bez. S uzeným masem nebo s klobáskou -…
Mäso pokrájame na kocky. Cibuľu posekanú nadrobno speníme na masti, pridáme mletú červenú papriku a pokrájané mäso, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opražíme.…
Do pekárky dáme suroviny nejdříve tekuté, pak sypké a zapneme program Těsto (jen kynutí).Těsto lze samozřejmě zadělat i klasicky-z droždí,vody a trošky mouky necháme…
Kyselá chuť zelí je zde umírněna přidáním jablek pokrájených na kostičky. Společně s jemně posekanou cibulí však vytvářejí pikantní pochoutku, kterou můžete podávat jako…
1. Pěkný prorostlý bůček pokrájíme na kostky cca 2x2 cm, osolíme a opepříme 2. V hlubší pánvi nebo kastrolu ho opečeme /vyškvaříme/ tak dlouho, až pustí tuk. 3.…
Krajové názvy místních specialit mají své odůvodnění. Pod kontrabášem se skrývá zapečená směs pohanky, brambor, vyškvařené slaniny a cibule. Vše korunuje strouhaný sýr.…
Kysané zelí je zárukou vitamínů. V tomto receptu je smícháno s mozzarellou a vajíčky. A kdo si drží linii, uvítá jistě zahuštění směsi pomocí lahůdkového droždí, které…
Sytá polévka z kysaného zelí a pikantní klobásky je plná chutí a v chladném počasí příjemně zahřeje. Chuť jí dodá ještě mletá paprika a majoránka a kyselost zdůrazní…
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a zprudka opečeme, osolíme, zaprášíme paprikou, promícháme a podlijeme trochou vývaru nebo vody. Necháme asi 15…
Opláchnuté maso nařežeme na větší kostky. Pokud je zelí hodně kyselé, propláchneme ho a překrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme do papiňáku na…
Smícháme pokrájené zelí i se šťávičkou, přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu a zahustíme hladkou moukou tak, aby šly tvořit placičky.Opékáme na dobrém sádle nebo…
Na oleji dozlatova orestujeme na proužky nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, stačí ho opravdu jen malý kousek pro ovonění celého pokrmu. Kysané…
Šošovicu namočíme na niekoľko hodín. Do hrnca dáme olej, pridáme pokrájanú údenú slaninu, roztopíme, pridáme kocky cibule, osmažíme. Stiahneme z ohňa, zasypeme mletou…
V pekáči rozškvaříme slaninu, přidáme zelí i s lákem a nahrubo nasekaný česnek. Na zelí poklademe posolené a opaprikované čtvrtky kuřete kůží dolů. Zalejeme smetanou a…
Čeká vás sváteční oběd s rodinou a dochází vám nápady na vaření? S tímto tradičním pokrmem snad nikdy nešlápnete vedle. Chutné domácí bramborové knedlíky s výborným…
Knedlíky plněné uzeným masem jsou domácí klasika, která se nikdy neomrzí. Doplňte je chutně připraveným podušeným kysaným zelím a na talíře na každý knedlík nezapomeňte…
Zelňáky, placky z kyselého zelí, nemusí být nutně smažené. Připravit je můžete také z kynutého těsta. Ohromí vás svojí aromatickou a lehce nakyslou chutí a připomenou…
Maso nakrájíme na plátky, nařízneme kraje, naklepeme ,osolíme, opepříme, potřeme slabě plnotučnou hořčicí. Na každý plátek položíme plátek anglické slaniny, proužek…
Kotlety naklepeme, nařízneme, osolíme a na oleji po obou stranách dozlatova opečeme. Vyjmeme je, do tuku přidáme nakrájenou cibuli, zpěníme ji, zasypeme paprikou,…
Dozlatova usmažené bramboráky jsou krásně křupavé a voní po česneku a majoránce. Naplňte je uzeným masem, zelím a sytý nedělní oběd, po kterém se všichni budou moct…
Jedním z nejtradičnějších pokrmů, které považujeme i za slavnostní, je pro nás vepřo-knedlo-zelo. Připravte si jej podle tohoto receptu. Vepřovou pečeni připravíme z…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Plesnivění omáček, protlaků a pest ve sklenicích lze snadno zabránit: Trik je ve správném použití olivového oleje
Bramborové šišky připravíte jen ze 3 surovin: Plněné uzeným masem a s dokřupava osmaženou cibulkou chutnají fantasticky
Špičkový šéfkuchař Marek Raditsch miluje vnitřnosti a nám prozradil recept na vepřová líčka po kantonsku s omáčkou pěti vůní