Kynuté těsto má spoustu využití. Hodí se na koláče, buchty, ale i pizzu nebo knedlíky
Kynuté těsto je v kuchyni velmi variabilní, neboť se hodí na spoustu skvělých sladkých i slaných dobrot. Řada lidí má však z jeho přípravy obavy, avšak pokud víte jak na to, není třeba se tomuto druhu těsta vyhýbat.
Jak se připravuje kynuté těsto?
Kynuté těsto není složité, jen vyžaduje více času na přípravu. Připravuje se nejčastěji z hladké mouky, ale můžete ji nahradit i polohrubou. Kynutí zajistí buď čerstvé, nebo sušené droždí. Myslete hlavně na poctivé propracování surovin. Kynuté těsto musí být hladké, lesklé a nesmí se lepit k míse nebo válu. Pak jej stačí nechat vykynout na teplém místě (někdy najdete i recept bez kynutí). Po zpracování požadovaných tvarů je nechte ještě chvíli odpočinout, aby nabraly na objemu. Při pečení pak troubu zbytečně neotvírejte.
Sladké a slané recepty z kynutého těsta
Z kynutého těsta lze připravit řadu slaných i sladkých pokrmů.
- Sladké recepty: koláče, buchty, rohlíčky, vánočky, záviny, koblihy, loupáčky atd.
- Slané recepty: slané pečivo (bílé pečivo i chléb), knedlíky, závin, pizza atd.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 10 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Jak dochutit bramborový salát? Hořčice nebo lák z okurek jsou klasika, chuť ale doladí i další netradiční vychytávky
Co upéct na Dušičky? Vynikající kynuté „dušičky“ a kosti sypané mákem báječně chutnají s medem nebo marmeládou
Jak na fantastický pečený česnek, který vylepší chuť pomazánky i bramborové kaše? Takhle snadno se dělá