Domácí bramborové gnocchi uvařte podle videonávodu. Naprosto předčí ty kupované
Mají-li strávníci vytvořit žebříček svých oblíbených příloh, na první místo často kladou brambory nebo těstoviny. Na bramborové noky přitom často zapomenou, ačkoli právě ony jsou výborné a mnohdy doplní pokrm lépe než jiná příloha.
Ať už se doma pustíte do výroby čehokoli a nepoužijete raději kupovanou verzi (polotovar), je to chvályhodné. Pokud se pustíte do výroby právě domácích bramborových gnocchi, jistě nebudete litovat.
Jak vytvořit bramborové gnocchi
Na bramborové gnocchi budete potřebovat pouze několik surovin.
- Kilo brambor ve slupce uvařte a ještě horké je oloupejte.
- Oloupané brambory propasírujte.
- Rozklepněte a rozšlehejte jedno vejce.
- Ke 300 gramům hladké mouky přidejte propasírované brambory, osolte, vlijte rozšlehané vejce a těsto zlehka prohněťte.
- Odeberte část těsta a vyválejte z něj asi 2 cm široký váleček (pramen).
- Váleček nařežte na kousky ve velikosti budoucích gnocchi.
- Každý kousek vytvarujte o hroty vidličky.
- Hotové gnocchi vařte ve větším hrnci v osolené vodě. Uvařené jsou, když vyplavou na hladinu.
Gnocchi jsou skvělé i nasladko, chce to jen odvahu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 12 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 17 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 17 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 20 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 21 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Polotovary ve sladkém pečení: Stačí je naplnit, ozdobit a zákusky jsou hotové
Jak oloupat brambory vařené ve slupce? Díky tomuto triku je oloupete snadno a rychle
Kynuté Maruščiny koláčky: Nadýchané a vláčné pečivo neodolatelně voní máslem. Důležité je správně pracovat s droždím
Komentáře