Polotovary ve sladkém pečení: Stačí je naplnit, ozdobit a zákusky jsou hotové
Při pečení košíčků, laskonek nebo pusinek stačí připravit o něco více těsta a napéct suché korpusy do zásoby. V případě nouze stačí vzít několik kousků, naplnit je krémem nebo šlehačkou a hezky ozdobit.
Když se ohlásí nečekaná návštěva a zrovna nemáme nic ke kávě, můžeme sáhnout do svých zásob připravených polotovarů. Předpéct cukroví k naplnění a ozdobení je výhodné také před oslavou nebo před svatbou. Poradíme vám, jak na to.
Mohlo by vás zajímat
Co se hodí k upečení do zásoby
Jde o suchá těsta, kterým odležení v chladu prospěje:
- Různé perníčky mohou být uložené i několik měsíců. S trochou bílkové polevy a chvilkou jednoduchého zdobení dokážeme vyrobit krásnou pozornost i pohoštění pro hosty ke kávě.
- Linecké košíčky jsou jako stvořené k delšímu uložení do krabice. Až je budeme potřebovat, stačí je naplnit krémem, šlehačkou nebo čokoládovou pěnou a ozdobit ovocem.
- Křehká kolečka počkají na svou chvíli také několik týdnů. K jejich slepení použijeme marmeládu nebo zbytky krémů. Polijeme je čokoládou a posypeme cukrářským zdobením.
Předem upečené cukroví využijeme kdykoliv
- Sněhové minipavlovy jsou sice křehké, ale ve vzduchotěsné krabici se jim nic nestane po několik týdnů. S ušlehanou šlehačkou a čerstvým i kompotovaným ovocem uděláme radost všem strávníkům.
- Medové plátky se nezkazí ani po několika týdnech. Medovníkové těsto uložíme do chladu a plníme den před podáváním karamelovým krémem. Slepujeme kolečka nebo krájíme řezy.
- Máslové sušenky, vločkové nebo čokoládové cookies vydrží ve vzduchotěsné dóze mnoho dní. Podle potřeby odebíráme a můžeme je namočit zčásti do čokolády nebo je čokoládou pocákat a ozdobit oříškem.
Předpečené tvary ušetří čas i práci
- Kornoutky, trubičky jsou báječným polotovarem, který využijeme po celý rok. Zbylý krém po zdobení dortu stačí k tomu, abychom vykouzlili dezert jako dárek pro babičku. Konce můžeme máčet v čokoládě.
- Čokoládové košíčky k plnění nebo domácí čokoládky jsou také vhodné pro uskladnění. Jejich šednutí zabráníme temperací čokolády nebo ozdobením perličkami, kokosem nebo oříšky.
- Laskonky a rakvičky jsou připraveny ze zbylých bílků a žloutků, které potřebujeme zužitkovat. Plníme je krémem nebo šlehačkou. V chladu a suchu vydrží po několik týdnů.
I linecké pečivo je trvanlivé
Sladké drobečky
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 1 hodinou
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 2 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 3 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 10 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 11 hodinami
Komentáře