Jak dlouho vařit křepelčí vajíčka? Vyberte si naměkko, nahniličko nebo natvrdo
Křepelčí vajíčka obsahují proti těm slepičím až dvojnásobek vitamínů a dalších tělu prospěšných látek. Díky tvrdší skořápce jsou odolnější proti salmonele. Váží pouhých 11-15 g a většinu z této hmotnosti tvoří žloutek.
Křepelka snese až 320 maličkých vajíček ročně. Ta mají vysokou nutriční hodnotu. Obsahují mnoho bílkovin, posilují imunitu a dokonce zmírňují příznaky alergií. Vajíčka nejčastěji využíváme jako ozdobu na chlebíčky nebo do salátů, uplatní se ale i jako plnohodnotná náhrada vajec slepičích.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak dlouho vařit křepelčí vajíčka
Skořápky od vajíček jsou cenným zdrojem vápníku i dalších stopových prvků. Pokud se pořádně umyjí, převaří, usuší v troubě a rozemelou na jemný prášek, můžeme si je přidávat do pokrmu.
- Křepelčí vajíčka naměkko vaříme pouhé 2 minuty.
- Chceme-li uvařit vajíčka nahniličko, necháme je vařit 3 minuty.
- Vajíčka natvrdo vaříme 4 minuty.
Křepelčí vajíčka se dají smažit, vařit, péct, stejně jako ta slepičí. Můžeme je také konzumovat syrová a nemusíme se obávat salmonely, která nemá šanci tvrdou skořápkou křepelčích vajíček proniknout.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 13 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 17 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 20 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přečtěte si Zobrazit více
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
Jak dlouho se vaří kysané zelí? Čas není vše, důležité je i pravidelné ochutnávání
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře