Ledový salát s uzeným lososem a křepelčími vejci

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 15 minut 4 porce Saláty 4 názory

Suroviny

1 menší ledový salát
100 g uzeného lososa
6 křepelčích vajec
10 ks cherry rajčátek
hrst rukoly nebo petrželky
Zálivka:
1 lžíce citronové šťávy
2 lžíce olivového oleje
špetka soli
čerstvě mletý černý pepř
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ledový salát natrháme nebo nakrájíme na malé kousky do mísy. Křepelčí vajíčka vaříme 3 minuty a ihned přendáme do studené vody. Zachlazená oloupeme, překrájíme na poloviny a dáme stranou.

  2. Opláchneme a osušíme cherry rajčátka a rozkrájená na poloviny nebo čtvrtiny dáme stranou. Opláchneme a osušíme i rukolu nebo petržel.

  3. V malé mističce prošleháme zálivku a promícháme v míse s ledovým salátem, rukolou a rajčátky.
    Salát dáme na talíř, poklademe natrhanými plátky lososa a přidáme vajíčka. Podáváme ihned s francouzskou bagetkou nebo opečenými plátky toastového chleba.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ledový salát s uzeným lososem a křepelčími vejci

Zapomněl/a jsem heslo