Jak jíst karob a jak chutná? Nechte se inspirovat vyzkoušenými recepty
Rohovník obecný je stálezelený strom, který roste ve Středomoří. Jeho plody jsou dlouhé tmavé lusky. které můžeme znát i pod názvem svatojánský chléb. Z lusků se získává jemný prášek, karob, který svým vzhledem i chutí připomíná kakao.
Karobový prášek (karob) obsahuje proti kakau méně tuku a více cukru. V jeho složení najdeme mnoho užitečných živin - důležité vitaminy a minerály (např. vápník). Karob je také zdrojem antioxidantů a obsahuje vlákninu.
Karob - oblíbená alternativa kakaa
Karob se používá všude tam, kde bychom jinak použili kakao. Jeho chuť je příjemně nasládlá, proto po jeho přidání sladíme méně, než kdybychom použili kakao. Použití je rozmanité. Můžeme ho přidávat do nápojů, dezertů, koláčů, cukroví, sušenek, krémů a sladkých pomazánek. Karob se dá běžně koupit v prodejnách zdravé výživy.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí prsa plněná hráškem s pečenou dýní a kari omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Přidáno před 16 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
Přidáno před 18 hodinami
Fazolky nakyselo s přílohou v multifunkčním hrnci
Přidáno před 19 hodinami
Toastová pizza v troubě
Přidáno před 19 hodinami
Cheesecake od Evy
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Kandovanou citronovou nebo pomerančovou kůru s úspěchem využijeme jako mlsání nebo do moučníků
Pět variant chřestu: Krémová polévka pro labužníky, dokřupava osmažený v těstíčku a luxusní chuť má jako náplň v palačince
Komentáře