Pokud milujete tatarský biftek, můžete dražší hovězí maso nahradit levnými variantami a připravit falešný tatarák
Milujete tatarský biftek, ale cena hovězího je pro vás čím dál víc nedostupná? Máme řešení! Falešný tatarský biftek.
Maso na pravý tatarský biftek je ze škrabané hovězí svíce, levnější verze počítá s mletým hovězím zadním masem z ořechu, falešné svíčkové nebo roštěné. I to ale začíná být cenově nedostupné. I když nám stačí menší kus, za takovou cenu je nám líto pěkné maso umlít. Bohužel jiné maso zasyrova nemůžeme doporučit z důvodu možné nákazy salmonelou nebo parazity. Můžeme ale mlsné jazyky poněkud ošidit náhradními variantami.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Z čeho tvořit falešné tataráky
Vyzkoušejte některou z těchto možností:
- brambory vařené ve slupce, oloupané a po zchladnutí nastrouhané
- paštiku z kupované konzervy nebo domácí
- houby velmi drobně nakrájené a podušené ve vlastní šťávě
- čerstvou nebo uzenou rybu bez kůže, rozmělněnou v masovém mlýnku nebo drtiči typu chopper
- měkký salám nebo oloupané špekáčky umleté nebo nastrouhané najemno
- tvrdý sýr (i zrající) nastrouhaný najemno, výborné jsou např. olomoucké tvarůžky
- měkký tvaroh smíchaný s taveným sýrem v poměru 1:1 nebo žervé
- zeleninu (cuketu, dýni, lilek, červenou řepu apod.) nastrouhanou a podušenou nebo upečenou v celku a rozmělněnou. Červená řepa barvou připomíná hovězí maso.
Čím tatarák ochutit
Hmotu ochutíme, podobně jako pravý tatarák, drobně krájenou cibulí, česnekem utřeným se solí, worcestrovou omáčkou, mletým pepřem, mletou sladkou i pálivou paprikou, kečupem nebo protlakem, hořčicí. Zjemníme olejem, můžeme přidat čerstvý žloutek. Konečné dochucení je na každém.
Připravíme topinky potřené česnekem a můžeme začít hodovat.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 10 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 11 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 11 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 20 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na rychlou domácí paštiku. Víte, jak ji správně zavařit? Poradíme, čím ji okořenit a dochutit
Jak snadno upéct topinky bez tuku. Nejoblíbenější způsoby pečení topinek
Jak připravit a podusit houby na nejlepší houbovou smaženici? Začátečníkům poradíme jednoduchý a osvědčený postup
Komentáře