Falešný marcipán můžeme vytvořit i ze sušeného mléka. Je jednoduchý a rychlý
Mléčný marcipán připravujeme ze sušeného mléka. Většinou ho ochucujeme mandlovou potravinářskou trestí. Je z falešných potahovacích hmot nejsvětlejší a zároveň nejdražší.
Pokud potřebujeme co nejbělejší marcipán, sáhneme po tom mléčném. Jeho výroba je jednoduchá a rychlá. Smícháme moučkový cukr, med, olej a sušené mléko, hmotu ředíme vodou přidávanou po kapkách.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na mléčný marcipán
- Smícháme 200 g sušeného mléka a 200 g přesátého moučkového cukru.
- Přidáme lžičku oleje, lžičku medu a asi 4 kapky mandlové tresti.
- Postupně přikapáváme vodu a vše zpracujeme na tvárnou hmotu.
- Můžeme barvit potravinářskými barvami.
Nejjednodušší mléčný marcipán vytvoříme ze stejného množství cukru a sušeného mléka. Ke směsi po troškách přidáváme vodu podle videa.
Jak vyrobit marcipán
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 4 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 5 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 5 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 14 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Komentáře