Krájení zeleniny stylem julienne přidá jídlům šmrnc i elegantní vzhled. Pomůže vám naše názorné video
Krájení zeleniny julienne je technika, která v poslední době získává stále větší popularitu. Tato metoda krájení je známá svými tenkými proužky zeleniny, které dodají jídlu krásný vzhled i zajímavou texturu.
Krájení zeleniny tímto stylem přináší výhody nejen po estetické stránce, ale také umožňuje rychlejší a rovnoměrnější tepelnou úpravu. Tenké proužky zeleniny se rychleji prohřejí, což zkracuje dobu vaření a zachovává více živin. A jak na to?
- Zeleninu očistíme a nakrájíme na cca 10 cm dlouhé kousky.
- Poté zeleninu krájíme na tenké plátky a ty pak na tenké proužky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Zelenina nesmí v jídelníčku chybět
Až 400 g zeleniny bychom měli každý sníst denně. Krájení zeleniny na jullienne je skvělým způsobem, jak přidat barvu, chuť a originální texturu do vašich pokrmů. Lehké saláty, skvělé polévky i vydatná hlavní jídla získají nový rozměr díky jemným proužkům zeleniny. Ať už se rozhodnete použít obyčejný nůž nebo speciální škrabku, obohaťte svou kuchyni o nový kulinářský trik s pomocí našeho videa.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 2 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 7 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 9 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 22 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
Mýty o sacharidech a hubnutí: Opravdu je nesmíte k večeři? Omyl, jen je třeba zvolit ty správné a správně je zkombinovat
7 oblíbených zeleninových salátů. Užijte si je podle nejlepších receptů
Komentáře