Jak připravit maso před uložením do mrazáku. 5 pravidel pro zachování kvality
Mrazák je skvělá věc na uchování potravin. Zmrazení je k potravinám šetrné a uchová potřebné živiny. Je ale důležité dodržet několik zásadních pravidel, aby maso zůstalo kvalitní tak, jak potřebujeme.
I když maso hluboce zmrazíme, nelze ho mít v mrazáku donekonečna. Zmrazením jeho trvanlivost prodloužíme, ale přesto je třeba hlídat, jak dlouho ho tam máme. Neméně důležitá je také příprava masa před zmrazením. Pojďme si projít, které zásadní kroky bychom neměli opomenout.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit maso do mrazáku
Velkým pomocníkem je vakuovačka, díky které z mrazícího sáčku odsajete přebytečný vzduch a sáček bezpečně uzavřete. Uzavřít sáček pomůže také svářečka na fólie a oceníme jistě i sáčky se zipovým uzávěrem.
- Před zmrazením maso pořádně očistěte od blanek, tuku i dalších částí, které v mase nechcete. Vhodné je i maso vykostit, ušetříte si místo v mrazáku.
- Maso pokrájejte na takové části, které po rozmrazení beze zbytku spotřebujete.
- Maso určené na guláš je nejlepší rovnou nakrájet na kostky, později si ušetříte práci.
- Nezapomeňte si sáčky s masem popsat a nespoléhejte na to, že po zmrznutí poznáte, co je uvnitř. Důležité je také zapsat datum, kdy bylo maso zmrazeno.
- Údaje o tom, jak dlouho konkrétní druh masa může být zmrazený, závisí na teplotě v mrazáku. Najdete ho v návodu a často také přímo uvnitř mrazničky.
Máte nějaké další tipy nebo zkušenosti s mrazením masa? Napište nám je do komentářů pod článkem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 17 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 20 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 21 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Komentáře