Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Taky zbožňujete guláš, ale nevíte si rady, jak přesně zpracovat maso, aby byl výsledek chutný a maso se rozplývalo na jazyku? Ačkoliv vás to možná nenapadlo, na výslednou chuť má vliv nejen správná volba masa, ale také správné očištění a krájení hovězího, případně vepřového masa.

Krájení masa na guláš je důležitý krok při přípravě tohoto tradičního středoevropského pokrmu. Správně nakrájené maso totiž přispívá k jeho konečné chuti a konzistenci. Důležitá je nejen volba správného masa, ale také pečlivost a preciznost, abyste dosáhli toho nejlepšího výsledku. 

Guláš již dávno není jen klasika, kterou si dáte v restauraci ,,se šesti“. Recept nemusí být pouze z hovězího masa připraven klasickým způsobem. Výborný je i z drůbežího, vepřového, jehněčího masa… Podívejte se na všechny guláš.

Jak nakrájet maso na guláš? 

Jak tedy nakrájet maso na guláš? 

  1. Připravíme si nejlépe hovězí kližku, ale můžeme použít i jinou část masa.
  2. Maso očistíme, tedy zbavíme loje a odblaníme
  3. Maso nakrájíme na širší plátky a následně na kostky velké asi 3 cm

Někdo má raději guláš z vepřového masa 

Hovězí guláš je sice klasikou, ale pokud tomuto masu příliš neholdujete, nebo nemáte tolik času na přípravu, můžete vyzkoušet také guláš z vepřového masa

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky