Jak připravit sýrovou roládu. Atraktivní pohoštění pro návštěvu, které máme během chvilky hotové
Sýrová roláda, to je atraktivní pohoštění, jehož příprava nezabere příliš času. Roládu připravujeme nejméně dvě hodiny před podáváním, aby dostatečně ztuhla v chladnu. Pak se teprve pustíme do krájení. Plátky ozdobně rovnáme na talíř nebo jimi zdobíme chlebíčky.
Jak připravit sýrový plát
Základem rolády je rozehřátý sýr. Vhodný je eidam nebo gouda.
- Pokud použijeme sýr vcelku, vložíme ho do mikrotenového sáčku a rozehřejeme v hrnci s horkou vodou. Jakmile je na omak tvárný, vybalíme ho a rozválíme na dostatečně velký plát.
- Ještě rychlejší možností je rozložit plátkový sýr na pečící papír a vložit na chvíli do mírně vyhřáté trouby. Plátky se musí překrývat. Vzniklý plát opatrně rozválíme, aby se jednotlivé plátky lépe spojily.
Sýrové rolády
Rychlé, chutné a efektní občerstvení na party nebo Silvestra, to je sýrová roláda. Má jemnou chuť, krásně vypadá a perfektně se hodí k listovým salátům a bílému pečivu. Řadě hospodyněk přijde… Podívejte se na všechny sýrové rolády.
Plnění rolád pomazánkou
Na změklý plát rozetřeme chutnou pomazánku, kterou si předem připravíme. Kdo chce, rozloží na pomazánku ještě plátky šunky nebo šunkového salámu a proužky sterilované nebo čerstvé kapie. Pěkně bude vypadat i jemně nakrájená bazalka, petržel nebo pažitka. Po naplnění plát stočíme do tvaru rolády a zabalíme do alobalu nebo potravinářské fólie. Necháme vychladit, ideálně několik hodin. Vychlazenou roládu krájíme na plátky.
Pomazánky do sýrové rolády
Na plnění rolád použijeme pomazánkové máslo, neochucené i s příchutí (česnek, křen, pažitka), nebo připravíme pomazánku - k pomazánkovému máslu přimícháme nadrobno nakrájená uvařená vajíčka, tavený sýr, plátek másla, případně strouhanou goudu. Na dochucení použijeme jemně nakrájenou cibulku, pórek, utřený česnek nebo strouhaný křen. Další variantou náplně je budapešťská pomazánka. Výsledkem pak je pěkně barevná roláda.
Sýrové rolády na pohled sice působí složitě, ale během chvilky je máme hotové. Toto jednoduché a efektní pohoštění stojí za to si občas připomenout. Dokonce se hodí jako jedlý dárek, který s sebou vezmeme, když jsme pozvaní na návštěvu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 4 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 6 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 8 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 19 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 21 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jídla lásky podle horoskopu: Panny utáhnete na lososa, Rakům stačí pečené kuře, Kozorohy nadchnou obyčejné buchty
VIDEO: Eliška otestovala, kde mají v Praze nejlepší větrník. Našla skvost, podprůměrné suroviny i jedno překvapení
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře