Jak udělat dobrý houskový knedlík? Uvařte ho z kynutého těsta. Klasický recept nezklame, knedlíky se zaručeně povedou
Knedlíky jsou tradiční přílohou české kuchyně, můžeme uvařit bramborové, s práškem do pečiva, karlovarské, a třeba také kynuté. Jenže jaký vybrat recept? Vyzkoušejte náš zaručený, který se pokaždé povede.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat výborné domácí knedlíky
Postup jejich výroby byl dříve základem a tajemstvím kuchyně každé dobré hospodyňky. Knedlíky musela umět každá.
- Potřebujeme jen několik surovin: 1 kg polohrubé mouky, 30 g kvasnic, 2 rohlíky, 2 vejce, 500 ml mléka a 1 lžičku soli.
- Část mouky můžeme nahradit moukou špaldovou.
- Ze surovin vypracujeme těsto, pomůže domácí robot - postup předvádí názorné video. Do těsta přidáme nakrájené rohlíky. Vhodnější jsou z předchozího dne, než čerstvě koupené. Povrch těsta posypeme hladkou moukou a těsto necháme vykynout.
- Těsto by mělo kynout alespoň jednu hodinu, knedlík pak bude chutnější.
- Po vykynutí ho rozdělíme na čtyři až šest částí, vyválíme šišky a necháme je ještě 15 minut kynout.
- Vaříme ve vroucí vodě 20 minut. Pokud byly knedlíky dobře vykynuté, po vložení do vody neklesnou ke dnu, ale krásně plavou.
- Po vytažení je hned z obou stran propícháme špejlí, aby vyšla pára, a rozkrojíme.
- Je-li třeba, knedlíky přihřejeme nad párou.
Oblíbené recepty na kynuté houskové knedlíky
Kynuté houskové knedlíky se dají vařit také v páře a možná nám dokonce bude připadat tento způsob komfortnější. Vyzkoušet ho můžeme podle následujícího receptu "Houskový knedlík - rychlé těsto a snadné vaření". Na vaření budeme sice potřebovat trochu více času, ale knedlíky není potřeba příliš hlídat.
Knedlíky se v kuchyni neztratí
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cheesecake od Evy
Přidáno před 1 hodinou
Skořicové šneky s krémovou polevou
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí hořčicové řízečky
Přidáno před 5 hodinami
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Přidáno před 15 hodinami
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zbylé knedlíky snadno ohřejeme, nejlépe to jde nad párou. Začátečníkům poradíme, jak to udělat, aby po ohřátí chutnaly jako čerstvé
Co dobrého upéct ze špaldové mouky? Vyzkoušejte rychlý makovníček s hruškami nebo celozrnné ovocné koláče
Jak nakrájet knedlíky, aby vypadaly co nejlépe? Můžeme použít kráječ i pevnou nit
Komentáře